18.06.2023, Miroslav Fuks

Nelehký krok FC Vysočina: zrušení „béčka“

Nelehký krok FC Vysočina: zrušení „béčka“Juniorský tým FC Vysočina minulý víkend uzavřel své účinkování v Divizi D, kde se ziskem 35 bodů obsadil 7. příčku. V nadcházejícím soutěžním ročníku už jihlavskou juniorku nenajdeme. Klubové vedení z důvodu optimalizace klubové ekonomiky učinilo nelehké rozhodnutí - Divizi nepřihlásit a záložní dospělý celek zrušit.

 

„Tímto tématem jsme se v klubu intenzivně zabývali více než dva měsíce. Rozhodnutí jsme přitom museli učinit do 15. června, kdy bylo nutné podat přihlášku do soutěží. Konečný verdikt zohledňuje sportovní a především ekonomické aspekty. Roční náklad na chod juniorského týmu se pohybuje kolem 3 milionů korun, které bychom v nadcházejícím soutěžním ročníku chtěli využít efektivnější ve prospěch „áčka“ a mládežnických celků. Zvlášť, když se nám dodnes nepodařilo podepsat smlouvu s novým generálním partnerem,“ jasně argumentuje Lukáš Vaculík.

Předseda klubového představenstva dále dodal: „V žádném případě nechceme sahat na rozpočet prvního týmu, který by měl zůstat na stejné úrovni, jako ve skončené sezóně. Ze sportovního hlediska je zrušení záložního dospělého mančaftu samozřejmě škoda. Na druhou stranu si musíme uvědomit realitu, kdy jsou nejlepší dorostenci zařazování rovnou do kádru prvního týmu. Pro ty, kteří se do „áčka“ hned neprosadí, a my budeme vidět jejich potenciál do budoucna, budeme hledat jejich využití v plejádě spřízněných divizních klubů na Vysočině. Zároveň budeme nadále podporovat jejich individuální rozvoj v tréninkovém procesu FC Vysočina.“

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu