15.07.2023, Miroslav Fuks

Vítěznou sérii utnula generálka – Vysočina nestačila na Bohemians

Vítěznou sérii utnula generálka – Vysočina nestačila na BohemiansAž v pátém letním přípravném duelu skončila vítězná série fotbalistů FC Vysočina. Nutno dodat, že hodně rázně, neboť Jihlava v generálce na ligový start nestačila na Bohemians Praha. Čtvrtý celek loňského ročníku FORTUNA:LIGY a čerstvý účastník Evropských pohárů v Ďolíčku dominoval výrazně 6:0 (3:0).

 
Bohemians 1905Bohemians 1905
přát., sobota 15.7.2023, 17:30
6:0
(3:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 3. Prekop, 12. Dostál, 31. Köstl, 49. Hála, 58. Hrubý, 81. Mužík
Diváci: 0
Bohemians 1905: 1. pol.: Soukup – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Jindřišek, Jánoš, Dostál – Prekop, Matoušek – Kozák. 2. pol.: Reichl – Kadlec, Křapka, Vala – Mužík, Beran, Hrubý, Kovařík – Puškáč, Hála – Necid.
FC Vysočina: Soukup - Svoboda, Tonbul, Vedral, Farka - Lacko (65, Vítek), Pešek (65. Miška) - Fila (65. Ogiomade), Tureček, Selnar (75. Franěk) - Araujo-Wilson (40. Tall). Náhradníci: Jágrik - Záhradnik, Chytrý, Sládek.
 

Komentář

Trenérský tým FCV se týden před startem II. ligy musel obejít bez zdravotně indisponovaných Peřiny, Piška, Křivánka, Křehlíka, Šancla a Shudeiwy. Poprvé byl alespoň na lavičce nový mladý stoper Sládek.

Kouč David Oulehla po obdrženém „kanáru“ nemohl být spokojen: „Dnes jsme to nebyli my. Nedostali jsme se z hlediska pohybového a herního na vlnu z předchozích přípravných duelů. Do zápasu jsme navíc vstoupili bojácně a nesebevědomě, díky čemuž jsme se hned v úvodu dostali pod tlak. První šanci Klokanů jsme přežili a z té druhé jsme už ve 3. minutě utkání inkasovali. A než jsme se rozkoukali, tak jsme ve 12. minutě prohrávali 2:0. Samozřejmě pak sebevědomí našich mladých hráčů šlo hodně dolů, scházela nám i důslednost a agresivita. Soupeř byl lepší kvalitnější, my jsme nebyli nebezpeční, a hodně jsme kazili v rozehrávce. V ní jsme udělali dvě či tři hodně hrubé chyby, po nichž jsme Bohemians darovali branky. Generálka se nám prostě nepovedla.“

Možná by se dalo říci, že po sérii výher, kdy mladý jihlavský celek porazil Spartu či Liberec, jde o facku v pravou chvíli, že? „Něco na tom asi bude. Věřím, že o to více se teď hráči budou koncentrovat na úvodní ligový duel proti Opavě. Utkání v Ďolíčku si každopádně musíme pečlivě vyhodnotit a podívat se i na běžecká data, protože ani v tomto ohledu to dnes nebylo v pořádku. Musíme se z tohoto políčku poučit a jít dál. Určitě máme velký prostor ke zlepšení, abychom se důkladně nachystali na páteční domácí start,“ zdůraznil Oulehla.

Jak moc Vám při tvorbě sestavy omezuje absence hned šestice hráčů? „Všechny řadím ke kvalitním hráčům, ale s jejich absencí se musíme dokázat vyrovnat. Spíše mne teď mrzí dnešní zranění Araujo-Wilsona, u nějž to vypadá, že v pátek na Opavu nebude k dispozici,“ doplnil lodivod FCV.

Fotogalerie

           
 
 
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu