Brno BBrno B
27.kolo, středa 19.5.2004, 17:00
3:3
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 44. Schwarz, 49. Hlavatý, 58. Švancara – 59. Hošťálek, 61. Malínek, 79. Večeřa. Rozhodčí: Čecháček – Drastík, Slavík. ŽK: Máša, P. Mezlík.
Diváci: 215
Brno B: Brezovan – Máša, Houšť, Schwarz, Drga – Hlavatý, Zúbek, Poredský, Partyš (71. Dupal) - Švancara (65. P. Mezlík), Kroupa.
FC Vysočina: Vorel 3 – Bartoš 3, Čep 3, Šourek 3 (85. Kadlec), Kotrys 2 – Veselý 2,5 (57. Liška 3), Večeřa 2, Vladyka 2, Vaculík 2,5 – Hošťálek 2, Malínek 1,5 (73. Polónyi).
 

Komentář

Utkání 26. kola v brněnském Králově Poli mělo neuvěřitelný průběh. Jihlava po hodině prohrávala 0:3, ale nakonec nebyla daleko od vítězství.

O záchranu bojující brněnská rezerva nastoupila posílena o tahouny „áčka“ Zúbka se Švancarou a patřilo jí úvodních dvacet minut. „Byli jsme takoví zabrždění,“ uznal nevýrazný začátek Jihlavanů jejich trenér Jaroslav Netolička. Do šance ale domácím musel v 18. minutě pomoci špatnou rozehrávkou Bartoš, do přetaženého centru Švancary se položil Kroupa a mířil vysoko nad. O osm minut později Švancara utíkal, ale neutekl Šourkovi, na vápně pak místo příhry volnému Kroupovi „chrtil“ a bylo po příležitosti. Poté konečně přišly chvíle Vysočiny a v obou měl prsty agilní Malínek. Ve 34. minutě ho před vápnem, jen za cenu žluté karty, povalil Drga a ve 42. si s jeho ideálním centrem sám před Brezovanem neporadil Vaculík. Branka ovšem padla minutu před pauzou na opačné straně: Švancara při rohu přetlačil Kotryse a Schwarz napálil odražený míč zblízka pod břevno – 1:0. „Když jsme se herně zvedali, inkasovali jsme ze standardní situace gól do šatny,“ poukázal Netolička na první paradox.

Druhá půle byla mnohem živější a bláznivější. Hned v nástupu se Brnu (ze základní sestavy si jen Partyš a Poredský na jaře nekopli první ligu) povedl ve velkém čtverci „tukes“ jako Realu Madrid a Hlavatý Vorla vyrušil podruhé. V 58. minutě prohrál Liška po nástupu na hřiště první osobní souboj a Švancara nedal z osmi metrů Vorlovi žádnou šanci.

Jenže přišla okamžitá odpověď: Domácí borci se ještě radovali, když odcentroval Vaculík a Hošťálek z voleje vykřesal naději – 3:1. „Kluci najednou ožili a bylo jich plné hřiště,“ všiml si nejen jihlavský kouč. Za další dvě minuty napřáhl z 25 metrů Malínek a Brezovan byl znovu krátký. Vyrovnání viselo ve vzduchu. V 79. minutě vedoucí mužstva Šilhán pohotově rozehrál od půlicí čáry náhradní míč na Vladyku, ten kopl roh na první tyč, kde kraluje Večeřa a začínalo se znovu – 3:3. „To, co jsme předvedli, nelze nazvat jinak než kolaps,“ hledal těžko slova zklamaný trenér Brna B Petr Maléř. „Dostali jsme gól přímo z rozehrávky a pak jsme úplně odešli,“ dodal smutně.

Vysočině po předchozím náročném programu síly překvapivě nechyběly, zato prvoligovým adeptům překvapivě ano. „Nemají fyzičku,“ ulevil si na tribuně jeden z brněnských příznivců. Hosté šli po třech bodech, ale Polónyi hlavičkoval těsně mimo a Liškova střela neprošla hradbou těl. Už v nastavení po zaváhání Kadlece ovšem mohl rozhodnout extřebíčský Pavel Mezlík. „Předtím jsme v sezoně pár zápasů ztratili, teď jsme konečně nepříznivý vývoj srovnali. Kloubouk dolů, že se kluci takto zvedli, ale škoda, že nebyli živější od začátku,“ dodal Jaroslav Netolička.

 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Brno B | 1:0
27.kolo | Brno B - FC Vysočina | 3:3
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu