22.02.2024, Miroslav Fuks

Vysočina se v generálce na FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU utká s Líšní

Vysočina se v generálce na FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU utká s LíšníZní to trošku nelogicky, přesto to snad dává smysl. FC Vysočina podzim zakončila jarní předehrávkou s Líšní, odehrála tak s tímto brněnským celkem oba duely v ročníku, tudíž se nabízí, že s ním sehraje generálku na jarní ligový start. Uskuteční se v sobotu 24. února od 11:00 hodin na přírodním trávníku v obci Březí u Mikulova

 

Připomeňme, že podzimní tečka vítěze nepoznala a oba celky se rozešly smírně 1:1 (0:0), když skóre utkání otevřel Araujo-Wilson, tentýž útočník byl později vyloučen a remízový stav trefil hostující Čermák. A duel 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, který se uskutečnil na konci loňského července, přinesl cennou výhru Jihlavy 1:2 (1:1), o níž se brankami postarali Fila a Tonbul.

Předpověď počasí dává velkou naději, že v sobotu nebude nic bránit tomu, aby duel proběhl na klasické trávě, že? „Je to tak, můžeme se těšit na první utkání na přírodní trávě. Shodou okolností dnes jsme na ní poprvé trénovali ve Vyskytné nad Jihlavou a zítra tamtéž budeme absolvovat předzápasový trénink. Vlastní utkání bude o nás, o našich principech hry v konfrontaci s těžkým soupeřem. A chceme v něm určitě uspět,“ okomentoval asistent trenéra Pavel Mazánek.

Fanoušky jistě může těšit, že duel mohou sledovat živé díky přenosu Star Media. Uvidí v tomto utkání premiéru útočníka Landinga Sagny v dresu FCV? S kterými fotbalisty do generálky nemůžete počítat? „Sagna bude připraven nastoupit a myslím si, že i nějaký časový úsek odehraje. Potřebujeme ho vidět. Zatím do zápasu není nachytán Pešek, nemocný je Vítek a mezi zraněnými nadále figuruje Křivánek,“ uvedl Mazánek.

Lze konstatovat, že základní sestava, s níž vyběhnete proti Líšni, bude s velkou pravděpodobností shodná s jedenáctkou, se kterou vyrukujete v úvodním jarním kole na půdě juniorky Olomouce? „Čeká nás generálka, tudíž lze opravdu předpokládat, že se naše základní sestava bude hodně blížit té proti Sigmě. Změny samozřejmě vyloučit nelze,“ sdělil asistent kouče Davida Oulehly, jehož tým během dosavadních sedmi zimních přípravných duelů nepoznal pachuť porážky. Uvidíme, zda bude tento fakt platit i po utkání s Líšní, jejíž kádr v zimě doznal řady změn a opustily jej ofenzivní opory Matocha, Machalík a Vandas.

Vzájemná ligová bilance: 10 utkání 3 – 3 – 4  10:13 | doma: 2 – 2 – 1  6:5 | venku: 1 – 1 – 3  4:8

 
Související
Aktuálně

U17: Výhra nad Frýdkem-Místkem!

Mladší dorost dokázal otočit nepříznivý výsledek z prvního poločasu a porazil předposlední Frýdek-Místek 5:3 (2:3). V prvním poločase dvakrát skóroval Matyáš Vopršal a v druhém zavelel k obratu prvně v 49. minutě Patrik Tlačbaba, ke kterému se poté přidal v 69. minutě Tomáš Sklenář a konečný výsledek zápasu završil v 78. minutě David Novotný.... Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 17:00
MFK Vyškov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu