26.07.2023, Miroslav Fuks

Vysočina bude v sobotu bojovat o venkovní body v Líšni

Vysočina bude v sobotu bojovat o venkovní body v LíšniPo vydařeném domácím vstupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čeká fotbalisty FC Vysočina první venkovní duel. V sobotu 29. července nastoupí do 17:00 hodin do náročného utkání na stadiónku SK Líšeň. Na tomto brněnském trávníku jihlavští fotbalisté dosud nikdy nevyhráli, tudíž se přímo nabízí tuto nepříznivou bilanci změnit!

 

Líšeň se hned od své premiérové druholigové sezóny 2019/20 zařadila mezi přední týmy soutěže, v níž pravidelně čeří horní příčky tabulky. Notně tomu přispívají domácí bodové zisky, o čemž se fotbalisté FC Vysočina už čtyřikrát přesvědčili. Na horké líšeňské půdě ze čtyř utkání vybojovali pouze jediný bod a prohráli zde už třikrát v řadě. Navíc tomuto brněnskému celku podlehli i v jarním zápase na stadiónu v Jiráskově ulici.

Předností Líšně je nepochybně silný a stabilní hráčský kádr. Svědčí o tom i minimální letní změny, kdy soupisku doplnili mladí hráči Mezera (Táborsko), Aldin (Slovácko) a Vlasák (Hostouň). Naopak se v rámci Brna do nově třetiligového Startu přestěhovali fotbalisté širšího kádru Šumbera a Zikl. Oporou týmu je gólman Vajner, který však v závěru úvodního duelu v Chrudimi (skončil 0:0) utrpěl zranění hlavy a jeho sobotní start je nejistý. Obranu drží Černín, Jeřábek a Otrísal se zkušeným defenzivním halvem Čermákem. Spolu s ním mají tvorbu hry v popisu práce Polášek, Matocha a Michalík, lajny pilují Sokol a Lutonský a na hrotu operuje střelec Vandas.

Kde asistent trenéra Vojtěch Lampíř vidí další přednosti Líšně? „Našeho nadcházejícího soupeře jsme v uplynulém období několikrát sledovali a snad máme dostatek potřebných informací o aspektech jeho hry. K silným stránkám Líšně rozhodně řadím organizaci hry, taktickou vyspělost, pracovitost týmu, agresivitu či dobrou strukturu při defenzivním postavení. Upozornit musím i na nebezpečné standardky. Do Brna pojedeme s pokorou a beze strachu. Věříme, že máme takový hráčský a týmový potenciál, že si můžeme odvézt dobrý výsledek.“

Jaká v týmu panuje po výhře nad Opavou atmosféra? Přečkaná penalta soupeře, otočení skóre a výhra vydřená v poslední minutě jistě představují velmi pozitivní impuls do sebevědomí hráčů, že? „Taková výhra v prvním kole našemu mladému celku určitě velmi pomůže. Jsme si ale vědomi, že to proti Opavě nebylo herně ideální. Zápas nám ukázal spoustu věcí, které musíme zlepšit. O to více si samozřejmě ceníme tří bodů a přístupu hráčů, kteří dokázali nepříznivě se vyvíjející duel otočit. Kluci to z hlediska morálky a mentality zvládli skvěle.

S Opavou vás potěšili výkony střídajících hráčů Talla, Ogiomadeho či Fraňka. Říká si některý z nich o zařazení do základní sestavy? Je reálné, že se do zápasové nominace posune některý z fotbalistů, kteří v premiéře absentovali ze zdravotních důvodů? „To je pravda, navíc velmi dobře se jeví i další střídající hráč – mladý bek Chytrý. I další kluci, kteří do zápasu vůbec nezasáhli, se v tréninku ukazují zajímavě. Celou sezóně rozhodně nebudeme hrát se stejnou sestavou. Máme v kádru dvacet hráčů, které se do druholigového duelu nebojíme nasadit. Důležité vodítko pro nás představuje i tréninkový proces. Co se týče kluků, kteří jsou po zranění, tak začínají postupně individuálně naskakovat do týmového tréninkového procesu. Uvidíme, jak na tom budou. Rozhodně nechceme na startu sezóny proces jejich plného uzdravení uspěchat,“ uzavřel svůj komentář Lampíř.

Vzájemná bilance ve II. lize: 8 utkání  2 – 2 – 4  7:11 | doma: 2 – 1 – 1  5:4 | venku: 0 – 1 – 3  2:7
Poslední vzájemné utkání: 14.4.2023 - Šest odvetných zápasů byli fotbalisté FC Vysočina bez porážky, ovšem v tom sedmém už první jarní prohru okusili. Jihlavský tým s věkovým průměrem 21 let na svém promočeném trávníku nestačil na 3. celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – SK Líšeň. Jedinou branku utkání vstřelil v 58. minutě Jeřábek – 0:1 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 - Selnar, Franěk.

SK Líšeň

Sestava v posledním utkání: Vajner (83. Marek) – Černín, Jeřábek, Otrísal – Čermák, Polášek – Sokol, Matocha (90. Aldin), Michalík, Lutonský – Vandas (72. Vlasák).
Trenér: Milan Valachovič
Střelci: -

 
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu