23.05.2007, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře - SK Sigma Olomouc B

Představujeme domácího soupeře - SK Sigma Olomouc BV tradiční pátek čeká fotbalisty FC Vysočina domácí druholigový duel. 25. května od 19:00 hodin naši hráči nastoupí proti hodně nevyzpytatelnému soupeři v podobě Sigmy Olomouc B. Cílem Jihlavy bude krom zisku tří bodů i napravení reputace po nepovedeném domácím duelu proti Blšanům.

 
Olomoucký tým dělí od sestupových příček pouhé dva body a tudíž lze očekávat, že tým trenéra Augustina Chromého přijede s plánem na bodový zisk. Podle toho jistě bude vypadat sestava toho celku, která bude s největší pravděpodobností výrazně doplněna o hráče z prvoligového kádru. Ten je totiž v nejvyšší soutěži zachráněn a nebude nutné hráče „áčka“ šetřit na pondělní poslední kolo ve Zlíně. Můžeme tedy očekávat kvalitní měření sil dvou fotbalově vyspělých soupeřů. Určitě bychom se nezlobili, kdyby dopadlo stejně jako vzájemný duel jarní části loňské prvoligové sezóny, ve kterém Vysočina slavně zvítězila 3:0.

„U Olomouce B je typické, že nelze odhadnout, s kterými hráči přijede a jako uhru bude produkovat. Můžeme tedy očekávat, že se juniorka bude snažit prosadit individuálními schopnostmi svých hráčů. Ti jsou určitě velmi nebezpeční, navíc budou chtít po několika porážkách opět bodovat a zlepšit svoji pozici v boji o záchranu,“ řekl k soupeři trenér Milan Bokša. „Naše světélko postupové naděje stále bliká, přestože naše šance na postup je určitě výrazně menší než u Holice či Bohemky. Ovšem stále tu je a je proto naší povinností a zároveň i výzvou o ni do poslední chvíle bojovat. Už kvůli našim fanouškům, kterým jsme nyní hodně dlužni. Věřím, že na nás nezanevřeli a přijdou nás v tomto těžkém utkání podpořit.“

Základní informace o soupeři:

vedení klubu – předseda představenstva a ředitel pro ekonomiku a správu: Ing. Jaromír Gajda, místopředseda představenstva a ředitel pro sport a marketing: Mgr. Jiří Kubíček
adresa: Legionářská 12, 771 00 Olomouc
telefon: 585 223 380, 585 222 956
fax: 585 220 953, 585 222 656
e-mail: sigma.fotbal@wo.cz
klubové barvy: modrá - bílá
kapacita stadionu: 12.072 míst (z toho 8.855 k sezení)
B – tým: ve II. lize od sezóny 2001/02

Pohled do historie:
Rok založení: 1919
Názvy klubu: SK Hejčín, ASO Olomouc, Křídla vlasti Olomouc, Slavoj Zora Olomouc, TJ Moravské železárny Olomouc, Sigma ZTS Olomouc, SK Sigma Olomouc.
Úspěchy: Nejslavnější období zažila Olomouc v devadesátých letech. V . I. lize získala třetí místo v sezónách 1990/91, 1991/92, 1997/98 a 2000/01, v sezóně 1995/96 skončila dokonce druhá. Z mezinárodních úspěchů stojí za zmínku postup do čtvrtého kola poháru UEFA (1991/92) a třetí kolo stejné soutěže o rok později. Mezi odchovance, kteří proslavili zahraniční kluby, patřili Pavel Hapal, Radoslav Látal, Karel Rada a Milan Kerbr. Klubovým rekordmanem v počtu startů je Oldřich Machala, který odehrál 414 utkání.

Vzájemná bilance (MSFL + II. liga): 27 utkání 12 – 5 – 10 53 : 46

Předchozí zápasy:
pod. 06: Sigma Olomouc B - FC Vysočina 1:4 (1:3)
Branky: 25. Pulkert - 12. Svoboda, 13. Veselý, 32. Vladyka z pen., 57. Malínek
VYS: Rzeszoto - Demeter, Šourek, Kadlec, Dujka - Veselý, Vladyka, Lovětínský (69. Pacholík), Malínek (82. Peteřík) – Svoboda (79. Cihlář), Faldyna.

jaro 05: Sigma Olomouc B - FC Vysočina 0:1 (0:0)
Branky: 90.(+2) Simr
VYS: Vorel - Bartoš, Kadlec, Šourek, Liška - Baštař - Štohanzl (77. Pacholík), Vladyka, Lovětínský, Malínek - Simr.

pod. 04: FC Vysočina - Sigma Olomouc B 1:2 (0:2)
Branky: 53. Kaplan - 28. Prekop, 45. Bouška
VYS: Vorel - Šourek, Kadlec, Vojtíšek (70. Bartoš), Sedlák (53. Simr) - Štohanzl (61. Liška), Pacholík, Vladyka, Vaculík - Kaplan, Hošťálek.

Pravděpodobná sestava: Vojáček - Barcal Kopecký Řehák Stroupek - Nepožitek Hrdlovič Šalamoun Schulmeister - Chmelíček Petr

Trenér: Augustin Chromý

Střelci: 5 – Šultes, 4 – Šalamoun, 2 – Barcal, Řehák, 1 – Chmelíček, Hrubý

Změny v kádru:
Příchody: Horák, Nepožitek, Stroupek (z dorostu), König (z A týmu)
Odchody: Peška (konec hostování Vysočina Jihlava), Lička (hostování Vyškov), Barcal (hostování Trenčín), Krajčovič (Fotbal Jakubčovice), Bodeček, Hudec (přeřazeni do „A“ týmu).

 
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu