FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, neděle 14.3.2004, 14:30
1:0
(1:0)
MostMost
 
Gól: 4. Kaplan. Rozhodčí: Závodný - Handlíř, Peřina. ŽK: Kotrys, Kaplan, Vladyka - Sedlák, Pilař, Macek.
Diváci: 500
FC Vysočina: Vorel 1 - Šourek 2, Kadlec 2,5, Čep 2, Kotrys 2,5 - Veselý 3, Vladyka 2,5, Večeřa 2,5, Malínek 3 (32. Bartoš 2,5) - Polonyi 3 (62. Pacholík), Kaplan 1,5 (87. Hošťálek).
Most: Kýček - Endl, Zábojník, Rada, Sedlák - Kostečka (65. Páleník), Pilař, Macek, Sitarčík (70. Poláček) - Brzezina, Adamec (46. Svátek).
 

Komentář

V dramatickém zápase 17. kola II. fotbalové ligy zvítězil FC Vysočina nad výborným Mostem. Severočechy porazila Jihlava vůbec poprvé a v tabulce přeskočila Hradec Králové i rezervu Sparty.

Už ve 4. minutě neudržel Kýček centrovaný míč a Kaplan z blízka udeřil. “Pouze jsem splnil to, co mám hrát. Být u dorážek,” nabídl skromnost jihlavský kanonýr. O minutu později mohlo být ještě veseleji, nebýt Veselého zkratu. Domácí záložník ze stoprocentní pozice místo napnutí opuštěné sítě orazítkoval tyč. Pak už si těžký trávník v Jiráskově ulici pronajali hosté. Pilař s Mackem ovládli střed pole a zatlačili Vysočinu do defenzívy. Naštěstí pro domácí vyráběli pouze rohy.

Převaha kombinačně lepších hostů trvala i ve druhé půli. Jihlavané sázeli na rušové protiútoky a měli za zády Vorla. Ten sice jen přihlížel, jak nárt rozeběhnutého Páleníka míří těsně vedle brány, ale pak pády pod nohy a reflexivními zákroky zlikvidoval gólové střely Endla, Poláčka a Brzeziny. “Vorel nás podržel v době, kdy měl soupeř tlak. Díky němu máme tři body ze zápasu, ve kterém jsme spoléhali na standardní situace a na to, že soupeře udržíme co nejdéle pod tlakem skóre,” řekl domácí trenér Jaroslav Netolička. Jeho mostecký protějšek Michal Zach konstatoval: “Nezvládli jsme dva základní předpoklady úspěchu. Hrát bez chyb v obraně a dávat góly. Proto jsme prohráli.”

V napínavém závěru poslal Veselý míč z přečíslení podruhé do tyče a Vorel vzal hokejovým rozštěpem vyrovnání osamocenému Páleníkovi. “Měli jsme štěstí, ale byli jsme na něj připraveni,” uzavřel zápas jeho jediný střelec Tomáš Kaplan.

 
Zápasy
2.kolo | Most - FC Vysočina | 2:0
17.kolo | FC Vysočina - Most | 1:0
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu