27.10.2023, Miroslav Fuks

Oulehla: Dokázali jsme, že se v tabulce můžeme dívat směrem vzhůru

Oulehla: Dokázali jsme, že se v tabulce můžeme dívat směrem vzhůruV českém profesionálním fotbale nevídaný počet osmi (8!) odchovanců v základní sestavě FC Vysočina výraznou měrou přispěl k velmi dobrému výkonu a zaslouženému vítězství nad Příbramí. Ta v Jihlavě přišla o pět zápasů trvající sérii výher a domácímu celku stejným poměrem vyšla odveta za smolný květnový duel. Co k zápasu 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY řekli jeho aktéři?

 

Kouč David Oulehla měl pozápasové dojmy trochu rozporuplné: „Sehráli jsme krásný zápas, z kterého jsem měl do stavu 2:0 výborný pocit. Jen jsem čekal, kdy vstřelíme třetí gól. Místo toho soupeř snížil a přišly nervy. Závěr utkání jsem si proto neužil a vlastně ve mně převažovalo určité naštvání. Ta třetí branka tomu prostě chyběla, protože jinak byl náš výkon super. Navíc jsme zápas chtěli vzadu konečně uhrát na nulu. Dohrát jsme ho měli mnohem více zkušeně, ale to je prostě daň za mládí týmu. Každopádně jsme moc rádi za důležité vítězství.“

Oulehla ve svém hodnocení utkání pokračoval: „Myslím si, že jsme v celkovém kontextu utkání byli jasně lepším týmem. První poločas byl za mne vynikající, kombinačně jsme byli lepší a zaslouženě jsme vstřelili první branku. Přesto si myslím, že těch gólových příležitostí mělo být na naší straně více. Ve druhé půli jsme poměrně rychle vstřelili druhou branku a poté jsme jednoznačně kontrolovali hru. Za stavu 2:0 jsme si vypracovali řadu přechodových situací, které jsme měli lépe vyřešit a vstřelit třetí branku. Třetí gól v příbramské síti by zápas úplně zklidnil a mohli jsme se vyvarovat stresu v nastaveném čase poté, co jsme inkasovali zcela zbytečnou branku na 2:1.“

Nelze si nevšimnout faktu, že hned osm hráčů základní sestavy FC Vysočina dnes náleželo mezi odchovance. Vnímáte tento fakt? „Sestava nám takto v týdnu vykrystalizovala s ohledem na fakt, že jsme se v předchozích duelech střelecky neprosazovali. Chtěli jsme udělat změnu a já si troufám říci, že se náš záměr vydařil. Jsme samozřejmě rádi, že se do úvodní jedenáctky prosadilo tolik odchovanců klubu, navíc věkový průměr týmu je relativně hodně mladý. Sluší se připomenout, že ve druhé půli nastoupili další odchovanci Vítek a Chytrý a pro žluté karty jsme nemohli nasadit v poslední době produktivního Fraňka. A to ještě máme mezi rekonvalescenty mládežnického reprezentanta Šancla,“ doplnil domácí lodivod.

Nastoupili jste bez klasického hrotového útočníka. Jaký jste měli záměr? „Vsadili jsme na trojici dynamických pohyblivých hráčů, kteří měli ofenzívě rotovat. A to se podařilo, neboť byli aktivní, dostávali do nebezpečných akcí a podle předběžných čísel toho naběhali opravdu hodně ve vysoké intenzitě. Nakonec to byli Křehlík a Fila, kdo vstřelil naše branky. Mrzí mne nucené poločasové střídaní Křivánka. Uvidíme, jaký bude jeho stav a zda bude schopen v příštím kole nastoupit,“ uvedl Oulehla.

Bylo dnes výhodou, že Příbrami scházel nemocný exreprezentant Hušbauer? „Nikdo do zápasů nejde kompletní, vždy někdo absentuje. Hušby je samozřejmě ve II. lize nadstandardní. Na druhou stranu za něj nastoupil též zkušený Nečas, kterého vnímám jako ligového hráče. Příbram má velmi kvalitní tým, který se po sestupu z nejvyšší soutěže drží stabilně v popředí II. ligy. O to více jsem rád, že jsme podle dnešního obrazu hry dokázali, že se v tabulce můžeme dívat směrem vzhůru. A to je náš cíl. Teď je před námi do konce podzimu 6 bodů, o které se chceme poprat,“ zdůraznil kouč FCV.

Ježour TV: Zcela zasloužené vítězství FC Vysočina nad Příbramí se nerodilo vůbec lehce a přineslo nápor na nervovou soustavu všech přítomných v závěrečných minutách. Své o tom ví střelec úvodní branky Miroslav Křehlík a samozřejmě též kouč David Oulehla.

 
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu