25.04.2002, Redakce

FC Vysočina konečně sídlí v nových prostorách

JIHLAVA - FC Vysočina Jihlava učinila další důležitý krok na cestě mezi fotbalovou elitu České republiky. Ve čtvrtek 18. dubna 2002 byla místním šetřením završena výstavba nového zázemí stadionu v Jiráskově ulici, který vyrostl v proluce mezi dvěma stávajícími objekty.

 
Čtyřposchoďová budova představuje investici Statutárního Města Jihlava ve výši 12,6 miliónů korun, přičemž tato částka byla jihlavských zastupitelstvem schválena na pravidelném zasedání v úterý 25. září. A co v nové správní budově vlastně vzniklo? V přízemí se nachází sekretariát klubu, ošetřovna pro hráče i diváky, šatny pro rozhodčí, místnosti pro antidopingovou kontrolu. První patro obsadily kanceláře a press centrum, ve druhém podlaží vznikla rozsáhlá VIP místnost s barem. Z dalšího patra může dění na hřišti sledovat na zastřešené tribuně 83 čestných hostů a 18 pracovníků médií, zatímco úplně nahoře pod střechou jsou kabiny pro policejní monitoring, rozhlas a delegáta ČMFS. Celá budova je vybavena dostatečným počtem sociálních zázemím vč. zařízením pro invalidy. Mimo tento objekt se podařilo dokončit opravu veřejných toalet pod časomírou a především byly opraveny prostory obou pater staré budovy zejména pak kabiny pro domácí a hosty v souladu s požadavky ČMFS pro podobu stadiónů po roce 2003.

“Primátorovi, městské radě a zastupitelům patří jednoznačně velký dík za moudré rozhodnutí. Tímto krokem nejenže zajistili další perspektivu fotbalu v našem městě a potažmo v celém kraji, ale zároveň výrazně pomohli vybudovat důstojné zázemí pro pořádání různých sportovních a společenských akcí. Touto cestou bych též rád ocenil pomoc našich četných sponzorů, kteří nám umožnili další opravy zázemí našeho stadiónu nad rámec uvažovaného rozpočtu,” uvedl ředitel klubu a předseda představenstva FC Vysočina Ing. Zdeněk Tulis. Tyto opravy dosáhly výše necelých 3 miliónů korun a byla za ně mimo jiné na stávající budově kabin opravena fasáda, okna, veškeré dveře či parapety. Za budovami došlo k velké opravě obslužné komunikace a parkovacích míst včetně odvodnění.

Stavba byla velkoberanovskou stavební společností ARRAS zahájena v říjnu loňského roku zemními a demoličními pracemi. Následovala realizace základů a inženýrských sítí. Poté bylo možno zahájit vlastní zděnou stavbu budovy a realizaci jednotlivých řemesel. “Bylo to velice složité, ale z pohledu dalšího rozvoje klubu nesmírně důležité období. Průběh stavby nebyl vůbec jednoduchý a to nejen z pohledu počasí na Vysočině. Původně plánované termíny se v čase posouvaly a byli jsme nuceni řešit celou řadu problémů. Přes zimu jsme museli prakticky přerušit kompletní provoz A mužstva na stadionu a tým dospělých trénoval měsíc až do začátku února provizorně. I přes velké obavy se nám snad toto dílo podařilo, což jistě posoudí návštěvníci a doufejme, že i přes tento handicap budeme moci i jarní část sezóny po stránce sportovní hodnotit úspěšně,” uvedl Ing. Tulis.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu