04.07.2007, Miroslav Fuks

Na prvním tréninku 22 fotbalistů včetně Nigerijce Dicksona

Na prvním tréninku 22 fotbalistů včetně Nigerijce DicksonaFotbalisté FC Vysočina se dnes dočkali prvního tréninku v rámci letní přípravy na novou sezónu. Premiéra nového kouče Luboše Zákostelského byla zároveň úvodní zkouškou rekonstruované vedlejší travnaté plochy v areálu v Jiráskově ulici. Úvodního lehčího tréninku se zúčastnilo 19 hráčů do pole a tři brankáři. Vedle posil Večeři a Zedníčka nechyběli avizovaní testovaní obránci Špendla a Nešpor a dále překvapení v podobě nigerijského útočníka Timighe Dicksona.

 
Třiadvacetiletý nigerijský ofenzivní hráč přichází na herní test, ve kterém by se měl představit již v pátek v rámci tradičního letního turnaje v Žirovnici. Dickson s týmem Dolphin se v roce 2004 stal vítězem nejvyšší nigerijské soutěže a na svém kontě má reprezentační starty za U17 a olympijský výběr. V loňském roce absolvoval neúspěšné testy v Dynamu České Budějovice a Bohemians 1905. „Už kvůli fanouškům a zatraktivnění naší hry budeme zvažovat jeho angažování. Navíc plánujeme testy dvou brazilských hráčů,“ uvedl sportovní manažer Šmýd.

Premiérový trénink obstaralo důkladné rozcvičení a poté hra na zkráceném hřišti. Na fotbalistech byla po dovolené vidět chuť a energie. Během náročné přípravy ji budou jistě potřebovat. Už zítra dopoledne je totiž na atletickém oválu v areálu Na Stoupách čekají kondiční testy. Ty nakonec nahradí specializovanou prohlídku v brněnské nemocnici.

Kteří fotbalisté se na prvním tréninku objevili?

Brankáři: Tulis, Macháček, Štěpanovský
Obránci: Bartoš, Gebreselassie, Drga, Kadlec, Špendla, Nešpor, Wasserbauer
Záložníci: Čermák, Pacholík, Vladyka, Večeřa, Lovětínský, Veselý
Útočníci: Faldyna, Zedníček, Vácha, Dickson, Rabušic, Šamánek

Brankář juniorky Štěpanovský se na tréninku objevil jako výpomoc. Na hřišti scházel reprezentující Cihlář, Šourek, který je na týdenních testech v pražské Slavii, a rekonvalescenti Rzeszoto a Malínek, kteří však na trénink přišli své spoluhráče pozdravit. Otázka dalšího působení slovenského gólmana Braňa Rzeszota na Vysočině bude rozhodnuta v nejbližších dnech. Stejně tak bude sportovní manažer Šmýd řešit eventualitu prodloužení smlouvy Petra Vladyky.

Bohatou fotodokumentaci z úvodního tréninku si můžete prohlédnout - ZDE.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu