20.10.2023, Miroslav Fuks

Vysočina neuhlídala jeden brejk a s lídrem tabulky padla

Vysočina neuhlídala jeden brejk a s lídrem tabulky padlaDuel sedmého s prvním celkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nesl punc velké důležitosti pro oba celky, která se promítla do velmi zodpovědného, bojovného a taktického výkonu zejména na straně FC Vysočina. Vyrovnaná bitva vydržela bez branky až do 75. minuty, kdy z brejku skóroval hostující Metsoko. Jihlava se až do konce duelu snažila alespoň o vyrovnání, které by více odpovídalo dění na trávníku, ale nebylo jí tentokrát přáno.

 
FC VysočinaFC Vysočina
13.kolo, pátek 20.10.2023, 17:00
0:1
(0:0)
VyškovVyškov
 
Branky: 75. Metsoko
ŽK: 33. Franěk (JIH) – 37. Lahodný
Rozhodčí: Machálek – Arnošt, Šafránková
Diváci: 527
FC Vysočina: Mastný – Svoboda, Vedral, Piško, Farka – Tureček (83. Shudeiwa), A. Pešek – Selnar (60. Ogiomade), Lacko, Franěk (90. Chytrý) – Tall (60. Fila). Náhradníci: Soukup – Sládek, Vítek.
Vyškov: Stejskal – Ilko, F.Štěpánek, Sylla, Němeček (76. Kamara) – Eneme (88. Červeň), Mafwenta – Kanakimana (60. Souaré), Lahodný (60. Vintr), Diallo – Metsoko (88. Coulibaly). Náhradníci: Borek – Klimeš.
 

Komentář

Kouč David Oulehla učinil hned čtyři korekce v sestavě oproti utkání ve Varnsdorfu, když místo Tonbula, Peřiny, Fily a Araujo-Wilsona nastoupili Piško, Farka, Lacko a Tall.

Úvodní minuty mnoho zajímavého nenabídly. Oba celky hrály opatrně a jejich ofenzivní akce narážely na zkoncentrované defenzivní šiky. Lídr tabulky však postupně získával půdu pod nohama, snažil se kombinovat a držet míč, a začal se více tlačit před branku Mastného. Ve 12. minutě náběhem za obranu zahrozil mladý domácí křídelník Franěk. Pas skvěle převzal, posunul si míč do vápna, ale gólman Stejskal u něj byl dříve. První branku utkání diváci viděli až v 17. minutě, kdy se k ráně z osmnácti metrů zprava prokličkoval Kanakimana, ale levačkou poslal balón dva metry nad břevno. Takticky vedený a opatrný fotbal, v němž se hráči pod tlakem často dopouštěli nepřesností a individuálních chyb, pokračoval i v dalších minutách. Vysočina hrála velmi zodpovědně, důrazně a očividně nechtěla více otevřít svoji defenzívu rychlým kontrům Vyškova. Ten se tak pouštěl i do střel z větší vzdálenosti, ty však létaly značně mimo ohrožení branky Mastného. V 38. minutě Jihlava nedokázala zakončit zajímavou standardku ze strany a naopak po chybě umožnila rychlý vyškovský brejk 3 na 2. Běžecky však znovu zaúřadoval rychlý bek Farka, který Kanakimanu vytlačil z dobré střelecké pozice a ten vyslal jen neškodný oblouček nad Mastného branku. V 39. minutě bylo možné spatřit první střelu na branku, když se v dobré pozici na hranici vápna zjevil Metsoko, ale jeho pokus placírkou z první byl slabý a pouze doprostřed branky. Ve 41. minutě z dvaceti metrů natáhl ke střele Selnar, ale jeho nadějná rána trefila jen hlavu blokujícího stopera Sylly. Ve 45. minutě se na pravém křídle houslemi uvolnil Franěk, ve vápně našel Lacka a ten chytrým obloučkem nad Stejskalem posílal míč do sítě. Jenže na zadní tyči balón před Selnarem vyhlavičkoval stoper Štěpánek. Vzápětí byl kousek za vápnem faulován Lacko, ovšem Selnar přímým kopem trefil jen hráče ve zdi.

Úvod druhého dějství přinesl zvýšenou aktivitu domácích, ale bez vážného ohrožení vyškovské branky. Hosté zhruba od 50. minuty zintenzivnili své ofenzivní snažení. V 54. minutě zprava pronikl do vápna Metsoko, ale Piško jej vytlačil do strany, takže výsledkem byl jen střela z úhlu do boční sítě. V 63. minutě se z třiceti metrů opřel do míče Tureček, ale o metr přestřelil. Zhruba deset minut se hrálo prakticky bez šancí a zdálo se, že duel směřuje k bezbrankové remíze. Jenže v 75. minutě hosté využili možnosti rychlého kontru, který po pravém křídle potáhl Mafwenta a před brankou na malém vápně ideálně našel skórujícího Metsoka – 0:1. Vysočina musela výrazně přidat ve svém útočném snažení a už o čtyři minuty později měla vyrovnat. To Tureček chytře rozehrál standardku na penaltu, kam naběhl Lacko a z první vystřelil. Stejskal však jeho střelu dokázal vyrazit a dorážka jednoho z jihlavských hráčů letěla vedle. V 81. minutě střílel uvnitř šestnáctky Franěk po přihrávce Vedrala, ale trefil jen jednoho z fotbalistů v bílém. V nastaveném čase kopal standardní situaci Fila a našel ve vápně hlavičkujícího Piška, který však balón trknul vedle tyče. Domací se tak vyrovnání nedočkali.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Vyškov | 0:1
27.kolo | Vyškov - FC Vysočina | 08.05.2024
Související
Aktuálně

David Oulehla: Neproměnění úvodní vyložené šance bylo klíčové

Vítězný impuls ze zápasu s „béčkem“ Sparty byl na Hané patrný jen do úvodní branky. Tu trefil Prostějov a od těch chvil měli domácí důležité záchranářské utkání víceméně pod kontrolou. Zvlášť, když Jihlava své šance zahazovala. O nelehké hodnocení duelu jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu