27.10.2023, Miroslav Fuks

Vysočina uťala příbramskou sérii a slaví zaslouženou výhru!

Vysočina uťala příbramskou sérii a slaví zaslouženou výhru!FC Vysočina na svém stadiónu ukončil pětizápasovou vítěznou sérii Příbrami a zcela po zásluze si připsal cenný tříbodový zisk proti nepříjemnému soupeři. Klíčový první gól vstřelil těsně před poločasem Miroslav Křehlík a v 53. minutě Jihlavu uklidnila trefa Lukáše Fily. V nastaveném čase snížil na konečných 2:1 (1:0) Anih.

 
FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, pátek 27.10.2023, 18:00
2:1
(1:0)
PříbramPříbram
 
Branky: 44. Křehlík, 53. Fila - 90+1. Anih
ŽK: 56. Shudeiwa, 84. Vedral, 89. Tureček, 90+2. Vítek – 45+1. Jahić, 57. Antwi, 71. Bednář
ČK: 71. Bednář (PRI) - asistent trenéra
Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Mojžíš
Diváci: 426
FC Vysočina: Mastný – Svoboda, Vedral, Piško, Farka – Tureček, Shudeiwa (74. Vítek) – Křehlík (86. Peřina), Lacko, Fila (89. Chytrý) – Křivánek (46. Ogiomade). Náhradníci: Jágrik – Tonbul, Pešek.
Příbram: Melichar – Vokřínek (60. Dav. Krch), Jahić, Fišl (C), Antwi – Švestka, Dudl – Andronikou (60. F. Matoušek), Nečas (82. Vott), Nkwinga (60. Anih) – Jandera (46. Wágner). Náhradníci: Smrkovský – Brabec.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč David Oulehla učinil hned čtyři korekce oproti utkání s Vyškovem, když místo Peška, Selnara, Fraňka a Talla nastoupili Shudeiwa, Fila, Křehlík a Křivánek. Hosté pro nemoc postrádali nemocného klíčového středopolaře Hušbauera. Jen na lavičce začal další zkušený borec - kanonýr Wágner.

I bez Hušbauera začali hosté aktivně a připsali si i první střelu zápasu v 5. minutě ze střední vzdálenosti v podání Antwiho. Mastný však byl bez práce. Vysočina, která nastoupila bez klasického hrotového útočníka a v útoku rotovala trojice rychlonohých odchovanců Křivánek – Fila – Křehlík, postupně získávala více ze hry. V 9. minutě zleva odcentroval Fila na hlavu Křehlíka, ovšem jeho hlavička postrádala přesnost i důraz. V 13. minutě k vápnu potáhl míč Farka a po několika krátkých přihrávkách vyplaval odražený míč za vápnem ke Svobodovi. Ten se do něj z dvaceti metrů levačkou opřel a o metr přestřelil. Na druhé straně bez větších rozpaků v 16. minutě pálil stopera Jahić, ale z 25 metrů měl jeho pokus spíše parametry odkopu. V 19. minutě poslal zprava parádní centr Svoboda na malé vápno a jen pohotovost Vokřínka, který balón lízl na roh, zabránila Filovi k takřka jistému skórování. Ve 23. minutě míč do sítě akrobaticky dopravil Andronikou, ale gól pro ofsajd nemohl platit. Ve 29. minutě se krásně prosadil přes stopery Křehlík, posunul míč na Křivánka, ale jeho klíčovou kličku příbramští odpálili na roh. V 31. minutě zprava rozehrával Tureček roh na přední tyč a malé vápno, kde důrazný Vedral zkoušel pohotově zakončit, ovšem skončil na příbramském bloku. V 34. minutě byl v nadějné pozici dva metry za vápnem faulován Shudeiwa. K přímáku se postavil Tureček a vystřelil jen těsně nad břevnem Melicharovy branky. V 36. minutě Farka vybojoval míč, posunul jej na Shudeiwu a ten natáhl z dvaceti metrů. Pravou tyč však o kousek minul. O chvilku později to technicky zkusil Fila, ovšem výrazně přestřelil. V 38. minutě Vysočina šla do rychlého kontru po zisku míče, Křivánek si ti namířil mezi stopery a poté doleva uvolnil Filu. Jihlavský mladík uvnitř vápna místo střely z první volil kličku do strany a následnou střelu, kterou však Vokřínek zablokoval na roh. Ten byl z hlediska FCV už pátý, ovšem ani v tomto případě ohrožení branky nepřinesl. Ve 44. minutě se Vysočina dočkala zasloužené branky. Farka vybojoval míč, posunul jej do vápna na Filu, jenž před branku poslal prudký přízemní centr, který se šťastně odrazil před Křehlíka na malé vápno, kde už neměl problém z první zavěsit pod břevno – 1:0. Ještě v poslední minutě poločasu mohl vyrovnat Nečas, který si to s míčem namířil k brance a nepříjemně vypálil z hranice vápna. Mastný jeho ránu vytěsnil na pravou tyč a odražený balón odpálil do bezpečí Piško.

Vysočina do druhé půle nahradila Křivánka Ogiomadem a Příbram nasadila zkušeného Wágnera. Ten v Jihlavě v květnovém duelu vstřelil dvě branky, když úvodní branku tehdy vstřelil Křehlík. V chladném říjnovém podvečeru se spíše zdálo, že Vysočina jde za druhou brankou v příbramské síti. Ve 47. minutě postupoval po uvolnění od Fily zleva na branku Ogiomade, místo střely volil prostrčení na Filu, který však tváří v tvář Melicharovi neuspěl. V 51. minutě se ve vápně uvolnil Andronikou, ale žlutý blok neprostřelil. V 53. minutě Křehlík našel v šestnáctce Lacka, který z úhlu tvrdě vystřelil, ale gólman Melichar ránu vyrazil na roh. A z něj zahřmělo podruhé! Vysočina jej rozehrála jako signál, čímž hostující obranu skvěle rozebrala. Křehlík poslal střílenou přihrávku na penaltu, kde se nejprve snažil zakončit Vedral, ale odražený míč z první z penalty napálil Fila a prostřelil vše – 2:0! Střelec byl při chuti i v 58. minutě po chytré přihrávce Lacka, ovšem tentokrát těsně minul pravou tyč. V 68. minutě se Jihlavě povedl další rychlý kontr, na jehož konci mohl zakončit Lacko, ale pravou chvíli prováhal a o míč na penaltě přišel. V 70. minutě pálil ze střední vzdálenosti Dudl, ale Mastný s jeho pokusem neměl problém. V 74. Melichar vyběhl daleko za vápno, o míč jej však obral Shudeiwa, který přes hradbu hráčů zkoušel levačkou z třiceti metrů trefit odkrytou branku, ale mířidla neměl přesná. V 77. minutě zprava odcentroval Svobodu, našel hlavu Ogiomadeho, ale ten hlavičkoval mimo dosah spoluhráčů i branky. Příbram se snažila, dokázala udržet míč na polovině FCV a obléhat branku, ovšem do zakončení se nemohla přes koncentrovanou zodpovědnou defenzívu dostat. V 80. minutě hlavičkoval Wágner, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. A hlavička hostujícího kanonýra skončila vedle i po rohu v 83. minutě. V 1. minutě nastavení Příbram vykřesala drama. Vott poslal pas za obranu na Aniha, který byl u míče dříve než Mastný, a poslal míč do sítě – 2:1. V nastaveném čase měla Vysočina hned několik brejků do rozhozené příbramské obrany, které volaly po třetí brance. Vítek či Ogiomade však nadějné možnosti nevyužili. Mrzet je to však nemuselo, tři zasloužené body zůstaly doma.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Příbram | 2:1
28.kolo | Příbram - FC Vysočina | 11.05.2024
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu