24.10.2023, Miroslav Fuks

Zastavíme v pátek vítěznou sérii Příbrami a získáme důležité body?

Zastavíme v pátek vítěznou sérii Příbrami a získáme důležité body?Týden po utkání s Vyškovem je před fotbalisty FC Vysočina další domácí duel proti celku z předních příček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V pátek 27. října se v Jihlavě od 18:00 hodin představí exligová Příbram, která se díky pěti výhrám v řadě vyšvihla na 4. příčku tabulky. Vysočina bude chtít tuto sérii utnout a vybojovat důležité body.

 

Už jen tři kola zbývají do konce podzimní části II. ligy, tudíž je třeba získat pro klidnější přezimování co nejvíce bodů. Jak napovídá pohled do tabulky či bilance vzájemných zápasů, tak to proti Příbrami nebude vůbec snadný oříšek. Motivací by pro jihlavské fotbalisty mohla být čerstvá vzpomínka na květnový duel, v němž na svém stadiónu velmi smolně padli 1:2. Tehdy Vysočina doplatila na neproměňování gólových příležitostí a stejný problém naše hráče provází i v posledních kolech. Existuje na to nějaký tréninkový recept? Věnujete se finální fázi a zakončení intenzivněji? „Recept je jednoduchý – pilný trénink a maximální koncentrace na každou dílčí situaci v koncovce. Snažíme se na tom hodně pracovat a z kluků máme na tréninku opravdu velmi dobrý pocit. Jenže s tlakem v utkání to nelze srovnávat, ač na tréninku vytváříme herní situace nebo zakončení různými způsoby ztěžujeme. Aktuální závěr podzimu, kdy už není nutné přímo pracovat na kondici či síle, je pro to ideálním časem,“ odpověděl asistent trenéra Pavel Mazánek.

Příbram dramaticky stoupá tabulkou. Zatímco v úvodních osmi kolech vybojovala 7 bodů za výhry na Žižkově a s Opavou a remízu s Duklou Praha, tak v posledních pěti dějstvích F:NL postupně přehrála Spartu B, Táborsko, Chrudim, Brno na jeho stadiónu a v posledním kole brankou z poslední minuty vyhrála 1:0 nad Prostějovem. Není bez zajímavosti, že tým zkušeného trenéra Karla Krejčího bral všech 7 výher s nejtěsnějším rozdílem jediné branky ve skóre. Co to o příbramské hře a formě vypovídá? Kde vidíte silné stránky a přednosti našeho nadcházejícího soupeře? „Soupeře máme nastudovaného. Mají ve svém středu zkušené hráče v čele s Hušbauerem a Wágnerem, disponují kvalitní poctivou obranou a jsou do útoku trpěliví až do posledních okamžiků zápasu. Takto v závěru vstřelili několik branek, podobně jako v květnovém duelu v Jihlavě. Je jasné, že v nadcházejícím utkání bude velmi důležité, kdo skóruje jako první. Poté by se hra mohla otevřít,“ upozornil asistent kouče Davida Oulehly.

Jasnými lídry příbramské kabiny jsou dva třiatřicetiletí borci – kanonýr Tomáš Wágner, který na podzim častěji nastupuje v roli střídajícího hráče a připsal si dosud jen 6 startů, a střední záložník Josef Hušbauer. Není bez zajímavosti, že tento bývalý reprezentant startoval svoji profesionální dráhu v roce 2007 v Jihlavě. V létě 2008 pak přestoupil do Viktorie Žižkov a v dalších letech zapsal mnoho vydařených angažmá včetně obou pražských „S“. V příbramském kádru nechybí ani zástupci střední generace – zkušený záložník Nečas, defenzivní univerzál Antwi, ofenzivní hráč Jandera, brankářská jednička Melichar nebo obránci Dudl a Fišl. Velkou minutáž v Příbrami tradičně dostávají mladíci – bosenský bek Jahić, defenzivní hráč Matoušek, záložníci Vokřínek nebo útočník Švestka. Objevem posledních kol je teprve osmnáctiletý kamerunský křídelník Nkwinga.

Zvažujete po duelu s Vyškovem změny v sestavě? Vrátí se do ní stoper Tonbul? Můžete počítat s Křehlíkem, Křivánkem či s Peřinou? „O složení úvodní jedenáctky samozřejmě intenzivně přemýšlíme, přičemž zvažujeme vícero změn včetně herního rozestavení. Nespornou výhodou je, že do zápasu jsou připravení všichni hráči krom rekonvalescenta Šancla a Araujo-Wilsona, jenž pyká za vyloučení,“ uvedl Mazánek.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 18 utkání  4 – 5 – 9  20:35 / doma: 9 utkání  4 – 1 – 4  14:12 / venku: 9 utkání  0 – 4 – 5   6:23
Poslední vzájemné utkání: 19.5.2023 – Vysočina v důležité bitvě proti Příbrami podala velmi dobrý výkon, ovšem zaplatila velmi krutou daň za svoji nízkou produktivitu. Díky krásné brance Miroslava Křehlíka šla do zaslouženého vedení, ale soupeř zásluhou Wágnera stihl do poločasu vyrovnat. Ve druhém dějství se domácí předháněli v neproměňování šancí, aby právě zkušený hostující kanonýr dal výsledku konečnou krutou podobu 1:2 (1:1).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 6 - Fila, 4 - Araujo-Wilson, 3 - Lacko, 2 - Selnar, Vedral, Franěk, 1 – Tall, Tonbul, Ogiomade, vlastní.

FK Příbram

Sestava v posledním utkání: Melichar – Antwi, Dudl (82. Krch), Fišl, Jahić – Hušbauer – Jandera (46. Andronikou), F.Matoušek (69. Vokřínek), Nečas (69. Anih), Nkwinga (82. Wágner) – Švestka.
Trenér: Karel Krejčí
Střelci: 3 – Jahić, Nečas, 2 – Nkwinga, 1 – Fišl, Matoušek, Anih, Vott, Švestka, Wágner.

 
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu