FC VysočinaFC Vysočina
16.kolo, sobota 18.2.2006, 17:00
0:0
(0:0)
BrnoBrno
 
ŽK: Kadlec - Pavlík, Mezlík. Diváci: 580. Rozhodčí: Matějek - Drastík, Večeřa
Diváci: 580
FC Vysočina: Rzeszoto - Bartoš, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Svoboda (82. Vácha), Zúbek, Vladyka, Lovětínský, Malínek (90. Pacholík) - Perniš (70. Kaplan). Trenér: Večeřa.
Brno: Lejsal - Kuncl, Horejš, Trousil, Siegl - Baláž (29. Holek), Mezlík (90. Večeřa), Pavlík, Černý, Partyš - Zelenka (57. Simr). Trenér: Mazura.
 

Komentář

Necelá šestistovka diváků se na strahovském stadionu Evžena Rošického gólu nedočkala. Hrála tam "domácí" Vysočina s Brnem a ani jeden ze soupeřů neskóroval. V Jihlavě je vlivem počasí hrací plocha neregulérní, proto se zápas přesunul do hlavního města. „Domácí“ sice byli očividně fotbalovější a měli více ze hry, ovšem v jejich ofenzívě scházel větší důraz a kvalita. Brno se spíše soustředilo na bránění remízy. Jihlavští hráči začali v jihomoravském derby, jež mělo příchuť boje o záchranu ofenzivněji, ale obrana soupeře pracovala spolehlivě. A tak brankář Lejsal při svém návratu do české ligy po nevydařeném italském angažmá a trestu, prakticky zasahovat nemusel. Hrálo se většinou ve středu hřiště a pokud se některý z týmů dostal k blízkosti branky, tak chyběl nápad, přesná přihrávka či moment překvapení. Nejméně zaměstnanými tak byli oba brankáři. Po třech minutách po přestávce se probil brněnskou obranou Perniš, v tísni vypálil, ale brankář Lejsal byl připraven a bez problémů střelu chytil. Obraz hry se nezměnil. Hráči obou mužstev mysleli především na obranu, ofenzivě chyběla invence a brankáři se nudili. K míči se dostali prakticky jen při výkopech a při ojedinělých centrech, které končily bez problémů v jejich rukách. Na hráčích Jihlavy byla vidět přece jen větší touha po vítězství, tvůrce jejich hry Vladyka se snažil něco vymyslet, ale příliš pochopení u spoluhráčů nenašel. Brno bylo naopak viditelně spokojeno s bodem a ten se mu nakonec v sotva průměrném zápase podařilo uhájit. Namále však mělo v posledních sekundách utkání, kdy prudce po zemi odcentroval Pacholík a Lovětínskému chybělo skutečně jen málo k doražení do prázdné branky. "Měl jsem ze zápasu obavy, přece jen jsme dva měsíce nehráli soutěžní zápas. Klimatické podmínky nedovolily hrát ani trénovat na slušném terénu a dvacet minut to bylo patrné. Za zbytek souboje ale musím kluky pochválit," řekl jihlavský trenér Karel Večeřa. Bod ze hřiště soupeře brněnského kouče Josefa Mazuru těšil. "Pochopitelně jsem spokojen. Jihlava nás přehrála v kombinaci, byla lepším mužstvem," konstatoval stručně. Špatný výkon v útočné fázi Mazuru mrzel. "Švancara má chřipku, Zelenku jsem musel střídat, protože se zranil. Má výron v kotníku," dodal brněnský kouč.
 
Zápasy
3.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:2
16.kolo | FC Vysočina - Brno | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu