13.06.2007, Miroslav Fuks

Tomáš Cihlář v sobotu odlétá do dějiště mistrovství světa!

Tomáš Cihlář v sobotu odlétá do dějiště mistrovství světa!Před levonohým záložníkem či obráncem FC Vysočina Tomášem Cihlářem leží obrovská výzva a možnost posunu ve své fotbalové kariéře. Znojemský odchovanec totiž figuruje v konečné nominaci české „dvacítky“ na Mistrovství světa této věkové kategorie, které bude zahájeno na konci června v Kanadě. Již ve čtvrtek však odjíždí na reprezentační sraz a v sobotu s týmem odlétá do Severní Ameriky!

 
Otázka, jestli se těšíš asi není na místě…

Půjde o dosavadní vrchol mé kariéry. Strašně se těším, navíc v Kanadě jsem nikdy nebyl. Čeká nás všechny velký zážitek.

Doposud jsi v reprezentačních výběrech nefiguroval, ovšem v této sezóně došlo k velké změně

Trenér Miroslav Soukup mne na základě mých druholigových startů nominoval k přátelskému utkání ve Španělsku a nechyběl jsem ani na dalších soustředěních, kdy jsme hráli proti 1. FC Brno či nedávno dvakrát protiv Kongu. Jsem moc rád, že se mi v týmu v roli nováčka podařilo udržet.

Kteří soupeři vás na mistrovství čekají?

Do Kanady odlétáme v předstihu, což nám umožní sehrání přátelských zápasů proti domácí Kanadě a Jižné Koreji. V naší skupině E nás pak 30.6. v Ottawě čeká favorizovaná Argentina, na stejném stadiónu 3.7. KLDR a 6.7. v Montrealu Panama. Věřím, že ze skupiny postoupíme do dalších bojů a já se tak do Česka vrátím co nejpozději.

Nabourá to tvoje plány na dovolenou či studia?

Dovolenou jsem si neplánoval, spíše mne mrzí, že nestihnu začátek letní přípravy. Maturitu mám za sebou a úspěšně jsem absolvoval i přijímačky Masarykovu univerzitu v Brně, obor trenérství.

Jak vidíš své šance na základní sestavu? Kteří hráči jsou tvoji největší konkurenti na levé straně?

Sestava záleží na kouči a určitě se bude odvíjet i od taktiky. Navíc do začátku ještě zbývá mnoho dní. Mými „konkurenty“ jsou brněnský Okleštěk a Kubáň ze Slovácka. Důležitější však bude úspěch kolektivu. Věřím, že i já si na šampionátu nějaký start připíši.

Vnímáš mistrovství jako určitou náplast na zklamání z nepostupu do ligy?

To zklamání, že jsme nesplnili náš cíl je určitě velké. Na druhou stranu musím být spokojen, že jsem okamžitě po přechodu z dorostu dostával hodně zápasových šancí, což mi určitě otevřelo i dveře do reprezentace dvacetiletých. Spokojen tak mohu být jen z poloviny.

Letní přípravu zahájíš v Jihlavě?

Počítám s tím, že ano. Pokud by se pro mne eventuelně objevila nějaká nabídka, tak bych se jí pochopitelně zabýval.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu