24.07.2007, DENÍK - Vít Brabec

Trenér Krieg opět ukázal většině hráčů svá záda

Trenér Krieg opět ukázal většině hráčů svá zádaNOVÁ VČELNICE - Utahaných dvaadvacet hráčů přivezl v sobotu do Jihlavy trenér Miroslav Krieg. Starší dorostenci FC Vysočina už mají náročné nabírání kondice v Nové Včelnici za sebou. Kvůli rekonstrukci travnatých ploch v Jihlavě se minulou sobotu vydal dvaadvacetičlenný sbor starších dorostenců FC Vysočina na týdenní dril do Nové Včelnice, kde našel tým kouče Miroslava Kriega ideální podmínky.

 
„Tréninkové podmínky by tady nebyly dobré, takže jsme odjeli na soustředění do Včelnice, kde jsme mohli trénovat na kvalitní trávě. Celkově to středisko je tam výborné, poskytuje možnosti kompletní sportovní přípravy, nejen na hřišti, ale i mimo něj. Z tohoto pohledu to bylo dobré řešení,“ říká jihlavský trenér

Trenér doběhl pátý!

Úvod letní přípravy se neobešel ani bez neoblíbených běžeckých dávek. „Je to první část přípravy, ve které jsme se zaměřili na rozvoj vytrvalostních schopností, a kluci jsou po tom týdnu hodně unavení,“ ví Krieg, který jako obvykle absolvoval vytrvaleckou část se svými svěřenci. A opět si vedl skvěle.

„Obsadil jsem asi celkové 5. místo, a tak nějak vnitřně jsem si říkal, že to ještě není špatné,“ usmíval se kouč.

A jak brali nadupaný fyzický fond svého nadřízeného hráči? „Oni to dobře vědí, že pokud chtějí něčeho dosáhnout, tak musí i po této stránce, která je jedna z mnoha, obstát. Ale samozřejmě, že pro každého je to jinak, a pro mě je vždycky snazší odpovědět si, že když to zvládne dvaačtyřicetiletý chlap..,“ doplňuje.

Hráči byli na soustředění v Nové Včelnici pod permanentní trenérovou lupou. „Hlavně jsme se soustředili na individuální výkony, protože noví hráči nemají tolik času a možností dokázat, že do kádru patří. A myslím, že odpověď jsme na to dostali,“ tvrdí Miroslav Krieg.

Hledání sestavy začíná

První zásah do kádru trenér ještě neprovedl. „Ani by to nebylo vhodné, abychom ho zužovali hned po soustředění. Ta první fáze bude asi v závěru tohoto týdne,“ prozrazuje.

Experimenty tak končí. Na Spartě, kde se jihlavští dorostenci dnes představí, se už začne hledat optimální sestava pro nadcházející prvoligový ročník.

„Teď už se budeme chtít zaměřovat na herní tvář týmu,“ má jasno trenér. „Bohužel nám to stále komplikuje to, že ještě nezačali trénovat dva útočníci, na které jsem spoléhal. Pohanka s Kratochvílem jsou stále zranění a v tuto chvíli nám chybí. Jinak v defenzivní části i středu pole problémy nevidím,“ uzavírá Krieg.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu