FC VysočinaFC Vysočina
30.kolo, sobota 5.6.2004, 17:00
3:1
(0:0)
Sparta BSparta B
 
Góly: 52. Bartoš, 61. Malínek, 65. Hošťálek - 74. Pechar. Rozhodčí: Santarius - Peřina, Kumstát. ŽK: Vondra, Zelenka.
Diváci: 450
FC Vysočina: Bílek 2,5 - Bartoš 1,5, Šourek 2, Čep 2, Kadlec 2 - Veselý 2 (68. Navrátil), Večeřa 2, Vladyka 2, Kotrys 1,5 - Malínek 1,5 (77. Polonyi), Hošťálek 1,5 (90. Liška).
Sparta B: Hruška - Vastl (77. Pávek), Dosoudil, Kučera, Žižka - Pechar, Zelenka, Šťastný, Vondra - Obajdin (84. Honka), Malý.
 

Komentář

Fotbalisté FC Vysočina porazili v závěrečném kole druholigové sezony notně omlazenou rezervu Sparty díky tomu, že po přestávce nalezli sami sebe. Pohodový fotbal byl zároveň vítěznou tečkou trenérské dvojice Netolička - Vrzáček, která v Jihlavě končí.

Selanky bylo v první půli až příliš. Domácí i improvizovaně postavená sestava Letenských se sice snažili o přízemní kombinaci, ale chyběl nápad a moment překvapení. Mírná převaha Vysočiny vedla pouze k náznakům z hlavy Kotryse a Hošťálkově ráně metr vedle. Sparta odpověděla jen centrem Malého na zapomenutého Obajdina, ze kterého hasnoucí střelec zamířil k rohovému praporku. „Chtěli jsme vzít soupeřovým mladíkův vítr z plachet presinkem, donutit je k chybě a vstřelit rychlý gól. Plán jsme nesplnili, protože chyběl pohyb a rychlejší přihrávka,“ okomentoval první dějství Jaroslav Netolička.

Jeho svěřenci začali druhou půli podle modernějších not a výsledek se dostavil. Do rozmezí třinácti minut se vešly tři krásné góly. Bartoš se od postranní čáry vydal na hranici šestnáctky, načež milimetrově přesnou střelou k tyči nedal Hruškovi šanci. Druhý úder úder přišel z levé strany: opět výborný Kotrys našel precizním centrem Malínka, který volejem z malého vápna zvýšil. Pak Hošťálek převálcoval v souboji Žižku a obstřelil gólmana, čímž definitivně utnul naděje Pražanů. Ti už našli síly pouze ke korekci skóre. Čtvrt hodiny před koncem zaskočila Bílka tečovaná střela Pechara. Poslední výstřel sezony obstaral Polónyi, jeho bodlo Hruška se štěstím vyrazil. „Tři naši dorostenci přijeli na velkou zkušenou,“ uvedl trenér sparťanského béčka Boris Kočí a dodal: „Drželi se, ale ve druhém poločase se nechali třikrát nachytat.“ Jeho protějšek ještě připojil: „Jak se dalo čekat, rozhodl první gól. Po něm jsme měli utkání až na jednu ztrátu koncentrace pod kontrolou.“

 
Zápasy
15.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 1:1
30.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 3:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu