10.03.2024, Miroslav Fuks

Vysočina se branky nedočkala ani ve druhém jarním duelu

Vysočina se branky nedočkala ani ve druhém jarním dueluVíce než tisícovka diváků se na jihlavském stadiónu v úvodním jarním duelu branky nedočkala. Žádný z hráčů FC Vysočina přes velkou územní převahu nenašel klíč k prolomení houževnaté defenzívy Hanácké Slavie Kroměříž, která neinkasovala podruhé v řadě. Zrodila se tak bezbranková dělba bodů.

 
FC VysočinaFC Vysočina
18.kolo, neděle 10.3.2024, 15:30
0:0
(0:0)
KroměřížKroměříž
 

ŽK: 70. Piško, 84. Šancl, 90. Selnar – 63. Jeleček
Rozhodčí: Kvítek – Hádek, Zoufalý
Diváci: 1065
FC Vysočina: Mastný – Svoboda, Vedral, Piško, Farka (82. Sagna) – Lacko (87. A.Pešek), Tureček – Křehlík (61. Ogiomade), Selnar, T. Franěk (61. Šancl) – Araujo-Wilson. Náhradníci: Soukup – Chytrý, Shudeiwa.
Kroměříž: J.Dostál – Oulehla, Zavadil, Vincour, T.Matoušek – Jeleček, Fulnek (90+2. Kiška) – Machalík (90+1. Dočkal), Cupák, Kudela (79. Hrdlička) – Chwaszcz (90+1. Tiahlo). Náhradníci: Gergela – Wala, Mlčoch.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč David Oulehla učinil oproti nevydařenému utkání v Olomouci hned tři změny, když místo Tonbula, Shudeiwy a Sagny nastoupili po uplynutí karetních trestů Vedral, Tureček a Araujo-Wilson. Naopak hosté se museli obejít bez vyžlucených Jaroně a Housera.

Jako první zahrozili aktivnější domácí ve 3. minutě křídelním průnikem a centrem Křehlíka. Araujo-Wilson se však nakonec k zakončení neprotlačil. To v 5. minutě už spolupráce obou zmíněných ke střele vedla. Skákavou přízemní střelu Araujo-Wilsona však kroměřížský Dostál dokázal vytěsnit na roh. Ten kopal Franěk z levé strany a kulatý nesmysl proklouzl klubkem hráčů na malé vápno k jihlavskému útočníkovi z Trinidadu a Tobaga, který však byl nepřipraven a balón do sítě nestačil usměrnit. Slušně zaplněné tribuny sledovaly převahu FCV a též pohotovou střelu Lacka z 10. minuty, který pálil za vápnem z první metr vedle. V 13. minutě zleva centroval Tureček po přihrávce Lacka a ve vápně našel Svobodu. Tomu však zakončení nesedlo a jeho skákavý pokus v poklidu sebral do náruče Dostál. V 16. minutě z třiceti metrů krásně vypálil Selnar a rozezvučel břevno Dostálovy brány! Úvodních 20 minut každopádně potvrdila předzápasová slova z jihlavského táboru, že žluté čeká nelehké dobývání zatažené defenzívy soupeře. Ve 26. minutě byl ve vápně Dosálem faulován Araujo-Wilson, ovšem penaltu zhatilo ofsajdové postavení. Ve 29. minutě Hanácká Slavia poprvé ohrozila Mastného branku a hned byla blízko úvodní trefě utkání. Po rohovém kopu si na hlavičku vyskočil Chwaszcz a jen těsně minul levou tyč. V 36. minutě Vysočina zahrávala nadějný přímý kop z dvaceti metrů po faulu na Turečka. Franěk na zadní tyč vypálil výborně, ovšem Dostál střelu skvěle vyrazil a při následném závaru byl faulován jeden z hostujících obránců. Z převahy Vysočiny hostí dokázali vyrážet do rychlých akcí a být při nich nebezpeční. V 38. minutě Mastného v poslední chvíli na brankové čáře zabránil ve skórování dorážejícímu Cupákovi a míč konečky prstů poslal na roh. Ve 43. minutě si domácí s míčem ve vlastním vápně zahrávali natolik, že se levý bek Jeleček dostal k nepříjemnému centru, který naštěstí skončil jen na horní síti Mastného branky. Úvodní dějství tak branku nenabídlo.

Ani zkraje druhé půle se obraz hry nezměnil. Vysočina držela míč, tlačila se před branku, ale šance nepřicházely. Naopak červenobílí využívali každé možnosti k brejku či standardce. V 54. minutě dokonce hosté po standardce dopravíli míč do sítě, ovšem důrazný útočník Chwaszcz si nepohlídal ofsajdové postavení. V 57. minutě mohla jít Vysočina do vedení, když Araujo-Wilson ve vápně zakončoval parádně nůžkami, ale Dostál míč vytáhl neméně dobrým zákrokem na roh. Domácí útočník střílel o minutu později za hranicí vápna, ale levačkou o dva metry minul branku. V 68. minutě se Jihlavě povedla hezká akce. Araujo-Wilson na vápně převzal míč a přiťukl ho pro Turečka. Domácí záložník nestřílel hned, nýbrž udělal kličku soupeři, který proti němu vystoupil a hned poté vystřelil. Svůj pokus tlačil k pravé tyči, ale těsně minul. V 71. minutě zahrnulo domácím fanouškům, neboť Kroměříž si před Mastného brankou vytvořila velký závar po stříleném centru Chwaszcze. Vážné nebezpečí nakonec zažehnal odkop na roh. V 73. minutě tvrdě kousek před vápnem pálil Selnar, ale pouze doprostřed brány, kde byl nachystaný Dostál. V 75. minutě po rohu Selnara hlavičkoval těsně nad břevno Vedral. V 80. minutě to na druhé straně levačkou zkoušel Fulnek, ale jeho technický pokus z osmnácti metrů branku minul. Tlak Vysočiny se stupňoval, ale obléhání kroměřížské branky vedlo jen k zablokovaným střelám či centrům, s nimiž si poradila obrana Hanácké Slavie či pozorný Dostál. V 90. minutě se úhlu dral do vápna střídající Sagna, ale jeho přízemní střelu Dostál dokázal lapit. Když Vysočině nevyšla ani poslední standardka v podání Selnara v nastaveném čase, museli se domácí spokojit jen s bodem.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | Kroměříž - FC Vysočina | 1:1
18.kolo | FC Vysočina - Kroměříž | 0:0
Související
Aktuálně

V důležitém záchranářském duelu se radoval Prostějov

Jarní mizérie FC Vysočina na stadiónech soupeřů nemá konce. Jihlava v důležitém záchranářském duelu na půdě Prostějova dobře začala, ovšem nakonec díky brankám ze standardek padla 3:0 (2:0). Její série bez venkovního bodového zisku se protáhla na pět utkání a patnáctí Hanáci se tak FCV v tabulce přiblížili na 3 body. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu