Sparta BSparta B
15.kolo, neděle 2.11.2003, 10:15
1:1
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 3. Žižka - 35. Malínek. Rozhodčí: Damková - Míka, Pastyřík. ŽK: 37. Rosický - 18. Veselý.
Diváci: 160
Sparta B: Špit - Kopta, J. Rosický, Klein, Žižka - Baranek (46. Volešák), Abanda (78. M. Zelenka), Jarolím, Ježek (46. Flachbart) - Holenda, V. Gluščevič.
FC Vysočina: Vorel 2,5 - Baštař 1,5, Šourek 2, Čep 1,5, Kotrys 1,5 - Veselý 2 (67. Liška), Večeřa 1,5, Pacholík 1,5, Malínek 1 (84. Navrátil) - Kaplan 1,5 (90. Polónyi), Hošťálek 1,5.
 

Komentář

Zatímco na vedlejším tréninkovém hřišti vyháněli Kotrbovi svěřenci zlé duchy po sobotní porážce ve Zlíně, Toyota Arena patřila včera dopoledne druhé lize. Sestava sparťanské rezervy se hemžila slavnými jmény, hned šest hráčů už okusilo evropské poháry. Jihlavští se museli obejít bez dlouhodobých marodů Vaculíka, Bartoše a Vorlického, zraněného Vladyky a distancovaného Kadlece, kteří sledovali zápas pouze z tribuny.

Tak špatný úvod si trenérské duo Netolička, Vrzáček určitě nepředstavovalo ani v nejčernějším snu. Na začátku 3. minuty totiž vystřelil téměř ze třiceti metrů obránce Žižka a brankář Vorel se zřejmě ještě kochal krásou stadionu. Míč zapadl přesně k tyči a Sparťané lacino vedli. “Rychlý gól po chybě brankáře nás hodně zaskočil a na tým dolehla pořádná deka. První půlhodinu byla naše hra velmi špatná,” prohlásil po zápase Jaroslav Netolička. Pro jeho tým mohlo být záhy mnohem hůře, Holenda se řítil na Vorla zcela sám, ale jeho lob skončil těsně vedle. Tím však skončila i produkce domácích a hra se na dlouhé minuty přestěhovala do středu hřiště. Stále zřetelněji však bylo cítit, že se iniciativa stěhuje na jihlavské kopačky. Ve 35. předvedla Vysočina parádní fotbalovou akci, po ose Baštař, Veselý a Večeřa doputoval míč až na malé vápno a tam si Malínek počínal mazácky. Těsně před přestávkou napravil svou hrubku Vorel, když skvěle zlikvidoval tutovku Jarolíma.

“Chtěli jsme vyhrát, snažili se o aktivní hru a soupeři jsme tak otevřeli prostor pro rychlé brejky,” řekl po zápase sparťanský trenér Václav Kotal. Těch protiútoků bylo dost na to, aby si Jihlava připsala další cenný skalp. Obrovskou šanci měl těsně po přestávce Malínek, skórovat mohli i Hošťálek s Pacholíkem. Sparta se sice pokoušela o nápor, utápěla se ovšem v nepřesnostech a narážela na dobře organizovanou jihlavskou defenzivu. Jedinou šanci měl Vladimír Gluščevič, ale jeho slabou střelu dokázal Kotrys včas vykopnout. “Na Spartu jsme přijeli vyhrát a smazat tak manko ze zápasu s Pardubicemi. To se nám sice nepovedlo, ale i s bodem jsem nakonec spokojen,” zhodnotil utkání jihlavský trenér Netolička. Jeho protějšek byl zklamán především výkonem zkušených hráčů, remízu však bral i on. “Vytvořili jsme si čtyři šance a aspoň jednu proměnili,” dodal lakonicky.

 
Zápasy
15.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 1:1
30.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 3:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu