MostMost
18.kolo, neděle 12.3.2006, 17:00
2:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 56. Pikl z pen., 62. Brzezina - 17. Lovětínský. ŽK: Pikl, Svoboda - Rzeszoto, Šourek. Rozhodčí: Kovařík - Filgas, Pospíšil.
Diváci: 2794
Most: Svoboda - Škerle, Novotný, Hainault, Zbončák - Macek (59. Brzezina), Pilař, Pikl, Jendruščák (87. Škoda) - Mendy, Siegl (90. Čížek). Trenér: Ščasný.
FC Vysočina: Rzeszoto - Bartoš, Šourek, Kopic, Heide (84. Pacholík) - Svoboda (72. Vácha), Zúbek, Vladyka, Lovětínský, Malínek - Kaplan. Trenér: Večeřa.
 

Komentář

Vysočina v Mostě nadějné poločasové vedení neudržela a v důležitém záchranářském utkání podlehla 2:1. Naši hráči bohužel doplatili na pasivitu v úvodu druhé půle. Na těžkém terénu vstřelil první jarní gól Vysočiny a svůj premiérový v Gambrinus lize Michal Lovětínský. Skóre zápasu za domácí otočili z penalty Pikl a o šest minut později rozhodl Brzezina. První poločas byl hlavně ze začátku oboustranně hodně opatrný a na zmrzlém terénu byly k vidění pouze náznaky šancí. V 17. minutě ale domácí Hainault udělal uprostřed hřiště chybu v rozehrávce a hosté rozjeli rychlou akci, na jejímž konci byl Michal Lovětínský. Ten nasměroval střelu do protipohybu brankáře a Jihlava šla do vedení. Pro Most začalo trápení, které nepřerušila ani ostrá Pilařova střela, kterou dokázal gólman Rzeszoto nadvakrát zlikvidovat. Neuspěl ani Zbončák, jehož oblouček skončil jen těsně vedle branky. Až po přestávce přišel obrat. Mostečtí nasadili k mohutnému náporu, který po deseti minutách vyústil ve vyrovnání. Jendruščákův centr ztlumil hrudníkem Siegl přímo před Pilaře, tomu se ale do cesty postavil jeden z jihlavských beků a jeho zákrok proti kapitánovi Mostu posoudil sudí Kovařík jako nedovolený. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Pikl. Po vyrovnání se tlak domácího mužstva ještě vystupňoval. V 59. minutě poslal kouč Ščasný na hřiště místo středopolaře Macka útočníka Brzezinu, který ještě více oživil ofenzivu Severočechů. Na hřišti byl Brzezina sotva tři minuty, a už se zapsal do listiny střelců, když usměrnil za Rzeszotova záda pohotovou Sieglovu střelu. V samém závěru se dostala ještě jednou ke slovu Jihlava, ale Malínkův střelecký pokus skončil vedle. Most jednobrankový náskok uhájil a připsal si potřetí za sebou plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

"Začali jsme až příliš pasivně, až moc profesorsky," konstatoval domácí kouč Zdeněk Ščasný. "Trochu jsem očekával, že Jihlava bude hrát více zezadu, ale začala nesmírně aktivně a šla do vedení. Nejspíš to bylo zaviněno naší hrou, protože jsme nebyli vůbec nebezpeční," řekl mostecký trenér. "O přestávce jsme si vše vyříkali a přišlo zlepšení. Z naší strany nastoupilo úplně jiné mužstvo. Dostali jsme Jihlavu pod tlak a naše hra byla výborná. Proto si myslím, že z tohoto pohledu jsme vyhráli naprosto zaslouženě," dodal Ščasný. Jihlavský trenér Karel Večeřa konstatoval, že jeho tým velice dobře zvládl první poločas. "Soupeři jsme nedali šanci. Po přestávce už to bylo horší. Dostali jsme se pod tlak, dvakrát nám to tam spadlo a prakticky bylo rozhodnuto," prohlásil Večeřa.
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Most | 1:0
18.kolo | Most - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu