22.07.2007, Miroslav Fuks

Zákostelský má ze soustředění smíšené pocity

Zákostelský má ze soustředění smíšené pocityFotbalisté FC Vysočina se v sobotu odpoledne vrátili z šestidenního herního soustředění v rakouském Hornu. V jeho průběhu sehráli dva přípravné duely a absolvovali výrazné tréninkové porce. Přesto kouč Luboš Zákostelský neměl ze svého prvního soustředění v jihlavském klubu dobrý pocit.

 
Soustředění bylo velmi náročné z pohledu objemu přípravy, což umocňovalo takřka tropické klima. Mnohem více nám však zkomplikovalo plány velké množství zranění. Stopeři Alemio a Kadlec soustředění opustili ještě před prvním zápasem a nový krajní obránce Vepřek utrpěl těžký výron kotníku v zápase Austrií. I ten proto zamířil zpátky do Česka. Navíc právě ze zápasu s Austrií si i další hráči odnesli drobné šrámy. V neposlední řadě si po druhém utkání s Hornem obnovil zranění Faldyna. V tomto omezeném stavu kádru jsme byli rádi, že jsme složili sestavu a nějak odehráli zápasy. Nemohli jsme vyzkoušet herní a taktické varianty a nacvičit standardky. Při poměrně velké obměně mužstva jsme právě na této složce potřebovali důkladně zapracovat. V úvodu sezóny se to může negativně projevit na sehranosti mužstva.

Jaká je diagnóza zraněných hráčů?

Alemio by měl po prodělané nemoci již trénovat a u dalších fotbalistů rentgen naštěstí neprokázal nic vážného. Snad již do soboty by měli být všichni v pořádku.

Jak jste byl spokojen s výsledky a výkony v přípravných zápasech proti rakouským celkům?

Vítězství nad druholigovou rezervou Austrie je určitě velmi cenné. Dokázali jsme přehrát velmi kvalitního a bohužel i důrazného soupeře. Hráče jsem na to upozorňoval, přesto jsme zápas odnesli třemi zraněními.

Ve druhém duelu jsme doplatili na úzký kádr zdravých hráčů. Pokud bychom ho odehráli s osmnácti fotbalisty v poli, což byl počet, se kterým jsme na soustředění odjížděli, tak bychom soupeře dokázali přehrát. Místo toho jsme dohrávali na pokraji sil a některé hráče v závěru chytaly křeče. Remíza proti třetiligovému rakouskému celku nám určitě na psychice nepřidala.

Se zázemím soustředění jste byl spokojen?

Vše bylo na špičkové úrovni. Nepříjemně nás zaskočil pouze výpadek regenerační linky. Ta nám nebyla k dispozici hned po tréninku či zápase, ale až druhý den v jiném areálu.

V nadcházejícím týdnu již najedete na klasický zápasový cyklus?

Ještě zcela ne. Vzhledem k tréninkovým výpadkům některých hráčů se budeme více věnovat nácviku standardek.

V brzké době by ještě mělo dojít k posílení týmu…

Zejména na postu stopera ještě potřebujeme posílit a dále musíme doufat, že Kadlec bude zdráv.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu