14.05.2023, Miroslav Fuks

David Oulehla: Vůbec nám nefungovala defenzivní činnost

David Oulehla: Vůbec nám nefungovala defenzivní činnostStačil necelý měsíc a fotbalisté FC Vysočina dali vzpomenout debakl ze stadiónu Varnsdorfu. Do Xaverova si přijeli pro výprask od juniorky Slavie Praha, který Jihlavě tři kola před koncem soutěžního druholigového ročníku přidělal sestupové starosti. Jak smutné představení FCV okomentoval kouč David Oulehla?

 

Necelý měsíc po nejvyšší porážce v klubové historii došlo k jejímu zopakování. Co to o jihlavském druholigovém týmu vypovídá? „Vůbec se nechci vyjadřovat k předchozím utkáním. Každopádně jde o dvě výrazné porážky, které by se v takto rychlém sledu rozhodně neměly opakovat. Je to samozřejmě na zamyšlenou a my se analýzou dnešního utkání budeme zabývat,“ řekl David Oulehla, jenž poté plynule přešel k hodnocení zápasu: „Měli jsme do něj velmi špatný vstup. Strašně rychle jsme prohrávali 2:0, když nás domácí potrestali z rychlých kontrů. Pak jsme ale měli velmi dobrou pasáž. Snížili jsme na rozdíl jedné branky a vypracovali jsme si dvě vyložené příležitosti, v nichž jsme měli stav vyrovnat. To se nám nepodařilo a naopak přišel trest v podání dalších dvou slepených gólů v naší síti ještě před poločasovým hvizdem. A poté už to bylo strašně těžký.“

Je to paradoxní, ale i na tomto utkání lze nalézt pozitiva, že? „Vím, že se to po drtivé porážce strašně špatně říká, ale opravdu jsme dnes předvedli spoustu zajímavých ofenzivních akcí. Těší nás, že se do zápasového rytmu vrátili Piško, Shudeiwa a Ogiomade, který během půlhodiny předvedl velmi dobrý výkon. Kvituji i výkon střídajícího dorosteneckého reprezentanta Šancla. Jenže co je to platné, se nám vůbec nepovedla obranná fáze. Vyprodukovali jsme strašně moc chyb, kterých soupeř využil. Jsem samozřejmě velmi zklamaný. Teď duel musíme pečlivě vyhodnotit a jít dál. Musíme se maximálně koncentrovat na domácí bitvu s Příbramí, kterou prostě potřebujeme zvládnout,“ zdůraznil lodivod FCV.

Defenzíva FCV je ustálená, poměrně zkušená a měla by být oporou týmu. Přesto dvakrát v rychlém sledu inkasovala po sedmi brankách. Čím si to vysvětlujete? „Určitě bych porážku neházel na výkon obranné čtyřky nebo některého z hráčů. To vůbec ne. Obrana je v kompetenci celého mužstva, defenzivní povinnosti má každý chlap na trávníku. Jak už jsem řekl – na dnešní zápas se musíme v klidu podívat a důkladně si ho vyhodnotit. Pokusíme se naše chyby posunout do tréninkového procesu a zapracovat na jejich odstranění,“uvedl Oulehla.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu