02.06.2012, Miroslav Fuks

1.HFK Olomouc bylo nad síly juniorky

1.HFK Olomouc bylo nad síly juniorkyJuniorku absolvovala velice těžký test na půdě 1.HFK Olomouc. Ambiciózní soupeř a lídr tabulky MSFL, jehož jednoznačným cílem je návrat na II. ligy, nakonec své kvality a velkou převahu zúročil a zvítězil 4:1 (1:1). Po vyrovnání Lukáše Kryštůfka však měl s hostujícími mladíky velkou práci.

 
1.HFK Olomouc1.HFK Olomouc
28.kolo, sobota 2.6.2012, 16:30
4:1
(1:1)
FC Vysočina BFC Vysočina B
 
Góly: 14. a 69. Čtvrtníček (pen.), 55. a 60. Lukášek - 30. Kryštůfek
ŽK: Filipský - Procházka, Fadrný, Kolařík, Beránek
Rozhodčí: Machálek – Trávníček, Caletka
Diváci: 300
1.HFK Olomouc: Šrom – Kopecký, Lukášek, Čep, Šimko – Tögel (79. Svorada), Kovář, Čtvrtníček, Kazár (66. Filipský) – Žondra (71. Richter), Korčián.
FC Vysočina B: Procházka – Beránek, Ptáček, Kryštůfek, Fadrný – Vodáček (70. P.Demeter), Zeman (83. Doucha), Kolařík, Dobrovolný – Kelbler (64. Morava), Vacek.
 

Komentář

S ohledem na některá zranění a na záchranářský boj dorostu v Teplicích musela juniorka nastoupit ve značně okleštěné sestavě. V základní sestavě dokonce nastoupil sedmnáctiletý útočník Martin Kelbler. Toho v průběhu utkání vystřídal vrstevník David Morava a v dalších minutách došlo i na další hráče týmu U-18 Patrika Demetera a Petra Douchu.

Domácí začali dle očekávání náporem. Do 5. minuty si vypracovali dvě gólové šance, ale ani jedna brankou neskončila. Tutovku měl na své hlavě ve 12. minutě Žondra, když se po centru zleva na malém vápně nikým nebráněn opřel do míče, ale gólman Procházka neuvěřitelným zákrokem míč vytěsnil. O 2 minuty později však jihlavský strážce svatyně ve vápně fauloval pronikajícího Korčiána a pokutový kop napálil s jistotou a tvrdě směrem do pravé šibenice Čtvrtníček – 1:0. Hostující mladíci však nechtěli prodat svoji kůži lacino. Ve 30. minutě kopali dva roky z pravé strany, ten druhý doletěl až k zadní tyči, kde z malého vápna dokázal nohou skákající míč procedit do sítě Kryštůfek – 1:1. Vyrovnání Holici ještě více vyburcovalo k aktivitě. V 35. minutě Korčián dostal ideální uličku mezi obránce a z úhlu křižně střílel. Jeho přízemní rána jen těsně minula levou tyč jihlavské svatyně. Ve 44. minutě domácí spálili neuvěřitelné šance. Kopecký a po něm Čtvrtníček stříleli z metru do brány, ale Procházka senzačními kouzelnickými zákroky držel remízový stav.

Obrovský tlak HFK pokračoval i po přestávce. Olomoučtí se přece jen dočkali v 55. minutě, kdy po centru hlavičkoval z malého vápna Lukášek a s pomocí břevna skóroval – 2:1. Hosté se poté museli vymanit z defenzivní ulity, což byla voda na ofenzívu domácího celku. Uklidnění jim přinesla 60. minuta, kdy se po centru zprava od zadní tyče trefil hlavou opět Lukášek – 3:1. Na konečných 4:1 zvyšoval v 69. minutě nádhernou brankou Čtvrtníček, který míč z pětadvaceti metrů napálil z první a trefil se křižně k levé tyči.

„V první půli jsme podali nadstandardní výkon a domácím jsme situaci hodně znepříjemnili. Ve druhé části jsme byli vystaveni obrovskému tlaku, kterému jsme nakonec při standardních situacích neodolali. Domácí měli velkou výškovou převahu a především mají už nyní druholigový tým. Rozhodně však nejsem zklamaný. Kluci se snažili být aktivní, zápas odmakali a na hřišti ze sebe vymačkali veškeré síly. Prostě odevzdali maximum, za což je musím pochválit. Výborné výkony podali gólman Procházka a stoper Kryštůfek. Věřím, že se ve středu v Olomouci rozloučíme s MSFL nejen výborným výkonem, ale i výhrou. Šanci určitě dostanou i hráči z dorostu U-19,“ řekl k těžkému utkání trenér Roman Kučera.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu