15.09.2023, Miroslav Fuks

David Oulehla: Běžte se podívat do kabiny, jak je hráčům po zápase

David Oulehla: Běžte se podívat do kabiny, jak je hráčům po zápaseFotbalisté FC Vysočina proti exligovému Brnu odehráli kvalitní utkání a mohli z trávníku odejít se vztyčenou hlavou. Jejich obrovské úsilí však tentokrát nebylo odměněno body a museli přijmout první domácí porážku v soutěžním ročníku. Jak duel, který nabídl několik sporných momentů, jež jeho vývoj nemalou měrou ovlivnily, viděli jeho hlavní aktéři?

 

Není divu, že se utkání kouči Davidu Oulehlovi nehodnotilo lehce: „První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Byli jsme silní v kombinaci i v soubojích, byli jsme lepší, než Zbrojovka, tlačili jsme se do útoku. Chyběl tomu někdy lepší centr, někdy přesnější finální přihrávka, větší klid v poslední třetině hřiště. Podobně jsme vstoupili i do druhé půle. Hned zkraje jsme měli dobrou příležitost ke skórování, kdy se před Berkovcem nedokázal prosadit Justin. Naši snahu o vygradování výkonu přeťalo vyloučení, které dle mého názoru duel rozhodlo. Kluky musím pochválit za vynikající přístup, běhali, dřeli, v jejich hře nechyběla kvalita. I po vyloučení to z naší strany mělo dobré parametry. Bohužel, Zbrojovka jednu situaci dokázala dohrát do gólové tečky a utkání tak rozhodnout.“

Jak domácí lodivod viděl sporné situace, které duel nesporně přinesl? „Obecně se k rozhodčím nechci vyjadřovat. Je to jejich práce, jsou součástí fotbalu a každý může udělat chybu. Jenže jejich nepřesné verdikty mají moc ovlivnit a zhatit velmi náročnou týdenní práci hráčů a trenérů. Z mého hlediska tam byly v prvním poločase dva jasné penaltové zákroky v náš prospěch po faulech na Lacka a Peřinu. Nutno říci, že na druhé straně asi také byl jeden penaltový zákrok. Před druhou žlutou kartou Svobody sudí neodpískal jasnou ruku brněnského hráče. Z mého hlediska tedy šlo o nezvládnutý výkon rozhodčího. Křivdu určitě cítím, ale koho je mi nejvíce líto, tak jsou to naši hráči. Běžte se teď podívat do kabiny, jak jim je po zápase,“ zdůraznil Oulehla.

V dalším komentáři směrem k novinářům řekl: „My se každopádně musíme soustředit na naše výkony a dívat se dopředu. Nemá cenu naříkat nad verdikty sudího. Důležité pro mne je, že náš tým stále roste a před mnohými hráči je velmi zajímavá budoucnost. Dnes jsme opět ukázali, že můžeme hrát s každým. Je třeba na takový výkon navázat a zlepšit řešení ofenzivní fáze. V té nám schází malinko více klidu, sebevědomí a lehkosti.

Ježour TV: Jak televizní duel 9. kola okomentoval exjihlavský trenér na brněnské lavičce Luděk Klusáček? A jak jej včetně sporných momentů viděli levý obránce Jaroslav Peřina a domácí kouč David Oulehla?

 
Související
Aktuálně

Vojtěch Lampíř: Varnsdorfu se musíme vyrovnat v intenzitě hry

Snad s žádným celkem současné FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemá FC Vysočina tak mizernou bilanci, jako překvapivě s Varnsdorfem. Platí to nejen pro venkovní duely, ale též pro ty domácí. A právě proti tomuto nepopulárnímu soupeři v pátek 3. května od 18:00 hodin Jihlava nastoupí s nutností bodovat naplno. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
SK Slovan Varnsdorf
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu