Ždírec n. Doubr.Ždírec n. Doubr.
1. kolo, sobota 31.7.2004,  
0:5
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
62. a 74. Peška, 76. Šourek, 81. Liška, 90. Bartoš
Diváci: 320
FC Vysočina: Vorel - Bartoš, Vojtíšek, Šourek, Sedlák - Veselý (60. Liška), Baštař, Vladyka, Vaculík (79. Kadlec) - Malínek (60. Peška), Hošťálek.
 

Komentář

V sobotu odpoledne se po roce vrátili druholigoví fotbalisté jihlavského FC Vysočina na pažit do Ždírce, kde sehráli první kolo poháru ČMFS. Na loňské vítězství 6:0 se rozpomněli až po šedesáti minutách.

Po rozkoukávací čtvrthodince zahrozila první Jihlava. Vaculíkův centr a Bartošovu zpětnou přihrávku ale uklidil před Malínkem Čalkovský, který vzápětí zmrazil druholigový tým ze standardní situace. Jeho dělovku ze čtyřiceti metrů vytáhl Vorel na břevno pouze očima. Jihlava zatlačila na pilu, ale kompaktní obrana Ždírce byla proti změně skóre. „Bylo velmi těžké se prosadit a mrzí mě, že se nám to nepovedlo dříve. Domácí musím pochválit. Velmi dobře bránili a dostali se i do dvou slibných šancí,“ vysekl obdiv trenér Jihlavy Karel Večeřa.

Závěr první půlky přinesl slibnou šanci Hošťálka a hlavně kiks jihlavského Vojtíška. Ten malou malou domů vytáhl Vorla z branky, rozběhnutý Večerník ho obešel, ale z úhlu a před prázdnou brankou se velké šance zalekl a ani nezakončil. „Žádné ambice jsme neměli, ale je škoda, že se nám nepovedlo překvapit a vstřelit úvodní branku. První poločas jsme hráli dobře, pak začaly docházet síly a Jihlava se po prvním gólu uklidnila,“ předbíhá lodivod divizního Ždírce Jiří Kovárník. Po hodině hry a dvou minutách na hřišti totiž střídající Peška doklepl do prázdné branky pokus Vaculíka, který ještě zachraňoval Čalkovský na brankové čáře. I druhý gól si připsala nová akvizice. Vaculíkův přesný centr uklidil Peška hlavou do protipohybu Lajvra a o dvě minuty později byl gólman Ždírce krátký i na hlavičku Šourka. Rozjetí hosté pak vyčerpaný Ždírec dorazili úniky Lišky a Bartoše. „Zápas jsme měli pod kontrolou, ale kluci se rozehráli až po první brance a vítězství mohlo být i vyšší. Jsem rád, že domácí hráli v plném tempu a nedovolili nám zápas vypustit,“ doplňuje kouč FC Vysočina Jihlava Karel Večeřa a jeho protějšek na ždírecké straně Jiří Kovárník dodává: „Pro nás měl zápas více méně kondiční charakter, což rozhodně splnil. Jihlavě k postupu gratuluji.“

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu