03.08.2007, Miroslav Fuks

Vysočině výhra nebyla přána. Vydřela bod.

Vysočině výhra nebyla přána. Vydřela bod.V důležitém vstupu do sezóny Vysočině nepřálo štěstí. V souboji dvou spolufavoritů II. ligy dvakrát úspěšně dotahovali náskok soupeře, který dokázal skórovat prakticky z každé vydařené akce. Naopak střelci Vysočiny si několikrát vylámali zuby na vynikajícím Doležalovi v bráně. S výsledkem nakonec musely být spokojeny obě strany.

 
FC VysočinaFC Vysočina
1., pátek 3.8.2007, 19:00
2:2
(0:1)
1.HFK Olomouc1.HFK Olomouc
 
Góly: 76. a 90. Faldyna - 18. Korčián, 87. Zlatohlavý

Rozhodčí: Paták - Zlámal, Adámková

Ž.K.: Faldyna, Gebreselassie, Kadlec - Grim, ZlatohlavýDiváci: 1600

FC Vysočina: Tulis - P. Bartoš, Šedivý, Kadlec, Drga - M. Veselý (65. Simr), Gebreselassie, Lovětínský, Čermák (55. Mezlík) - Faldyna, Vácha (79. Rabušic).
1.HFK Olomouc: Doležal - Lošťák, Kotůlek, Josefík, Dadák - Janeček, Grim, Zlatohlavý, Spáčil (72. Krutý) - Zmeškal, Korčián (43. Vodák, 90. Ševela).
 

Komentář

Trenér Zákostelský na lavičce krom Vepřeka, Cihláře, Rabušice a Wasserbauera nechal i brněnské posily Simra a Mezlíka. „S týmem absolvovali pouze čtyři tréninky a jejich působení nebylo do středy jasné. Navíc ještě nebyli 100% kondičně připraveni. Proto jsem vsadil na hráče, kteří se s námi připravovali celou letní přípravu,“ uvedl k nezařazení posil kouč Zákostelský.
Oba týmy začaly opatrně. Míč měli více na kopačkách hosté, ale první zahrozili domácí. Kadlecův velmi dobrý přímý kop zhruba z třiceti metrů však v 6. minutě gólman Doležal dokázal eliminovat a tím předznamenal svůj excelentní výkon. V 18. minutě se Holice z nenápadné akce ujala vedení. Dadák perfektně nacentroval míč hluboko z vlastní poloviny k pravém okraji velkého vápna, kam naběhl Janeček, který z první perfektně přihrál před branku Korčianovi, který skákavou střelou k tyči šťastně otevřel letošní druholigový účet. Domácí to na chvíli zaskočilo, ale poté svého soupeře dokázali dostat pod tlak. Vyrovnáno mohlo být ve 24. minutě, kdy Čermák křížnou přihrávkou uvolnil nabíhajícího Veselého, který ale pálil vedle tyče. Stejný hráč znovu minul po rohu Lovětínského, když k němu Doležal nedůrazným zákrokem sklepl míč. Za další tři minuty přišel obrovský závar před brankou HFK, když se dostal k balonu v dobré střelecké pozici Gebreselassie, míč se odrazil od jednoho z hostujících hráčů do tyče a zpět do hřiště. Ještě do poločasu servíroval Váchovi na hlavu míč Bartoš, tentokrát se ale zákrokem na čáře vyznamenal brankář Doležal.
Kýžený tlak Vysočiny ve druhé půli přišel až s příchodem dua Mezlík – Simr. Právě Pavel Simr, který v Jihlavě zažil nejlepší časy kariéry, zařídil vyrovnání. Jeho centr z pravé strany poslal hlavou do sítě Faldyna. Domácí tlak trochu pominul, ale po chvíli jihlavští hráči znovu přidali. Minutu před koncem řádné hrací doby však přišel šok před brankou Tulise. Olomoučtí zahrávali po faulu Šedivého přímý volný kop. Na centr si dobře naskočil Zlatohlavý a prosadil se hlavou mezi břevno a gólmana. Vysočina se však s porážkou v žádném případě nehodlala smířit. Hráči vrhli síly do útoku a povedlo se jim rychle vyrovnat. Gebreselassie se perfektně zorientoval v malém vápně, z úhlu akrobaticky vystřelil k tyči, odkud míč dostal k Petru Faldynovi, který tísněn obránci dostal míč do sítě.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
1. | FC Vysočina - 1.HFK Olomouc | 2:2
16.kolo | 1.HFK Olomouc - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu