25.09.2023, Miroslav Fuks

MOL Cup: Dokážeme přes Hradec Králové postoupit mezi nejlepších 16?

MOL Cup: Dokážeme přes Hradec Králové postoupit mezi nejlepších 16?Fotbalisté FC Vysočina v úvodních dvou kolech MOL Cupu splnili roli favorita a bez potíží si proklestili cestu k prvnímu cíli – zajímavému měření sil proti prvoligovému soupeři. Ani opakování losovacího aktu je nepřipravilo o výhodu domácího prostředí, takže se fanoušci mohou už tuto středu 27. září od 18:00 hodin těšit na pohárovou bitvu proti Hradci Králové!

 

Připomeňme, že si Vysočina nadcházející duel vybojovala díky přesvědčivým výhrám v Havlíčkově Brodě a v středočeských Nespekách. Prvoligový Hradec Králové měl cestu do 3. kola MOL Cupu o zápas kratší a postačilo mu zdolat divizní Spartak Soběslav. Výsledek 2:4 se však nerodil snadno, protože vítěznou branku Votroci vstřelili až v 77. minutě. Příliš vydařené období Hradec nezažívá ani ve FORTUNA:LIZE. Zisk 7 bodů po 8 utkáních klubové vedení vedl po třech porážkách v řadě k odvolání trenéra Jozefa Webera. Toho nahradil zkušený Václav Kotal, který dosud plnil roli šéftrenéra ve Viktorii Žižkov. V Hradci Králové působil v 80. letech jako hráč, mezi roky 1995 až 1998 tam dělal sportovního ředitele a poté v letech 2009 až 2012 tým vedl jako hlavní trenér.

Hradec Králové učinil na prahu historické sezóny, v níž se pod lízátky otevíral krásný stadión, poměrně velké změny v kádru. Do Bohemians zamířili gólman Reichl a defenzivní záložník Smrž, exjihlavský Filip Novotný poměrně překvapivě přestoupil do Chrudimi a další bývalý hráč FC Vysočina Pavel Dvořák se rozhodl ve fotbalové kariéře pokračovat v divizním Vysokém Mýtě. Tým oslabil přestup útočníka Kubaly do Baníku Ostrava, konec hostování Sparťana Ryneše a též odchod Adama Gabriela, jenž přes Spartu přestoupil do dánského Midtjyllandu.

Nová aréna naopak přivítala talentovaného gólmana Zadražila z Táborska, stopera Heidenreicha (Bergamo), ofenzivní hráče z Českých Budějovic Čmelíka a Haise, záložníka Dancáka (Mladá Boleslav) a útočníka Ondřeje Šašinku z Baníku. Z pražské Sparty dorazili dva leváci – exjihlavský bek Daniel Horák a zkušený křídelník Ladislav Krejčí. Událostí pak byl návrat východočeského odchovance a bývalého reprezentanta Václava Pilaře, který v uplynulé sezóně oblékal dres Viktorie Plzeň.

První pohárový cíl Vysočina splnila, ovšem jak naplnit ten druhý – sehrát vyrovnané utkání s prvoligovým sokem a pokusit se přes něj postoupit mezi nejlepších 16 celků MOL Cupu? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Pavla Mazánka: „O postup rozhodně chceme zabojovat. Z kluků cítíme velkou chuť a motivaci si to s prvoligovým týmem rozdat. Věříme, že nám v našem snažení pomohou i fanoušci, k čemuž snad přispěl i kýžený přesun výkopu na příznivý čas od 18:00 hodin.“

Kde vidíte největší přednosti Votroků? „Hradec v uplynulém týdnu vyměnil trenéra, tudíž je pro nás nyní méně čitelný. Do Jihlavy přijede povzbuzen důležitou domácí výhrou nad Jabloncem a lze očekávat, že příležitost dostanou fotbalisté, kteří v neděli nekopali v základní sestavě. A je jasné, že nového kouče Kotala budoucí chtít přesvědčit, že do ní patří. Čeká nás silný prvoligový celek s řadou velmi kvalitních fotbalistů. Přesto věříme, že ve středu nejsme bez šancí a můžeme proti účastníkovi nejvyšší soutěže uspět.“

Plánujete, že v anglickém týdnu kádr protočíte a dáte právě v pohárovém duelu šanci méně využívaným hráčům? „K výrazným změnám v naší sestavě s ohledem na herní vytíženost nepochybně dojde. Nelze však v tuto chvíli tvrdit, že sestavu totálně protočíme, jak tomu bylo v předchozích pohárových duelech. Musíme zohlednit zdravotní stav hráčů po utkání s juniorkou Sparty, navíc s určitostí nemůžeme počítat se zraněnými mladíky Šanclem, Vítkem a Farkou,“ upřesnil Mazánek.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 22 utkání  6 – 7 – 9  25:32 | doma: 11 utkání  4 – 4 – 3  18:13 | venku: 11 utkání  2 – 3 – 6  7:19

Poslední vzájemné utkání: 29.3.2021 - Vysočina prohrála s domácím FC Hradec Králové vysoko 4:0. V 18. minutě si dal vlastní gól Vedral a poločas skončil 1:0 pro domácí. Votroci potvrdili roli favorita a ve druhé půli přidali další 3 branky a zaslouženě vyhráli.

FC Vysočina Jihlava

Střelci v MOL Cupu: 5 - Tall, 2 – Vedral, Franěk, Ogiomade, 1 - Miška, Tureček, Sládek

FC Hradec Králové

Sestava v posledním pohárovém utkání: Vízek – Klíma (46. Kodeš), Čihák (70. Leibl), Ševčík (88. Mahr) – Harazim, Dancák, Kučera, Horák (46. Krejčí) – Čmelík (88. Hlaváč), Šašinka, Pudhorocký.
Trenér: Václav Kotal
Střelci v MOL Cupu: 2 - Šašinka, 1 - Harazim, Čmelík.

 
Související
Aktuálně

Vojtěch Lampíř: Varnsdorfu se musíme vyrovnat v intenzitě hry

Snad s žádným celkem současné FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemá FC Vysočina tak mizernou bilanci, jako překvapivě s Varnsdorfem. Platí to nejen pro venkovní duely, ale též pro ty domácí. A právě proti tomuto nepopulárnímu soupeři v pátek 3. května od 18:00 hodin Jihlava nastoupí s nutností bodovat naplno. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
SK Slovan Varnsdorf
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu