20.05.2007, Miroslav Fuks

Bokša: „Naší povinností je bojovat do poslední chvíle“

Bokša: „Naší povinností je bojovat do poslední chvíle“Fotbalisté FC Vysočina se po rušném a psychicky náročném týdnu dokázali dobře připravit na duel v Čáslavi a zaslouženě zde zvítězili 2:1. Jak tento duel viděl trenér Milan Bokša? "Z mnoha důvodů šlo o velmi náročný duel. Za prvé z psychologického hlediska, neboť hráči se museli vypořádat s atmosférou uplynulého týdne a navíc s faktem, že jakékoliv další zaváhání může znamenat definitivní konec i teoretických šancí na postup."

 
Druhým úskalím zápasu pak bylo velké vedro.
Přestože se nám v některých momentech zcela nedařilo, tak určitě můžeme mluvit o zasloužené výhře. Hlavně v první půli byl náš výkon velmi dobrý.

Přesto jste v závěru asi zažili velké nervy…

Kontaktní gól domácí obrovsky nakopl a my jsme tak v závěru čelili tlaku Čáslavi. Za nervózní tečku jsme si však trochu mohli i sami, neboť jsme v některých momentech nedokázali udržet míč na polovině soupeře a některé momenty jsme řešili netakticky.

Mnozí čekali, že po porážce s Blšany výrazně překopete sestavu. Proč se tak nestalo?

Výraznou změnou sestavy bych dal najevo, že jsme již rezignovali na naše postupové šance a budujeme kádr na příští sezónu. Jenže naše šance stále ještě žijí a my chceme stavět to nejlepší. Sestava navíc byla reakcí na aktuální formu. Některým hráčům se v posledních kolech nedařilo a tak nehráli. V neposlední řadě jsme postavili odolné hráče, kteří nepodehnou důrazu a tvrdosti soupeře.

Proč nehrál kapitán Vladyka a proč střídali Kadlec s Cihlářem?

U Vladyky nehledejte souvislost s futsalovými starty. Určitě se však mohly projevit na jeho aktuální výkonnosti.
Oba hráči střídali kvůli zranění. U Kadlece je podezření na zranění kotníku a u Cihláře na otřes mozku.

Jaký je váš aktuální pohled na postupové ambice týmu?

Naše šance na postup je určitě výrazně menší než u HFK či Bohemky. Ovšem stále tu je a je proto naší povinností a zároveň i výzvou o ni do poslední chvíle bojovat.

Bylo těžké mužstvo připravit po událostech uplynulého týdne?

Vše určitě mělo dopad na psychiku týmu. Ale do této situace jsme se dostali sami, tudíž se z ní sami musíme dostat ven. Zároveň hledáme odpověď a příčinu našich nevyrovnaných výkonů. Tým totiž není trvale pod dekou a střídá výborné výkony s velmi špatnými. My hledáme odpověď proč tomu tak je.

Co čekáte do pátečního soupeře?

U Olomouce B je typické, že nelze odhadnout, s kterými hráči přijede a jako uhru bude produkovat. Můžeme tedy očekávat, že se juniorka bude snažit prosadit individuálními schopnostmi svých hráčů. Ti jsou určitě velmi nebezpeční, navíc budou chtít po několika porážkách opět bodovat a zlepšit svoji pozici v boji o záchranu.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu