24.05.2023, Miroslav Fuks

Vysočina ve Vyškově nadějné vedení neudržela a nakonec padla 2:1

Vysočina ve Vyškově nadějné vedení neudržela a nakonec padla 2:1Fotbalisté FC Vysočina ve Vyškově předvedli bojovný a snaživý výkon, který však na ambiciózní domácí nestačil. Přitom uchazeč postupu si v prvním poločase s jihlavskou obranou nevěděl rady a hosté šli díky trefě Justina Araujo-Wilsona do vedení. Jenže ve druhém dějství Vyškov v rozmezí deseti minut skóre otočil a v dalších minutách už úsilí FCV alespoň k vyrovnání nestačilo – 2:1 (0:1).

 
VyškovVyškov
29.kolo, středa 24.5.2023, 17:00
2:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 48. Ramathan, 58. Kanakimana – 37. Araujo-Wilson
ŽK: 41. Kanakimana – 44. Vedral, 57. Lacko, 81. Křišťál
Rozhodčí: Volek – Horák, Lakomý
Diváci: 844
Vyškov: Kinský – F. Štěpánek (74. Dweh), Srubek, Němeček, Ramathan – Alégué Elandi (85. Ilko), Vintr (68. Touré), Lahodný – Kanakimana (74. Lacík), Souaré – Bayo (85. Klesa). Náhradníci: Jícha – Cabadaj.
FC Vysočina: Soukup - Svoboda, Vedral, Gabriel, Křišťál - Tureček (60. Piško), Lacko (76. Vítek) - Křehlík (84. Křivánek), Selnar, Ogiomade (60. Fila) - Araujo-Wilson (60. Tall). Náhradníci: Jágrik – Irodotos.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč David Oulehla učinil jednu změnu oproti duelu s Příbramí, když místo křídelníka Fily nastoupil Ogiomade. Po delší zdravotní pauze alespoň na lavičce figuroval další ofenzivní hráč Křivánek.

Vyškov do duelu vstoupil o něco aktivněji, ovšem první šanci měli v modrém hrající hosté. Araujo-Wilson v 6. minutě udržel těžký míč a mezi obránce vyslal kupředu Selnar. Ten si míč zpracoval, připravil a vystřelil. Kinský však byl na zemi včas. V 9. minutě Vysočina kopala roh, který vedl k závaru před Kinským a střele Turečka z hranice vápna. Jistě by byla pro branku domácích nebezpečná, kdyby ji ale nezablokoval jeden z obránců. Vyškov poprvé zahrozil v 15. minutě, kdy dostal míč za obranu Bao, vyhnul se vyběhnuvšímu Soukupovi a z velkého úhlu se snažil propálit skulinku mezi tyčí a blokujícím Gabrielem. Trefil však jen boční síť. Na domácích bojujících o barážovou pozici byla znát velká snaha, ale v ofenzívě je brzdily nepřesnosti, ofsajdová postavení a též pozorná jihlavská defenzíva. Naopak Vysočina nevynechala jedinou příležitost k rychlému kontru. Po jednom z nich byl čtyři metry za vápnem faulován Selnar a tentýž hráč se ve 28. minutě postavil k zahrání přímého kopu. Bohužel jej z nadějné pozice poslal metr nad branku. Na druhé straně se ve 32. minutě poprvé protáhl Soukup, když na roh vytěsnil nepříjemnou přízemní střelu Alégué Elandi. Ve 36. minutě se otevřelo skóre zápasu a radovali se fotbalisté FC Vysočina! Ogiomade se prosmýkl středem mezi dvěma hráči, do vápna poslal kolmici na Araujo-Wilson, ten byl u míče dříve než vyběhnuvší Kinský, udělal mu kličku a z úhlu se trefil do odkryté branky – 0:1! Ve 40. minutě se dostal ke střele i Ogiomade, ale z úhlu a tísněn bekem o metr přestřelil. Na druhé straně se za stopery octil Bayo, ale důrazná defenzíva FCV jej do zakončení nepustila. V závěru půle si domácí vynutili územní tlak, ale do šancí se neprobojovali.

Bohužel, nadějné vedení vzalo za své už ve 48. minutě. Domácí rozehráli standardku a následný odražený míč vedl k centru zprava, který do sítě z malého vápna hlavičkoval Ramathan – 1:1. V 56. minutě si domácí presinkem vybojovali přímý kop z dvaceti metrů. K míči se postavil Vintr a poslal jej těsně vedle pravé tyče Soukupovy branky. V 58. minutě už byla další nepřesnost v rozehrávce FC Vysočina potrestána. Alégué Elandi se zmocnil míče a poslal oblouček za obranu na penaltu, kde se do míče hlavou vrhnul kanonýr Kanakimana a prostřelil Soukupa – 2:1. Vysočina za nepříznivého stavu nasadila hned trojici čerstvých hráčů a začala o sobě více dávat v ofenzívě. Nadějná byla hlavička Talla v 74. minutě, která však letěla nad horní tyčku. V dalších minutách si Jihlava vynutila územní převahu a standardní situace, ovšem k ohrožení Kinského se nedostávala. V 83. minutě se právě domácí gólman vyznamenal, když zneškodnil velkou šanci Křehlíka, který se po vybídnutí od Talla ocitl sám před Kinským, ale prostřelit jej nedokázal. V závěrečných minutách si Vyškov přes snahu modrých důležité vítězství pohlídal.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | FC Vysočina - Vyškov | 0:3
29.kolo | Vyškov - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu