19.06.2023, Miroslav Fuks

Novinky z FC Vysočina na startu letní přípravy

Novinky z FC Vysočina na startu letní přípravyTřítýdenní dovolená fotbalistů FC Vysočina je u konce. Kádr kouče Davida Oulehly se dnes sešel na startu letní přípravy na nový ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a přivítal jej nově složený trenérský tým. Hráčské změny zatím jihlavská kabina hlásí minimální, ale během nadcházejících týdnů je rozhodně nelze vyloučit.

 

Na úvodním tréninku se jihlavským fotbalistů pod vedením Davida Oulehly věnovala trojice trenérů. Trenér gólmanů Tomáš Pokorný a dvě nové tváře – asistent trenéra Pavel Mazánek, který byl dosud úzce spjat s havlíčkobrodským fotbalem, a Robert Ollé, jenž do Jihlavy přišel z mládežnických celků Mladé Boleslavi a bude plnit roli kondičního trenéra. „Pavel Mazánek je z našeho regionu, prošel výchovou mládežnických hráčů a nyní je připraven podílet se na rozvoji našim talentovaných hráčů v dospělém fotbale. Vnímáme jako velké pozitivum, že má velmi dobrý a loajální vztah s koučem Oulehlou. Do budoucna plánujeme, že bychom k mančaftu přivedli ještě jednoho asistenta,“ okomentoval současnou podobu trenérského týmu FCV Lukáš Vaculík.

Sportovní šéf klubu samozřejmě neopomenul doplnit aktuální pohled na hráčský pohyb v kádru: „Doplnění našeho kádru bude mít postupný vývoj. Na naší soupisce by mělo nastat jen minimum změn, přičemž ji chceme v souladu s klubovou filozofií okysličit jak našimi odchovanci, tak i novými příchody zvenčí. Šanci v přípravě dostanou dva krajní beci ročníku 2004 z našeho úspěšného dorostu - Jan Chytrý a Dominik Farka, dále středopolař z juniorky Matyáš Miška (roč. 2003) a z hostování ve Velkém Meziříčí se vrací záložník Tomáš Franěk (roč. 2002). Gólmanskou dvojici Jágrik – Soukup doplní do trojice teprve sedmnáctiletý Matyáš Trešl (roč. 2006). Naopak na hostování zamíří brankář Petr Janota, stejně tak i stoper Daniel Jiřík. Dále počítám s tím, že tým posílí minimálně dva hráči do obrany, jeden do středu zálohy a vedu jednání i o posílení ofenzivy. Jakmile se domluvíme na podmínkách působení s klubem i hráčem, o něž usilujeme, tak je veřejnosti představíme.“

Jsou jistě některé odchody? „Hostování z Plzně končí stoperovi Šimonu Gabrielovi, který netají svoji touhu zkusit angažmá v nejvyšší soutěži. Pokračovat s námi už nebude mladoboleslavský host Matěj Vlk, který drtivou část jara promarodil. Nejisté je působení kyperského stopera Irodotose Christodouloua, jemuž v Jihlavě vypršel kontrakt a nyní zvažuje svoji další fotbalovou budoucnost. V neposlední řadě s červnovým koncem smlouvy dojde k dlouhodobě avizovanému přestupu obránce Vojtěcha Křišťála do Olomouce,“ informoval Vaculík.

První letní prověrka je na programu už v sobotu 24. června, kdy Vysočina od 13:00 hodin nastoupí v areálu Na Stoupách proti juniorce Sigmy Olomouc. Pravděpodobně půjde o jediný přípravný duel na jihlavském trávníku. Přehled všech zápasů naleznete TADY.

  • fotografie z úvodního tréninku letní přípravy ZDE

Aktuální podoba kádru FC Vysočina v letní přípravě:

Brankáři: Jágrik, Soukup, Trešl.
Obránci: Farka, Chytrý, Peřina, Piško, Svoboda, Vedral.
Záložníci: Fila, Franěk, Křehlík, Křivánek, Lacko, Miška, Ogiomade, Selnar, Shudeiwa, Šancl, Tureček, Vítek, Záhradnik.
Útočníci: Araujo-Wilson, Tall, Zoubele.

 
Aktuálně

David Oulehla: Neproměnění úvodní vyložené šance bylo klíčové

Vítězný impuls ze zápasu s „béčkem“ Sparty byl na Hané patrný jen do úvodní branky. Tu trefil Prostějov a od těch chvil měli domácí důležité záchranářské utkání víceméně pod kontrolou. Zvlášť, když Jihlava své šance zahazovala. O nelehké hodnocení duelu jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu