19.05.2023, Miroslav Fuks

Vysočina zaplatila krutou daň za neproduktivitu

Vysočina zaplatila krutou daň za neproduktivituVysočina v důležité bitvě proti Příbrami podala velmi dobrý výkon, ovšem zaplatila velmi krutou daň za svoji nízkou produktivitu. Díky krásné brance Miroslava Křehlíka šla do zaslouženého vedení, ale soupeř zásluhou Wágnera stihl do poločasu vyrovnat. Ve druhém dějství se domácí předháněli v neproměňování šancí, aby právě zkušený hostující kanonýr dal výsledku konečnou krutou podobu 1:2 (1:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
28.kolo, pátek 19.5.2023, 18:00
1:2
(1:1)
PříbramPříbram
 

Góly: 24. Křehlík – 45. Wágner, 88. Wágner
ŽK: 66. T.Svoboda – 75. Youssef, 79. Jahić, 90+7. Dudl, 90+8. Smrkovský
Rozhodčí: Batík – Dresler, Mikeska
Diváci: 674
FC Vysočina: Soukup – T.Svoboda, Vedral, Gabriel (90. Piško), Křišťál – Tureček (84. Vítek), Lacko – Křehlík (89. Šancl), Selnar, L. Fila (46. Ogiomade) – Araujo-Wilson (60. Tall). Náhradníci: Jágrik – Irodotos.
Příbram: Smrkovský – Antwi (55. Petrák), Fišl, Dudl – Jahić, Čejka (61. Anih), J. Jeřábek, Vokřínek (86. Schindler), Youssef (86. Mašek) – Wágner (C), Zeronik. Náhradníci: Melichar – Švestka.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč David Oulehla učinil jednu změnu oproti duelu na Slavii B, když místo gólmana Jágrika nasadil mezi tři tyče Soukupa. Ten chytal II. ligu naposledy v listopadovém vítězném duelu v Olomouci.

Po opatrném úvodu Vysočina poprvé zahrozila standardní situací a následným centrem Křišťála z levé strany, který gólman Smrkovský s námahou vyboxoval mimo dosah hlavy Vedrala. O chvíli později dostal za obranu míč Křehlík, ale z nadějné pozice vytěžil jen rohový kop. Příbram zahrozila v 8. minutě křídelním průnikem Čejka, který odcentroval přes Filu, ale Svoboda nepříjemný míč odvrátil na roh. Ve 12. minutě Selnar ideálně vysunul do křídla Filu, který si počkal do tandemu na levého beka Křišťála, ovšem jeho centr skončil tečovaný v náruči Smrkovského. V 16. minutě diváci viděli dosud největší šanci. Selnar vysunul Araujo-Wilsona, který se ve vápně šikovně zbavil Jeřábka, ale z úhlu příbramského gólmana neprostřelil. Turečkova dorážka byla zablokovaná valem zelených obránců. V 19. minutě se Antwiho dlouhém autu dožadoval penalty v souboji upadnuvší Wágner, ale sudí Batík byl opačného názoru. Chvíli poté právě Wágner do vápna posunul míč na nabíhajícího Čejku, který z úhlu pohotově vypálil, ale branku přestřelil. Na druhé straně ve 22. minutě vyslal nepříjemný centr do vápna Selnar, ale Křišťál se v zakončení špatně zorientoval a vytěžil pouze roh. Za minutu se po kombinaci Křišťála s Filou dostal k zakončení z hranice pokutového území Araujo-Wilson, ale jeho technický pokus letěl metr nad. To ve 25. minutě už na jihlavském stadiónu mohla zavládnout radost! Vysočina šla do zaslouženého vedení, když zleva odcentroval Fila, našel na penaltě Křehlíka, jenž si míč pravačkou připravil a levačkou z voleje z otočky uklidil přesně za levou tyč Smrkovského branky – 1:0! V 36. minutě mohla Příbram vyrovnat, když rozehraný roh poslal do vápna ideálně Vokřínek, jenže nabíhající stopeři Jahić a Jeřábek kulatý nesmysl minuli a jen se mohl chytit za hlavy. V 38. minutě už hosté síť dokázali rozvlnit, když se Čejkův centr zprava odrazil na vápno k Antwimu, který vyslal přízemní ránu, která tečovaná skončila mimo Soukupův dosah. Jenže o teč se postaral jeden z hostů stojící v ofsajdovém postavení. Hosté se však v závěru poločasu vyrovnání přeci jenom dočkali. Sudí dal po jihlavském faulu Příbrami výhodu, Zeronik po levém křídle vyrazil kupředu a na malém vápně ideálně našel zkušeně zakončujícího Wágnera – 1:1.

Vysočina do druhého dějství vyslala křídelníka Ogiomadeho a dávala od prvních minut najevo, že remíza jí nestačí. Ve 48. minutě se po výborné defenzivní práci Křehlíka dostal k technické střele z hranice šestnáctky Tureček, ale míč svojí levačkou zakroutil těsně vedle pravé tyče. Jihlava byla opravdu výrazně aktivnějším celkem, což dokumentovala i 54. minuta a v ní křídelní průnik a následný centr Ogiomadeho, který lízal břevno. V 56. minutě po pravém křídle frnknul Křehlíka, našel na vápně Araujo-Wilsona, ale ten zajímavou přihrávku trestuhodně promáchnul. V 59. minutě si tentýž útočník bohužel nevedl o moc lépe, když jej ve vápně ideálně našel Křišťál, ale Araujo-Wilson balón netrefil ideálně a gólman Smrkovský jej lehce lapil. V 63. minutě domácím zatrnulo, když si na míč za obranu nabíhal Zeronik. Za vápno vyběhnuvší a pozorný Soukup však u míče byl ve skluzu o chloupek dříve. V 71. minutě po Selnarově rohu a Vedralově hlavičce poskakoval míč po brankové čáře, následně se jej opět zmocnili žlutí a po centru Křišťála z levé strany v ideální pozici tvrdě hlavičkoval střídající Tall, jenže našel přesně rukavice gólmana! V 82. minutě se ke střele z levé strany dostal Wágner, ale Soukup zasahovat nemusel. V 87. minutě mohl rozhodnout Ogiomade, který dostal balón za obranu a šel sám na gólmana, ale pálil těsně nad. A tak bohužel o minutu později zahřmělo na druhé straně. Defenzivně hrající Příbram, která v Jihlavě herně rozhodně nepřesvědčila, šla do vedení. Kanonýr Wágner se dostal ve vápně k míči, položil si gólmana Soukupa a z úhlu našel skulinku u levé tyče – 1:2. V nastaveném čase měli domácí velký tlak. Střelu Křišťála z brankové čáry vykopával stoper Jahić a v posledních vteřinách jeden ze závarů skončil na tyči Smrkovského branky. Fotbalistům FC Vysočina však už nebylo přáno, aby branku vstřelili. Velmi cenné tři body tak putovaly do Příbrami.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | Příbram - FC Vysočina | 3:0
28.kolo | FC Vysočina - Příbram | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu