29.07.2023, Miroslav Fuks

Oulehla: Po dvou kolech není euforie na místě, před námi je mnoho práce

Oulehla: Po dvou kolech není euforie na místě, před námi je mnoho práceI ve druhém utkání nového druholigového ročníku vybojovali fotbalisté FC Vysočina výhru 2:1, když stejně jako před týdnem dokázali otočit vedení soupeře. Tři body z Líšně jsou o to cennější, že zde Jihlava vítěznou radost dosud nikdy nezažila. Komentář kouče Davida Oulehly vám samozřejmě nemůžeme zůstat dlužní.

 

„Do utkání jsme dokázali dobře vstoupit a od prvních minut bylo znát naše zlepšení herního projevu oproti úvodnímu duelu s Opavou, kdy jsme s tímto aspektem spokojení nebyli. V týdnu jsme na tom hodně pracovali, neboť nám na podobě a kvalitě naší hry záleží. Těší mne, že to v prvním poločase bylo vidět. Hráli jsme velmi dobrý fotbal, slušně jsme kombinovali, byli jsme nebezpeční. Bohužel, soupeř šel do vedení po přesně zahrané standardní situaci. Opět musím mančaft ocenit, že ho to nepoznamenalo, pokračoval ve své hře a do poločasu přišlo zasloužené vyrovnání,“ řekl David Oulehla k první pětačtyřicetiminutovce.

Byl jihlavský lodivod spokojen i s druhou půlkou? „Do otočení skóre a vstřelení naší druhé branky ano. Bylo vidět, že jsme šli za vítězstvím. Po gólu na 1:2 bychom si představovali, že budeme mít hru více pod kontrolou. Až příliš jsme se zatáhli a byli jsme herně pasivní. Vím, že za příznivého stavu tomu tak bývá a začne převažovat obava o nadějný výsledek, přesto jsme měli hrát lépe a aktivněji. Více se tlačit do ofenzívy a vstřelit pojišťovací třetí branku. Zároveň ale musíme zůstat pokorní a uvědomit si, že jsme hráli proti velmi těžkému a nepříjemnému soupeři. Vybojovali jsme zde opravdu velmi cenné body a máme jich po dvou kolech 6, za což jsme samozřejmě velmi rádi. Rozhodně u nás žádná euforie nepanuje, před námi je ještě mnoho tvrdé práce. Stále jsme jen na začátku. Musíme zůstat pokorní, hned ve středu je před námi další náročný duel,“ zdůraznil Oulehla.

Líšeň v týdnu před utkání přišla o stabilního stopera Černína, který přestoupil do Zlína. Byla to pro vás výhoda nebo naopak nejistota z toho, kdo jej nahradí? „Líšeň hlavně v domácích zápasech hodně těží ze standardních situací, přičemž při nich vždy hrál více než dvoumetrový Černín důležitou roli. Vstřelil tak 7 branek během půldruhou roku. Takže pro domácí to dnes jistě bylo oslabení. My jsme se stejně soustředili na náš výkon, naši hru.“

Vysočina v Líšni dosud nikdy nevyhrála. Měli jsme to v hlavě, byla to pro tým motivace navíc? „Ani já jsem zde v roli trenéra nikdy nevyhrál. Přesto jsem to nebral jako zvýšenou motivaci. Statistikami se rozhodně nezabývám, každý duel je jiný. Společně jsme v týdnu tvrdě pracovali a chystali jsme se na nejrůznější detaily hry našeho soupeře. Jsem rád, že to dnes bylo vidět, zápas jsme oddřeli a výhru jsme získali na svoji stranu. Poděkování za to přísluší všem hráčům a též mým kolegům v realizačním týmu, kteří odvedli vynikající práci,“ upozornil Oulehla.

Oproti zápasu s Opavou jste udělal jednu změnu v sestavě, kdy na levém beku nahradil odchovance Farku další mladík Záhradnik. Co bylo důvodem? „Fary měl lehkou zdravotní indispozici, tudíž do nominace k utkání ani nebyl zařazen. Michal hrál na křídle, ale od léta jsme s ním začali pracovat jako s bekem. Dnes se s tím popasoval nejlépe, jak uměl. Jistě je u něj velký prostor ke zlepšení,“ uvedl jihlavský kouč.

 
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu