08.01.2002, Redakce

Radek Sláma přestoupil do Slávie Praha!

V úterý 8. ledna 2002 podepsali ředitel druholigového FC Vysočina Jihlava ing. Zdeněk Tulis a generální ředitel SK Slavia Praha ing. Vladimír Leška smlouvu o přestupu talentovaného krajního záložníka Radka Slámy (30.1.1980) do tohoto pražského velkoklubu. Přestupová částka nebyla zveřejněna.

 
“O Radka měla zájem celá řada prvoligových oddílů, jednání Slávie však bylo nejkonkrétnější a nejrychlejší. Velice si toho vážíme, představuje to pro nás významné zviditelnění naší práce a zároveň i patřičnou motivaci pro další perspektivní hráče FC Vysočina,” uvedl ing. Zdeněk Tulis. Radka Slámu si do sešívaného dresu vyhlédl nový trenér Slávie a zároveň i asistent trenéra Karla Brücknera u dospělé reprezentace Miroslav Beránek. V závěru loňského roku se Sláma ve Slávii podrobil týdennímu testu a v něm uspěl. Na začátku ledna tak Sláma s pražským klubem odjel na tradiční soustředění do Františkových Lázní a po návratu z něj by s pražským klubem měl podepsat profesionální smlouvu.

Dnes již bývalý hráč FC Vysočina je odchovancem havlíčkobrodské kopané odkud zamířil do mladšího dorostu SK Pardubice, aby v roce 1997 přestoupil do tehdejšího FC PSJ Jihlava. Zde okusil nejvyšší dorosteneckou soutěž a v sezóně 1999/2000 se již podílel na historickém postupu klubu do II. ligy. V této soutěži odehrál 42 druholigových utkáních a vstřelil v nich jednu branku.

Radek Sláma je prvním hráčem druholigového FC Vysočina, který přestoupil do mužstva vyšší soutěže. To svědčí o koncepční práci klubu a snaze vytvořit silný tým položený na vlastních hráčích a nejlépe odchovancích. Připomeňme, že v nedávné minulosti nejvyšší soutěž okusili jihlavští hráči Vladimír Hekerle (Zbrojovka Brno, Uherské Hradiště), Robert Caha (Baník Ostrava) a nedávno ve Stavo Artiklu Brno hostoval útočník Aleš Hošťálek. Přejme Radkovi, aby tyto úspěšné fotbalisty co nejdříve následoval.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu