19.11.2023, Matyáš Fuks

Kamil Průša: Na jaře uděláme maximum pro posun v tabulce!

Kamil Průša: Na jaře uděláme maximum pro posun v tabulce!Již druhý po sobě jdoucí ročník účinkuje „béčko“ staršího dorostu v MSDL. Jihlavští dokázali v této velmi náročné soutěži nastřádat slušných 15 bodů a nachází se na 14. místě tabulky s reálnou šancí na atakování středu tabulky. Zeptali jsme se proto hlavního trenéra dorosteneckého týmu U18 Kamila Průši, jak by zhodnotil účinkování jeho celku na podzim.

 

Jak obecně hodnotíte účinkování Vašeho týmu v podzimní části? 

Pro naše hráče jsou zápasy v druhé nejvyšší dorostenecké soutěží vynikající. Pro kluky není jednoduché nastupovat ve většině utkání proti starším protihráčům. Z osobních soubojů sbírají potřebné zkušenosti, které zúročí již v jarní části soutěžního ročníku. O tom jsem přesvědčen. Celkově bych naše působení v MSDL nehodnotil špatně. Ano, nacházíme se s patnácti body na třetím místě od konce, ale nenechali jsme si nad sebou bodově utéct další týmy, což považuji za velmi důležité. Víme, že se může stát to, že budou z naší soutěže padat tři týmy. Tato situace může nastat, pokud by z dorostenecké první ligy padaly dva moravské celky. Proto na jaře uděláme maximum, abychom se v tabulce dostali výše. Z našeho herního projevu nemám strach o to, že by se nám to nemělo podařit. 

V porovnání s ostatními moravskoslezskými béčky“ jste na tom bodově nejhůře. Jak se Vám jeví srovnání právě s těmito celky?

Za konfrontaci s ostatními „béčky“ jsme nesmírně rádi. Nicméně není to měřítkem pro příští soutěžní ročník. Věkově byla ostatní družstva „B“ týmů starší než my. V naší U19 hrají většinou hráči narození 2006, kteří, kdyby hráli s námi, by nám naši kvalitu nesmírně zvedli. Když bychom chtěli být konkrétnější, tak musím uznat, že na kvalitu Baníku a Sigmy jsme neměli. Zápasy se Slováckem, Zlínem, Zbrojovkou a Karvinou byly herně vyrovnané. 

Nepříliš dobrou vizitkou je pouze jedna výhra a pouhých 5 bodů z venkovního prostředí. Čím si tento fakt vysvětlujete? 

Do našich patnácti utkání nastoupilo celkem 30 hráčů (3 brankáři a 27 hráčů). To je obrovské číslo. Stávalo se nám, že nám z předchozího zápasu šlo do základní sestavy dalšího utkání jen čtyři pět hráčů. Toto není vůbec jednoduché. Takže odpovědí na vaši otázku může být obrovská fluktuace hráčů. Každopádně venku chceme hrát stejně jako doma. Nic neměníme. Doma jsme měli dva poslední celky, což nám přineslo hned šest bodů. Navíc kdybychom lépe dohráli závěry zápasů v Karviné, Líšni a Znojmě, tak bychom měli z venkovních utkání stejně bodů jako z domácích. 

Kterých výsledků či zápasů si nejvíce ceníte? 

Dobré výkony jsme podali v Karviné, ve Zlíně, s Třincem. Velmi dobře jsme zahráli v Líšni, v Prostějově a s Opavou. 

Ve kterých duelech Vás naopak tým nejvíce zklamal? 

Nepovedená druhá půle s Kroměříží nás stála tři body. Ale nejvíce mě trápí nedotažené utkání s Hlučínem. V 74. minutě jsme vedli 5:2 a na konci zápasu jsme byli rádi za remízu 5:5. Tyto dva body mi nejvíce chybí v konečné podzimní tabulce. 

Jak Vám fungovala spolupráce s U19? 

V našem kádru je dvanáct hráčů a jeden brankář. Bez podpory hráčů z U19 bychom nemohli fungovat. A musím říci, že spolupráce byla na jedničku. U19 pomáhala nám a my zase naopak jejím hráčům, kteří neměli potřebnou minutáž. Všichni hráči z kabiny dorosteneckého "áčka", kteří šli do našich zápasů, tak vždy pomohli. Vztahy mezi hráči obou celků jsou na vysoké úrovni, za což jsem velmi rád! 

Které hráče byste zařadil mezi opory týmu? 

Každý jeden hráč v naší kabině je důležitý. Ale do utkání jich může naráz nastoupit pouze jedenáct. Nerad bych nyní někoho jmenoval. Pokud to šlo, tak jsme chtěli přihlížet na minutáž a některé hráče na určitých postech točit. Vyzdvihnout bych zde chtěl tréninkovou morálku a pracovitost celého týmu. Zároveň velkým plusem bylo zdraví a minimální nemocnost hráčů. 

Povýší se některý z hráčů do zimní přípravy s U19? 

Již během podzimu se do kabiny U19 posunuli Kotoun a Stoček. A jsem za to moc rád. Toto je naše poslání a cíl. Proto budu rád, když si zimní přípravu v ligové kabině zkusí někteří další naši hráči. Nyní se bavíme o jednom či dvou jménech. Dokud to však nebude uzavřené a konečné rozhodnutí, tak nemohu být konkrétní. 

U18 – hráčské statistiky za podzim 2023

Odehraná utkání: 15 – Čejka, Půža, 14 – Rais, 13 – Seknička, Skoumal, Šlechta, 12 – Staněk, Stoček, Torner, Raitmajer, Šerý, 11 – Červený, Záviška, 10 – Novák, 8 – Puzrla, 6 – Nevěčný, Kotoun, 5 – Drozd, Holan, 4 – Procházka, Pivnička, Šubert, Veselý, 3 – Šebek, 2 – Dobrovolný, Prudík, Kryštof, 1 – Lovětínský, Merunka, Palán. 

Odehrané minuty: Čejka – 1350, Půža – 1291, Šlechta – 994, Novák – 900, Seknička – 823, Raitmajer – 767, Stoček – 735, Puzrla – 720, Skoumal – 702, Šerý – 695, Záviška – 568, Kotoun – 540, Nevěčný – 540, Rais – 500, Holan – 450, Torner – 437, Staněk – 423, Červený – 374, Procházka – 360, Veselý – 339, Šubert – 324, Pivnička – 279, Šebek – 229, Drozd – 167, Kryštof – 105, Merunka – 90, Prudík – 71, Dobrovolný – 39, Palán – 21, Lovětínský – 17. 

Branky + asistence: Půža (6+1), Pivnička (4+1), Rais (3+1), Torner (3+0), Novák (2+0), Stoček (1+4), Kotoun (1+1), Čejka (1+0), Červený (1+0), Merunka (1+0), Šlechta (0+4), Seknička (0+3), Puzrla (0+2), Záviška (0+1), Staněk (0+1), Veselý (0+1), Drozd (0+1). 

Žluté karty: 2 – Čejka, Půža, Seknička, Raitmajer, 1 – Novák, Stoček, Šerý, Nevěčný, Torner, Procházka, Veselý, Šubert, Prudík.

 
Aktuálně

Vojtěch Lampíř: Varnsdorfu se musíme vyrovnat v intenzitě hry

Snad s žádným celkem současné FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemá FC Vysočina tak mizernou bilanci, jako překvapivě s Varnsdorfem. Platí to nejen pro venkovní duely, ale též pro ty domácí. A právě proti tomuto nepopulárnímu soupeři v pátek 3. května od 18:00 hodin Jihlava nastoupí s nutností bodovat naplno. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu