15.07.2007, Miroslav Fuks

Kádr posiluje Vepřek, skončil test Kozára

Kádr posiluje Vepřek, skončil test KozáraKádr FC Vysočina se před pondělním odjezdem na rakouské soustředění dočkal posílení. Ze Sigmy Olomouc se ke kádru formou půlročního hostování připojí levonohý krajní obránce či záložník Michal Vepřek (nar. 17.6.1985). Naopak neúspěchem skončil test slovenského útočníka Tomáše Kozára. Zároveň byl smluvně definitivně stvrzen přestup Ondřeje Šourka do pražské Slavie.

 
Dvaadvacetiletý šumperský odchovanec Michal Vepřek v prvním týmu Sigmy debutoval v sezóně 2005/06, kdy si připsal 3 prvoligové starty. V uplynulém ročníku Gambrinus ligy se již prosadil výrazněji a nastoupil šestnáctkrát, přičemž hned 13 x v základní sestavě. Zároveň si od sezóny 2003/04 celkově připsal 44 startů a 1 branku ve II. lize za olomoucké „béčko“, přičemž nechyběl ani v jarním zápase Olomouce B v Jihlavě. Rychlý a důrazný hráč s dobrou kopací technikou je 179 cm vysoký a váží 73 kilogramů.

Přestup Ondřeje Šourka byl dotažen po komplikovaném jednání s vedení SK Slavia Praha. To s hráčem podepsalo profesionální smlouvu s platností od 1.1.2008 a na tomto základě se Šourka snažilo získat výhodně na přestup již v letní přestávce. Představy obou klubů o odstupném se poměrně výrazně rozcházely, ovšem v průběhu tohoto týdne dosáhly kompromisu. Odchovanci Ledče nad Sázavou tak nic nebránilo v učinění velkého kroku v jeho kariéře. Ondřej Šourek v jihlavském klubu zanechal výraznou stopu. Po příchodu z Havlíčkova Brodu velmi rychle prošel mládežnickými kategoriemi a už na jaře 2001 si v sedmnácti letech připsal první druholigový start. Těch nasbíral 105 a vstřelil v nich čtyři branky. Logicky nechyběl ani u největších úspěchů FC Vysočina. V sezóně 2003/04 přispěl k postupu do semifinále Poháru ČMFS (ve III. kole Vysočina přešla právě přes pražskou Slavii) a především v ročníku 2004/05 se svými spoluhráči vybojoval historický postup do Gambrinus ligy. V nejvyšší soutěži poté nastoupil ke 24 zápasům. V jeho kariéře nechybí ani reprezentační starty za českou „20“ a „21“.

Na závěr doplňme, že již v příštím týdnu by měly být dotaženy příchody brazilských fotbalistů Alemia a Marcela. Oba by zde měly hostovat s opcí na přestup.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu