14.10.2023, Miroslav Fuks

Vysočina sehrála vítězný přípravný duel na půdě Vlašimi

Vysočina sehrála vítězný přípravný duel na půdě VlašimiPrvní tým FC Vysočina využil reprezentační pauzy a sehrál přípravný duel ve Vlašimi. Na půdě druholigového soka se představil po více než měsíci, kdy zde poměrně smolně prohrál 1:0. Nyní už byli Jihlavané mnohem úspěšnější a zvítězili 0:4 (0:2), když skórovali Tomáš Svoboda, Mame Tall a ve druhém dějství dvakrát Jakub Selnar.

 
VlašimVlašim
přát., sobota 14.10.2023, 11:00
0:4
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: Svoboda, Tall, Selnar 2
Diváci: 0
Vlašim: Kolář (70. Tichý) – Musil, Dostál, Kulhánek, Sanneh – Nogha, Šimeček (46. Badu Dankwah) – Šmiga (46. Lacík, 67. Breda), Tavares (46. Biegon), Šubert – Toula.
FC Vysočina: I. půle: Jágrik - Svoboda, Sládek, Piško, Peřina - Shudeiwa, Pešek - Křivánek, Franěk, Ogiomade - Tall. II. půle: Jágrik - Svoboda, Vedral, Haala, Peřina - Vítek, Tureček - Záhradnik, Lacko, Selnar - Araujo-Wilson.
 

Komentář

Po pohárovém utkání v Havlíčkově Brodě dostal znovu příležitost dorostenecký obránce Jan Haala. Po zranění po delší době nastoupil Sládek, Záhradnik, Vítek a gólman Jágrik. Naopak Vlašim postrádala několik hráčů povolaných do mládežnických výběrů. Na straně FCV takto scházel jen Fila, který ve čtvrtek nastoupil na 14 minut do zápasu reprezentace U20 v Norsku (prohra 2:1).

„Musíme pochválit všechny kluky, kteří do zápasu v kombinovaných jedenáctkách vstoupili. Každý se své příležitosti chopil velmi dobře. Od začátku jsme byli aktivnějším týmem, dostávali jsme se do většího množství šancí a zvítězili jsme zaslouženě. Hráli jsme rychle kombinačně nahoru, fungovala nám výstavba hry od zadu a dařil se nám presing. Úvodní branku trefil Svoboda z přímého kopu a neméně povedený byl i druhý gól zápasu, který zaznamenal střelou do šibenice ze střední vzdálenosti Tall. V nastoleném herním tempu jsme pokračovali i ve druhém poločase. Dvakrát po vydařených rychlých kontrech skóroval Selnar. Výhrady musíme mít k řešení některých situací v poslední třetině hřiště. Akcí, které jsme mohli dohrát do zakončení, jsme mohli mít rozhodně více. Nebezpečná ale byla i Vlašim, ovšem několikrát nás podržel gólman Jágrik,“ řekl k utkání asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

 
Související
Aktuálně

David Oulehla: Neproměnění úvodní vyložené šance bylo klíčové

Vítězný impuls ze zápasu s „béčkem“ Sparty byl na Hané patrný jen do úvodní branky. Tu trefil Prostějov a od těch chvil měli domácí důležité záchranářské utkání víceméně pod kontrolou. Zvlášť, když Jihlava své šance zahazovala. O nelehké hodnocení duelu jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu