KladnoKladno
16.kolo, neděle 7.3.2004, 14:30
2:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 40. Suchopárek, 89, Kalina. Rozhodčí: Damková - Míka, Košec, ŽK: 2:0 (Kreuz, Herda).
Diváci: 1200
Kladno: Winter - Vlasatý, Trousil, Suchopárek, Herda - Klinka (87. Strnadel), Marek, Hlava, Kreuz - Holub (83. Janeček), Černoch (85. Kalina).
FC Vysočina: Vorel - Bartoš, Šourek, Čep, Kotrys - Malínek, Večeřa, Pacholík (89. Hošťálek), Vaculík (74. Liška) - Vladyka, Kaplan (83. Polónyi).
 

Komentář

Fantastická trefa kapitána Jana Suchopárka ze 40. minuty rozhodla o vítězství fotbalistů Kladna nad Jihlavou v úvodním jarním kole II. fotbalové ligy. Výhru domácích pečetil v závěru střídající Kalina.

Zápas pátého týmu se šestým začal šancí domácích, jenže Vaculík stačil uklidit míč před Klinkou na roh. Při další možnosti Kladna byl stejně úspěšný obránce Čep. Na druhé straně po závaru zahrozil kanonýr Kaplan, jenž se ale potom začal vytrácet ze hřiště. Rozhodlo se těsně před změnou stran. Kapitán domácího týmu Suchopárek se dostal dvacet metrů před Vorlovou svatyní ke střele z halfvoleje a míč poslal odrazem o břevno přímo do šibenice. Jihlavskému gólmanu nezbylo nic jiného, než zatleskat. Vzápětí však na druhé straně mohl vyrovnat Vaculík. Z pravé strany postupoval sám na Wintera, ale akci zakončil střelou vysoko nad.

Druhá půle byla více taktická. Na těžkém terénu se prosadil jen Holub a zejména jeho druhá akce potěšila diváky. V 65. minutě si ve vápně pohrál s obranou a vyslal parádní lob, který Vorel vyškrábnul s námahou na roh. Brankáři Jihlavy dal následně vyniknout také Hlava a aktivní Vysočina tak stále mohla pomýšlet na vyrovnání. Do větších šancí ji Kladno nepustilo. Naopak minutu před koncem po akci dvou střídajících borců pečetilo výhru. Janeček v dobré pozici míč ještě podržel, nahrál osamocenému Kalinovi a ten z hranice šestnáctky trefil odkrytou bránu.

Ohlasy trenérů

Miroslav Koubek: Oba týmy prokázaly, že patří do lepší druholigové společnosti. Po vedoucí brance jsme nechtěli otevřít hru a věřili jsme, že naše chvíle přijdou. Možností zvýšit jsme měli dost, Vorel však Jihlavu podržel. Z pohledu množství vytvořených příležitostí považuji naší výhru za zaslouženou,” pochvaluje si kladenský trenér Miroslav Koubek. “Do třicáté minuty se dalo na hřišti kombinovat, škoda, že jsme po první inkasované brance nevyužili velké příležitosti k vyrovnání. Zápas by asi skončil remízou. Ve druhé části se vinou těžkého terénu fotbal vytratil, byl to více boj,” glosuje Koubkův bývalý brankářský kolega Jaroslav Netolička.
 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Kladno | 1:0
16.kolo | Kladno - FC Vysočina | 2:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu