Velké MeziříčíVelké Meziříčí
2. kolo, středa 22.9.2004,  
1:6
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 50. Karásek - 14. a 83. Vaculík, 27. a 60. Kaplan, 65. Bartoš, 90. Simr.
Diváci: 1070
Velké Meziříčí: Padrnos - Krejčí, Střecha, Kružík, Mucha - Salák (62. Krejčí), Frolda, Špaček, Hort, Pokorný (75. Berka) - Staněk (45. Karásek).
FC Vysočina: Vorel - Bartoš, Vojtíšek, Šourek, Sedlák - Vaculík, Vladyka (62. Baštař), Sionko, Liška (45. Malínek) - Kaplan (71. Peška), Simr.
 

Komentář

Skvělá divácká kulisa doprovázela druhé kolo poháru ČMFS, které proti sobě svedlo domácího lídra krajského přeboru s druholigovou Jihlavou. Ta nakonec potvrdila roli favorita a soupeře rozstřílela v poměru 6:1. Na zápas si našlo cestu celkem 1017 diváků. Takovou návštěvnost ocenil i hostující tým, kterému podobná kulisa v domácích zápasech schází. „Atmosféra byla možná lepší, než ve druhé lize a to ještě bylo sychravé počasí,“ pochvaloval si jihlavský trenér Karel Večeřa. Ten si vysvětluje nezájem fanoušků především předvedenými výkony v poslední době. „Hráli jsme třikrát doma a ani jednou se nám nepodařilo zvítězit. Doufám, že tuhle nelichotivou sérii přerušíme a lidi přijdou,“ podotkl.

Zápas měl zvláštní příchuť pro domácího kanonýra Lukáše Staňka, který jihlavský dres v minulosti oblékal. „Zase tak prestižní to nebylo, protože z tehdejšího kádru pamatuji jenom dva tři kluky,“ svěřil se. Urostlý útočník hrál jen poločas, navíc byl na hrotu osamocen. Do druhého poločasu ho pak vystřídal jeho obvyklý parťák Jan Karásek, který pět minut po svém příchodu využil nedorozumění obrany a snížil na rozdíl jediné branky. Na chvíli tím jihlavský expres ochromil.

V domácí kabině bylo po zápase smutno. Trenér Radovan Zeman však toho svým svěřencům moc vyčíst nemohl. „Výsledek je pro nás krutý, navíc poslední dvě inkasované branky byly zbytečné. Myslím, ale, že takové utkání je pro mé hráče velkým přínosem,“ snažil se najít pozitivum.

Do sestavy hostů se po zranění vrátil Tomáš Kaplan, který se uvedl výborným výkonem korunovaným dvěma góly. Navíc si vytvořil řadu dalších příležitostí, ty mu však zneškodnil velkomeziříčský gólman Martin Padrnos. „Hrálo se mi vcelku dobře. Jsem rád, že se vyléčené zranění znovu neozvalo,“ říkal spokojeně. Také Kaplana příjemně překvapily zaplněné ochozy. „V Jihlavě je teď možná nevýhoda přítomnost hokejové extraligy, která je velkým konkurentem. Zlepšenými výkony by se to ale mělo zlomit.“

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu