01.10.2023, Miroslav Fuks

David Oulehla: Z kluků jsme v poločase cítil, že mají sílu a energii na obrat

David Oulehla: Z kluků jsme v poločase cítil, že mají sílu a energii na obratZasloužené vítězství, za kterým si tým šel a který se zrodil i s dávkou nezbytného štěstí. I takto lze zhodnotit dnešní bitvu FC Vysočina proti Prostějovu, jež domácímu týmu přinesla tolik potřebné tři body do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Nabízíme vám pozápasový komentář kouče Davida Oulehly.

 

„Jsme samozřejmě velmi rádi, že se nám duel proti Prostějovu podařilo zvládnout. Bylo velmi těžké, jako každé ve II. lize. Věděli jsme, že budou hrozit duem Malec – Jaroš, což se nám docela dařilo pokrýt. Přesto nás v první půli dvakrát nepříjemně vybrejkovali a zavánělo to gólem. To jsme přežili, ale pak přišla rána v podobě pokutového kopu proti nám těsně před odchodem do kabin. V poločase jsem však z kluků cítil, že mají sílu a energii na obrat a věří si. Náš tým má charakter a je opravdu pospolitý. A je určitě velkým povzbuzením, že se nám to ve druhém dějství proti dobře v bloku bránícímu soupeři podařilo. Když jsme vyrovnali na 1:1, tak jsem pevně věřil, že vyhrajeme,“ zdůraznil Oulehla ve svém úvodním hodnocení.

Vzápětí doplnil: „Uvědomujeme si, že kdyby Malec zkraje druhého poločasu proměnil svoji obrovskou šanci, tak by se nám utkání otáčelo těžko. Stejně tak jsme v některých situacích měli kousek potřebného štěstí, že soupeř nedokázal vyrovnat. Lze říci, že štěstí, která nám trochu chybělo v předchozích zápasech, nám dnes nastavilo přívětivou tvář a přiklonilo se k nám. Přitom však musím říci, že v poli jsme byli lepší než soupeř. Lépe jsme kombinovali, lépe jsme se pohybovali. Jenže zápasy se rozhodují v šestnáctkách, kde to ještě úplně není takové, jak bych očekával.“

Neuvažoval jste přistoupit ke střídání dříve? „Střídání je nepochybně věčné téma všech pozápasových debat a tiskovek. Tato otázka se vždy nabízí. Někdy to prostě vyjde, jindy ne. Už jsme do toho chtěli sáhnout, ale přišla naše druhá branka, takže jsme našich křidelníkům ještě několik minut chtěli poskytnout. Souhlasím s tím, že kdybychom Křivánka a Ogiomadeho nasadili dříve, tak by se nic nestalo. Oba do utkání vstoupili velmi slušně,“ pochválil Oulehla.

Ježour TV: Důležitou vybojovanou výhru proti Prostějovu nemohl hodnotit nikdo jiný, než střelec krásné vítězné branky Matúš Lacko. A samozřejmě přidáváme i slova kouče Davida Oulehly z tiskovky.

 
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu