FC VysočinaFC Vysočina
Pohár, středa 6.9.2000, 17:00
2:3pen
(0:2)
BrnoBrno
 
Branky: 61. a 73. Hošťálek ­ 14. Siegl, 28. Křivánek. ŽK: Bratršovský, Šebek ­ Siegl. Rozhodčí: Bejlek ­ Talpa, Vaculín
Diváci: 1900
FC Vysočina: Bílek ­- Nečas, Macík, Bratršovský (33. Hekerle) ­ Prchlý (46. Kadlec), Večeřa, Zimčík, Šebek, Koníř (71. Veselý) ­ Sláma, Hošťálek.
Brno: Přibyl ­ Palinek, Baštař, Maroši (64. Kopunec) ­ Cihlář, Křivánek, Siegl, Šustr, Zbončák ­ Zůbek, Kotůlek (80. Břežný).
 

Komentář

Jihlavský trenér Machálek dodržel slovo a do utkání s Brnem poslal sestavu, která byla od té, jež nastoupila v sobotu v Opavě, notně odlišná. Na soupisce chyběli zranění Slavík a Kaplan, Ryška, který si stále odpykává trest za červenou kartu či Vaculík, jenž odcestoval na soustředění sedmnáctiletých reprezentantů.

Brňané, kteří mají od tohoto týdne nového trenéra (odvolaného Karla Jarůška nahradil Pavel Tobiáš), se chtěli novému lodivodovi ukázat a v úvodu si vytvořili šance a převahu. Domácí však ze sebe brzy setřásli ostych, což jako první udělal po Slámově centru z levé strany Zimčík. Jeho střela sice měla razanci, ale mířila do míst, kde stál připravený brankář Přibyl. Když v 9. minutě po faulu na pronikajícího Koníře olízl Nečas z přímého kopu tyč zdálo se, že Jihlava může být Brnu vyrovnaným soupeřem, jenomže ve 14. minutě Siegl hlavou poslal míč podél padajícího Bílka poprvé do jihlavské sítě a posadil tak svůj tým na koně ­ 0:1.
Vzápětí mohl na gól odpovědět Hošťálek, který se vrhnul do Večeřova centru, jenomže v jasné příležitosti těsně minul, stejně jako jeho spoluhráč ve 20. minutě, kdy si oba protagonisté své role vyměnili. První poločas jinak nepřinesl nijak pohledný fotbal. Zkušeným zadákům "Boby" jen stačilo díky výškové převaze odvracet míče letící vzduchem a dopředu se hosté příliš netlačili. Domácí naopak nedokázali nic vymyslet a navíc po fatální chybě Bílka ve 29. minutě podruhé inkasovali z kopačky Křivánka ­ 0:2.

Kdo očekával, že druhý poločas bude zbytečný, musel být překvapen. Brňané totiž nepochopitelně brzo začali hrát "na údržbu", čehož domácí dokázali využít. Hostům navíc po hodině hry začali docházet síly, zatímco Jihlavané roztočili kolotoč, na který diváci asi jen tak nezapomenou. Pekelnou jízdu zahájila Hekerleho střela po Šebkově centru, kterou, stejně jako dělovku Večeři, ještě Přibyl zneškodnil. V pouhého diváka se ale proměnil v 61. minutě, kdy Hošťálek obešel na levé straně dva hráče, v pokutovém území zasekl míč a nádherným točeným obloučkem zavěsil míč přesně do protilehlé šibenice ­ 1:2. Hosté očividně znervózněli a jen s největší námahou čelili stupňujícímu se tlaku Vysočiny. Dobrým tahem se ukázalo být vystřídání Koníře Veselým, protože nový hráč po dvou minutách pobytu na hřišti založil akci, na jejímž konci byla vyrovnávací branka. Bývalý junior pražské Slavie vysunul rychlým pasem Slámu, jehož dělovku Přibyl vyrazil pouze před dobíhajícího Hošťálka, pro něhož už byla maličkost rozvlnit síť v prázdné brance ­ 2:2.

Hosté v té chvíli mleli z posledního a kdyby rozhodčí odpískal sražení Veselého v pokutovém území, mohlo být hotovo. Ani to ale domácí nezabrzdilo. Na Přibyla se valil jeden útok za druhým a Stavo Artikel mohl děkovat bohu, že neinkasoval. Vděčit za to může především Večeřovi, který spálil hned dvě tutovky. Nejprve předvedl impozantní sólo přes polovinu hřiště, které Přibyl reflexivně vyrazil a v nastaveném čase po skvělé Slámově přihrávce z malého vápna přestřelil bránu. O vítězi tak musely rozhodnout penalty, v nichž měli více štěstí hosté.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu