15.02.2024, Miroslav Fuks

Poslední standardní duel zimní přípravy – v sobotu se Startem Brno

Poslední standardní duel zimní přípravy – v sobotu se Startem BrnoPřed fotbalisty FC Vysočina je poslední běžný zimní přípravný duel a snad i poslední zápas na umělé trávě v tomto kalendářním roce. V sobotu 17. února jej tradičně od 11:00 hodin v areálu Na Stoupách obstará utkání proti ambicióznímu nováčkovi MSFL – Startu Brno.

 

Brněnský Start od sezony 2019/20 nastupoval v Divizi, kde se prezentoval slušnými výsledky a propracoval se mezi nejlepší týmy soutěže. Ročník 2022/23 pak už Start ovládl a vysloužil si historický postup do MSFL, kam ho shodou okolností doprovodil další brněnský klub Tatran Bohunice. Na podzim si tým trenéra Milana Frimmela vedl velmi dobře a přezimuje na 7. příčce se ztrátou pouhých 6 bodů na 1. příčku. Na jeho soupisce figuruje hned několik fotbalistů se zkušenostmi z I. či. II. ligy. Jedním z nich je exjihlavský odchovanec a křídelník Radek Matulka, jenž si jediný druholigový start za „áčko“ FC Vysočina připsal v ročníku 2020/21. Do Brna se přesunul v létě po dvou vydařených ročnících v dresu SFK Vrchovina Nové Město na Moravě.

"I v nadcházejícím utkání počítáme s tím, že zápasovou zátěž rozložíme rovnoměrně na více hráčů. Asi nakonec nedáme dohromady dvě jedenáctky, ale vyloučit to nyní nelze. Počítáme s tím, že budeme testovat zahraničního útočníka, který se s námi připravuje od středy a dosud působil v nejvyšší slovenské soutěži. Poprvé by mohl do utkání naskočit uzdravený levý bek Peřina, po delší době pak záložníci Šancl a Ogiomade,“ informoval asistent trenéra Pavel Mazánek.

Nebyla ve hře varianta, že by sobotní duel proběhl na přírodní trávě? „Teploty se nyní drží nad nulou, ovšem stav trávníků na Vysočině ještě není dobrý. Tento zápas snad jako poslední proběhne na umělé trávě. Generálku na ligový start proti Líšni bychom měli za týden odehrát na přírodní trávě u Mikulova. I proto bychom si přáli, abychom v závěru příštího týdne mohli absolvovat 1-2 tréninky někde na trávě,“ uvedl Mazánek. 

Doplňme, že první tým FC Vysočina proti Startu Brno dosud nikdo nenastoupil. Jihlavská juniorka se proti tomuto brněnskému celku střetla třikrát. V nedohraném divizním ročníku 2019/20, kdy v Brně zvítězila 1:3 (1:1), a též v uplynulé sezóně 2022/23, kdy naši mladíci dvakrát podlehli – 2:0 (1:0) a 0:1 (0:0).

 
Aktuálně

U17: Výhra nad Frýdkem-Místkem!

Mladší dorost dokázal otočit nepříznivý výsledek z prvního poločasu a porazil předposlední Frýdek-Místek 5:3 (2:3). V prvním poločase dvakrát skóroval Matyáš Vopršal a v druhém zavelel k obratu prvně v 49. minutě Patrik Tlačbaba, ke kterému se poté přidal v 69. minutě Tomáš Sklenář a konečný výsledek zápasu završil v 78. minutě David Novotný.... Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 17:00
MFK Vyškov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu