20.06.2007, Miroslav Fuks

Kučera: „Zda byla sezóna úspěšná se dozvíme za dva roky“

Kučera: „Zda byla sezóna úspěšná se dozvíme za dva roky“Starší dorostenci v letošní sezóně nejvyšší soutěže dosáhli na nejlepší umístění v historii klubu. Se ziskem 44 bodů obsadili skvělé 6. místo a za sebou nechali celou řadu tradičních prvoligových celků. Hodnocení sezóny tak bylo z úst trenéra Romana Kučery jednoznačně pozitivní.

 
Z mého pohledu se jednalo o premiérovou sezónu v extralize a proto mne velmi těší, že jsme ji zvládli nejen výsledkově, ale především herně. Odpověď na otázku, zda byla tato sezóna úspěšná, však dostaneme zhruba za dva roky. To se teprve ukáže, jestli se tito hráči dokáží prosadit v dospělé kopané. A tento ukazatel musí být pro práci s každým mládežnickým celkem klíčový. Věřím, že hráči jako Štěpanovský, Niederle, Netrda či Chmelík, budou schopní navázat na své kolegy Rabušice či Šamánka.

Na klíčovou záchranu v soutěži jste dosáhli hodně brzo.

Jsme provinční klub, pro který je důležité hrát extraligu stabilně. Proto nám velmi pomohlo, že už zhruba v polovině jara bylo o naší záchraně rozhodnuto. Mohli jsme hrát bez emocí, odvážně a uvolněně a navíc jsme do týmu zabudovali celou řadu mladých hráčů. Přesto jsme v závěru soutěže dokázali sehrát výsledkově i herně vynikající zápasy proti první Olomouci (5:3) a třetímu Baníku Ostrava (4:1). Ty řadím k vrcholům našeho účinkování v tomto ročníku.

Odpovídá konečná 6. příčka síle mužstva?

Tabulka dlouhodobé soutěže má určitě svoji vypovídající schopnost. Pohled na naše záporné skóre 52:59 navíc potvrzuje to, s čím jsme do soutěže šli. Totiž, že disponujeme velmi silnou a kvalitní ofenzivní silou a naopak pokulháváme v defenzívě. Tým byl skutečně velmi dobře ofenzivně vyladěn a branky dokázal střílet i na jaře při absenci Rabušice, Šamánka či Netrdy.

Kteří hráči na jaře patřili k oporám?

Chtěl bych spíše zmínit ty mladší hráče, kteří si na jaře odehráli svoje a v týmu zůstávají i pro nadcházející sezónu. Mám na mysli zejména Rašku, Pikla, Tecla či stále se zlepšující Filipa, Procházku nebo Hlavoňka. Ale i další hráči svoji příležitost chytli za pačesy a to mne jednoznačně naplňuje optimismem pro příští ročník. Myslím si, že umístění v horní polovině extraligy budeme schopni zopakovat i v budoucnu. V klubu máme hned několik silných a perspektivních ročníků.

V létě se posouváte o kategorii výše, když přebíráte juniorku dospělých. Kdy začínáte přípravu a s kterými hráči můžete počítat?

Do třetiligového „béčka“ by se měli přesunout všichni hráči ročníku 1988, tedy Benda, Bureš, Niederle, Chmelík, Tlačbaba, Hříbek, Štěpanovský a samozřejmě Netrda, který již v týmu figuroval na jaře. Otazník zatím visí nad trojicí Horák, Takacz a Stoszek, jejichž zapojení do přípravy ještě budeme se sportovním manažerem Šmídem zvažovat. Každopádně všichni hráči dostanou šanci v letní přípravě a poté se rozhodneme, jestli v kádru zůstanou nebo jim umožníme hostování v některém z divizních týmů. Hodně samozřejmě bude záležet na stavu kádru prvního týmu.

Letní přípravu začínáme 9. července a já počítám, že se do ní zapojí všichni fotbalisté z aktuálního kádru juniorky. Odejít by měl pouze Peteřík a s „áčkem“ zahájí přípravu Vácha a Wasserbauer.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu