25.06.2023, Miroslav Fuks

Vysočina na úvod přípravy porazila "béčko" Olomouce

Vysočina na úvod přípravy porazila ”béčko” OlomoucePrvní týden letní přípravy fotbalistů FC Vysočina završil přípravný duel proti druholigovém "béčku" Olomouce. Jihlava si na svém trávníku v první půli vypracovala dvougólové vedení díky trefám Jana Chytrého a Lukáše Fily, které ale Sigma dokázala v 82. minutě srovnat. Konečné slovo však měl o tři minuty později Jakub Selnar, který vstřelil vítěznou branku pro domácí.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 24.6.2023, 13:00, Na Stoupách
3:2
(2:0)
Olomouc BOlomouc B
 
Branky: 37. Chytrý, 42. Fila, 85. Selnar - 61. Slaměna, 82. Michl
Diváci: 0
FC Vysočina: Trešl - Chytrý (46. Svoboda), Vedral, Tonbul, Záhradnik (46. Farka) - Pešek (46. Tureček), Labaran (46. Vítek) - Ogiomade (46. Křehlík), Šancl (46. Selnar), Fila (46. Miška) - Tall (65. Araujo-Wilson).
Olomouc B: Koutný (46. Bílý) - Hadaš (46. Michl), Dohnálek (46. Jaja), Vepřek (65. Dohnálek), Slavíček (65. Uriča) - Langer (65. Hadaš), Spáčil (65. Amasi), Mikulenka (46. Fabiánek) - Uriča (46. Slaměna), Fiala (80. Spáčil), Amasi (46. Šíp).
 

Komentář

Celé utkání odchytal teprve sedmnáctiletý odchovanec Matyáš Trešl, poprvé dres „áčka“ v přípravě oblékl záložník Matyáš Miška, podruhé další odchovanec krajní bek Jan Chytrý, který dokonce vstřelil úvodní branku utkání. Upozornila na sebe trojice nových hráčů. Urostlý turecký stoper Emir Tonbul (roč. 2001), který prošel švýcarskými, belgickými a portugalskými kluby, nastupoval i juniorku New York Red Bulls a naposledy působil ve švýcarském SC YF Juventus Zürich. Dalším testovaným fotbalistou je nigerijský záložník Baba Labaran Khalid (roč. 2003), který uplynulou sezónu strávil v druholigovém albánském FK Apolonia Fier. A třetí novou tvář představuje středopolař Adam Pešek (roč. 2002), který v minulé sezóně podával velmi dobré výkony v třetiligové „béčku“ Plzně.

Naopak řada fotbalistů, kteří jsou zařazeni do letní přípravy FC Vysočina, scházela. „Piško se na tréninku zranil, tak jsme jej preventivně šetřili, zkušený Lacko dostal individuální trénink a volno, Peřina, Franěk a Zoubele jsou v rekonvalescenci, ale už brzy by mohl být brzy zpět v plném tréninku. Naopak u Křivánka a Shudeiwy to ještě potrvá trochu déle. Věříme však, že i oba se k nám brzy naplno připojí,“ informoval kouč David Oulehla.

Jak duel viděl domácí lodivod? „V první půli jsem byl z naší strany velice spokojen s tempem, intenzitou a kvalitou. Vstřelili jsme dva krásné góly a vypracovali jsme si několik dalších příležitostí. Byli jsme lepším celkem a podle mne jsme měli vstřelit ještě více gólů. Druhý poločas mi bohužel nabídl jiný obrázek. Scházela mi větší intenzita hry, lepší pohyb, nabídka, důslednost a tlak na míč. Jsem samozřejmě rád, že jsme utkání nakonec zvládli vítězně, ale spokojenost s druhým dějstvím určitě není.“

Oboustranně to bylo svižné a ofenzivní utkání. Oba celky mohly vyhrát. My i soupeř jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí. Za stavu 2:2 jsme mohli vítěznou branku vstřelit my, ale povedlo se to Jihlavě. Je škoda, že se nám nepodařilo zápas dotáhnout do vítězného konce a prohráli jsme,“ řekl ve svém hodnocení nový kouč olomoucké rezervy Tomáš Janotka.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu