KunoviceKunovice
26.kolo, neděle 22.5.2005, 10:15
1:3
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 84. Faldyna (PK) - 26. a 52. Simr, 5. Vladyka. Rozhodčí: Racek - Možíš, Kubáň, ŽK: Veselý, Liška (oba Jihlava).
Diváci: 287
Kunovice: Malárik - Kopčil, Máčala, Zemánek, Válek (71. Bíly) - Švach, Ševela, Fischer, Helísek (46. Matůš) - Obal (59. Lukeš), Faldyna.
FC Vysočina: Vorel 1 - Bartoš 2,5, Vojtíšek 2 (71. Wasserbauer), Kadlec 2, Šourek 2 - Veselý 1 (62. Štohanzl), Baštař 2,5, Vladyka 1, Liška 2 - Simr 1, Lovětínský 1,5 (66. Pacholík).
 

Komentář

Přesně tři minuty po pravém poledni naposledy pískl do píšťalky rozhodčí Racek a jihlavské ruce vyletěly radostí vzhůru. Po výborném výkonu Vysočina vyhrála ve 27. kole druhé ligy 3:1 v Kunovicích, a protože Plzeň v pátek klopýtla ve Vítkovicích, příští týden si to rozdá v přímém duelu s Kladnem o postup do první ligy.

Jihlava opět potvrdila to, co ji v letošním ročníku zdobí - skvělé výsledky na hřištích soupeřů. V nadprůměrném druholigovém střetnutí se pustila do soupeře s vervou a soupeře přehrávala ve všech směrech. Kunovičtí fotbalisté sice byli po dvou vítězstvích za sebou na hřištích soupeře v psychické pohodě, jenže tentokrát zůstali dlužní své pověsti.

„Po dvou výhrách jsem si myslel, že budeme hrát lépe, uvolněně,“ zlobil se na své svěřence impulzivní kunovický trenér Lubomír Blaha. To Jihlava sehrála snad nejlepší první poločas za celou sezonu. Vstřelila dva nádherné góly a se statickou obranou domácích si Vladyka a spol. v ofenzivě dělali prakticky co chtěli. „Chtěli jsme vstoupit do utkání aktivně, napadat domácí při rozehrávce. Jasně jsme je přehrávali, naše vedení bylo zasloužené,“ pochvaloval si Blahův protějšek Karel Večeřa.

Kdyby jeho svěřenci po první půli vedli 4:1, nikdo by se nemohl divit. Kunovice měly totiž jen jednu šanci, v nastaveném čase ji však nevyužili. „Možná, že kdyby Obal snížil, tak by se mohlo ještě utkání vyvíjet jinak,“ litoval Blaha.

Ve druhém poločase přidal Simr třetí branku a bylo prakticky po zápase. Oba celky však chtěly útočit dál a diváci se rozhodně nenudili. „V závěru dostali kluci pokyn hrát více zezadu. Byli jsme si vědomi, že síly budou v teplém počasí ubývat. Viděli jsme ale nádherný zápas, čtyři góly a další šance. Výsledek odpovídá průběhu hry,“ zářil Večeřa.

Kunovice se dostaly ke slovu až v závěru, přesto byl kouč Blaha kritický: „Souhlasím s Karlem, že výsledek odpovídá poměru sil. Jsem zklamán z výkonu některých hráčů.“

 
Zápasy
12.kolo | FC Vysočina - Kunovice | 2:1
26.kolo | Kunovice - FC Vysočina | 1:3
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu