17.10.2023, Miroslav Fuks

V pátek FC Vysočina čeká domácí výzva – porazit lídra tabulky!

V pátek FC Vysočina čeká domácí výzva – porazit lídra tabulky!Po bláznivém utkání ve Varnsdorfu a reprezentační pauze čeká fotbalisty FC Vysočina náročná výzva. V pátek 20. října budou čelit lídrovi tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – MFK Vyškov. Bitva proti týmu s početnou cizineckou legií, kterou vede exjihlavský trenér Jan Kameník, vypukne v 17:00 hodin.

 

Vyškov má svůj domovský stánek v nedalekých Drnovicích, ovšem s historií místního klubu, který ještě v ročníku 2004/05 působil v I. lize, se nespojuje. Naopak zajímavým způsobem píše vlastní kroniku, v níž by měl v dohledné době figurovat zápis o postupu mezi českou elitu. Za zády se silným zahraničním majitelem Kingsley Pungongem dokázal v ročníku 2020/21 vybojovat premiérový postup do II. ligy. V té se v další sezóně dokázal bez větších potíží udržet a v uplynulém ročníku dokonce dosáhl na konečnou 2. příčku. V ošidné baráži o FORTUNA:LIGU byl Zlín nad jeho síly, ovšem letos se zdá, že Vyškov bude chtít barážovou účast minimálně zopakovat.

Po dvanácti odehraných kolech mu náleží 1. příčka tabulky se čtyřbodovým náskokem na Duklu Praha. Vysočina nyní na Kameníkův tým ztrácí 9 bodů. Jedinou porážku Vyškov utrpěl na půdě Chrudimi, další ztráty mu připravily remízy ve Vlašimi, Táboře a ve Varnsdorfu. Za pozornost stojí zejména vyškovské výhry na Dukle Praha a v Brně. Kde vidíte jeho přednosti Vyškova? Na jakých postech hledat jeho stěžejní hráče? „Stejně jako na každého soupeře se snažíme i na Vyškov pečlivě připravit a odhalit v jeho hře nejen přednosti, ale i slabiny. I proto bych nyní nerad odkrýval naše plány a vnímání nadcházejícího soka. Pohled do tabulky a výsledky však hovoří jasně – v pátek nás čeká lídr tabulky, velmi kvalitní a ambiciózní tým. Mezi přední druholigové celky navíc náleží už delší dobu. V domácím prostředí, kde si věříme a máme sílu, si to s ním o tři body chceme otevřeně a rovnocenně rozdat. Ve vyškovském kádru nalezneme řadu pilířů sestavy a nebezpečných hráčů. Za všechny bych určitě upozornil na gólově produktivního ofenzivního fotbalistu Metsoka,“ sdělil asistent trenéra Pavel Mazánek.

Není bez zajímavosti, že Vyškov v létě opustila dvojice klíčových hráčů, kteří zamířili do nejvyšší soutěže. Zatímco Alegue se postupně prosazuje v kádru Jablonce, tak obránce Dweh se už stal nedílnou součástí základní sestavy Plzně. Na aktuální soupisce MFK najdeme hned 14 cizinců z devíti zemí. Už tak silnou zahraniční kostru z uplynulého ročníku, kterou představují Ramathan, Souaré, Kanakimana, Mafwenta či Bayo, nyní doplnili další talentovaní mladíci z akademií velkých francouzských klubů – Kamara, Coulibaly, Eneme, Diallo a střelec sedmi branek Metsoko. Za pozornost stojí i československá skupina hráčů, kteří kádru dodávají nejen zkušenost. Platí to o obráncích Ilkovi, Němečkovi a Štěpánkovi, záložníkovi Lahodném a ofenzivním hráči Vintrovi. Opomenout nelze nedávný příchod zkušeného bývalého reprezentanta Šimona Faltu a též dvojici brankářů, kterou tvoří slávista Stejskal a jihlavský odchovanec Filip Jícha.

Jak kádr FCV strávil reprezentační pauzu? Změnilo se něco na zdravotním stavu hráčů? „Myslím si, že jsme v uplynulém týdnu velmi kvalitně potrénovali a samozřejmě došlo i na taktickou přípravu. Kluci dobili baterky a tréninkový blok zakončili vydařeným přípravným duelem ve Vlašimi. V důsledné přípravy na Vyškov pokračujeme i v tomto týdnu. Těší nás prakticky vyprázdněná marodka, neboť i mladík Šancl po zranění s týmem zvládá stále více tréninkových cvičení a jeho postupný návrat na trávníky zdárně pokračuje. V pátek po karetním trestu opět můžeme počítat s Lackem, naopak musíme zvolit ty správné hráče, kteří nahradí ve Varnsdorfu vyloučené Tonbula a Araujo-Wilsona. Naštěstí opravdu máme v širokém kádru z čeho vybírat,“ uzavřel svůj komentář Mazánek.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 4 utkání  1 – 0 – 3  3:7 / doma: 2 utkání  1 – 0 – 1  1:3 / venku: 2 utkání  0 – 0 – 2  2:4
Poslední vzájemné utkání: 24.5.2023 – Fotbalisté FC Vysočina ve Vyškově předvedli bojovný a snaživý výkon, který však na ambiciózní domácí nestačil. Přitom uchazeč postupu si v prvním poločase s jihlavskou obranou nevěděl rady a hosté šli díky trefě Justina Araujo-Wilsona do vedení. Jenže ve druhém dějství Vyškov v rozmezí deseti minut skóre otočil a v dalších minutách už úsilí FCV alespoň k vyrovnání nestačilo – 2:1 (0:1).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 6 - Fila, 4 - Araujo-Wilson, 3 - Lacko, 2 - Selnar, Vedral, Franěk, 1 – Tall, Tonbul, Ogiomade, vlastní.

MFK Vyškov

Sestava v posledním utkání: Stejskal – Ilko, F.Štěpánek, Musa, Němeček – Eneme, Mafwenta (70. Diallo) – Kanakimana, Falta (57. Vintr), Metsoko (82. Lahodný) – Bayo.
Trenér: Jan Kameník
Střelci: 7 – Metsoko, 3 – Vintr, Bayo, 2 – Štěpánek, Diallo, Souaré, Kanakimana, 1 – Ramathan, Eneme, Touré.

 
Související
Aktuálně

David Oulehla: Neproměnění úvodní vyložené šance bylo klíčové

Vítězný impuls ze zápasu s „béčkem“ Sparty byl na Hané patrný jen do úvodní branky. Tu trefil Prostějov a od těch chvil měli domácí důležité záchranářské utkání víceméně pod kontrolou. Zvlášť, když Jihlava své šance zahazovala. O nelehké hodnocení duelu jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu