28.02.2024, Matyáš Fuks

Josef Vrzáček: Primárním cílem je udržení se mezi elitou

Josef Vrzáček: Primárním cílem je udržení se mezi elitouJihlavský starší dorost naznal přes zimní přípravu určitých změn v hráčském kádru a klepe na dveře víkendového startu druhé poloviny nejvyšší dorostenecké ligy. Zeptali jsme se proto hlavního trenéra Josefa Vrzáčka, jak by zhodnotil připravenost svých svěřenců před sobotním zápasem s Pardubicemi.

 

Jak byste ohodnotil výkony vašich svěřenců v přípravných zápasech, které určitě nebyly zcela podle Vašich představ?

Přípravná utkání, co se týká výsledků nebyla optimální, ve všech zápasech jsme byli silnější na míči, bohužel se to neprojevilo v konečných výsledcích. Také jsme se dopouštěli individuálních, nevynucených chyb. Samozřejmě na nedostatcích a určité změně herního stylu pracujeme.

Absolvovali jste v zimě vše podle plánu?
Tréninkový proces a přátelská utkáníjsme zvládli dle plánu, včetně soustředění v Mikulově. Tedy vyjma utkání s Líšní, kdy postihla většinu mužstva viróza, proto nebyl tento zápas sehrán.

V zimní přípravě nastali určité změny a posuny v kádru. Počítáte do druhé poloviny sezony s Šanclem, nakolik Haalovi, Zárubovi a Zimmermanovi v zimě prospěly tréninky s „A“ mužstvem?
Co se týká Filipa Šancla, tak bude záležet na jeho vytížení v „A“ týmu, kterého je součástí, samozřejmě je to hráč, který by nám v nelehkém boji o setrvání v elitní dorostenecké soutěži pomohl, nicméně nesmíme opomenout filozofii celého klubu a to je individuální rozvoj hráče. Jsme domluveni s trenérem prvního mužstva Davidem Oulehlou, že vše budeme řešit operativně z týdne na týden. Haala, Zimmermann, Záruba, kteří prošli částí zimní přípravy či tréninkovými jednotkami s „A“ mužstvem jsou určitě bohatší o zkušenosti s dospělým fotbalem a samozřejmě s hráči, kteří už prošli těžkými zápasy v seniorské kategorii.

Jak se Vám jevil v přípravě navrátilec Daniel Bouchner?
Náš odchovanec Dan Bouchner, který se vrátil po několika letech ze Slavie, si zvyká na náš herní styl a určitě bude pro naši kategorii přínosem.

Dokázal se někdo z kádru pomyslně protlačit do základní sestavy díky dobrým výkonům v přípravě? Cítíte velkou konkurenci mezi hráči?
Hráčů, u kterých je vidět progres je více, nicméně stavíme kabinu na vzájemné soudržnosti, což nevylučuje potřebné konkurenční prostředí. Jelikož dorosteneckou ligu hrajeme převážně s hráči o rok mladšími, tak je nutné, aby se mohli opřít právě o ty zkušenější.

Jaké jsou cíle pro druhou polovinu ročníku? Věříte, že má tým na to se posunout v tabulce výše?
Primárním cílem je udržení se mezi českou dorosteneckou elitou a jak jsem již zmiňoval, individuální rozvoj hráčů. Největší odměnou pro trenéry této kategorie je, pokud se někteří hráči postupně začlení do prvního týmu a nesmíme opomenout ani mládežnické reprezentační celky a celková připravenost na dospělý fotbal. Mužstvu s celým realizačním týmem věříme, ale to by nestačilo, nácvikové věci a pracovitost hráčů z tréninkového procesu musíme především přenášet do samotných zápasů a hlavně je zúročit výsledkově v mistrovských utkání.

Máte v hlavě nějaké zápasy, které cítíte že by mohli být klíčové pro Váš tým?
Čeká nás patnáct jarních zápasů a každý bod se bude počítat. Těch klíčových bude více, ale nemůžeme se soustředit pouze na ně.

 
Aktuálně

David Oulehla: Neproměnění úvodní vyložené šance bylo klíčové

Vítězný impuls ze zápasu s „béčkem“ Sparty byl na Hané patrný jen do úvodní branky. Tu trefil Prostějov a od těch chvil měli domácí důležité záchranářské utkání víceméně pod kontrolou. Zvlášť, když Jihlava své šance zahazovala. O nelehké hodnocení duelu jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu