18.07.2023, Miroslav Fuks

Start českých ligových soutěží obstará páteční duel FC Vysočina vs. Opava

Start českých ligových soutěží obstará páteční duel FC Vysočina vs. OpavaUž v pátek 21. července v Jihlavě odstartuje nový ročník českých profesionálních soutěží. Ještě o den dříve, než otevře své brány FORTUNA:LIGY, totiž dojde k výkopu II. ligy. Fotbalisté FC Vysočina na svém stadiónu od 18:00 hodin přivítají silného soupeře – Slezský FC Opava. Těšte se na zajímavý duel, který byste si rozhodně neměli nechat ujít!

 

Opavu i Jihlavu trápily v uplynulém druholigovém ročníku poměrně značné sestupové starosti. Oba kluby svoji účast ve FROTUNA:NÁRODNÍ LIZE stvrdily až v posledním kole. Lze očekávat, že o to více budou chtít do nové sezóny odstartovat úspěšně, že? „Nechci se dívat zpět. Každý tým chce začít co nejlépe. Když to na začátku chytnete, sebevědomí jde nahoru a vše se pak dělá lépe. I my chceme odstartovat dobře. Těšíme se na páteční ligový start a věříme, že spolu s námi i fanoušci,“ zdůraznil na prahu nového soutěžního ročníku kouč David Oulehla.

Vysočina Opavu neporazila dlouhých více než jedenáct let! Naposledy se tak stalo hned dvakrát v postupovém ročníku 2011/12. Jaké máte poznatky o pátečním soupeři FC Vysočina? Nakolik se Opava oproti jaru proměnila? „Opava měla pohyby v kádru směrem ven i dovnitř. Všechny soupeře sledujeme. Máme všechny potřebné informace, které potřebujeme. Soustředíme se na sebe a svůj výkon,“ sdělil lodivod FCV.

Slezský FC v letní přípravě odehrál šest utkání, v nichž podlehl pouze jednou – Líšni 1:3. Připsal si povzbudivé remízy s prvoligovými týmy Zlína a Slovácka, porazil polské kluby GKS Jastrzebie a Slask Wroclaw a v generálce si poradil i s třetiligovým Startem Brno.

V opavském kádru přes léto došlo k poměrně výrazným změnám. Do Teplice přestoupil záložník Bílek, do Sparty zamířil talentovaný stoper Hranoš a v klubu skončili Yunis, Lasák či Tsykalo. Součástí výměny s prostějovským Omalem se stal Macháček. Posilou útoku by se měl stát zkušený útočník Vaněček, který na jaře 2013 působil v FCV a nyní přichází z Olomouce. Z Jablonce do branky přichází exvarndorfský Richter a právě z Varnsdorfu do Opavy přestoupil zkušený záložník Ondráček. Ostříleným borcem je i nově příchozí obránce Hýbl, jenž dosud kopal za Třinec. Další kvalitní posilu mají opavští v jednání se Slavií Praha, neboť se s týmem trenéra Brožka připravuje středopolař Blecha, který v uplynulé sezóně kopal za Brno.

Kde vidíte přednosti Opavy? Na které hráče si budete muset dát pozor? „Nechci specifikovat konkrétní věci o soupeři. Ať už to kde má slabé stránky a kde ty dobré. Máme soupeře dobře nastudované. Rozhodne se na hřišti,“ má jasno Oulehla.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 18 utkání  3 – 5 – 10  17:26
Poslední vzájemné utkání: 8.4.2023 – Série stále nekončí! FC Vysočina v Opavě prodloužil sérii bez porážky na šest utkání a domácí na tříbodový zisk čekají už dlouhých 11 kol! Slezané byli po většinu utkání lepším celkem, v 32. minutě šli díky brance Rataje do zaslouženého vedení a dlouho jej bez větších obtíží kontrolovali. Jenže v posledních vteřinách jim radost z vítězství vzal Miroslav Tureček precizně zahraným přímým kopem – 1:1 (1:0)!

FC Vysočina Jihlava

Střelci v letní přípravě: 5 - Fila, 2 - Selnar, 1 - Araujo-Wilson, Chytrý, Tall, Franěk.

Slezský FC Opava

Sestava v generálce: Richter (46. Číž) - Kostka (59. Pejša), Helebrand (59. Kopečný), Janoščín (59. Blecha), Kadlec (59. Hendrych) - Gorčica, Omale, Hýbl (63. Ondráček), Whiffen - Velička, Vaněček (77. Jaroszek).
Trenér: Miloslav Brožek
Střelci v letní přípravě: 2 - Ondráček, Kopečný, Velička, 1 – Šigut, Janoščín, Kostka, Gorčica, Dostál, Helebrand, Provazník.

 
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu