14.05.2023, Miroslav Fuks

Vysočina v záchranářském duelu zopakovala měsíc starý debakl

Vysočina v záchranářském duelu zopakovala měsíc starý debaklVysočina důležitý záchranářský duel na půdě „béčka“ Slavie Praha vůbec nezvládla. Po špatném vstupu do zápasu rychle prohrávala 2:0, poté hosté snížili a sahali po vyrovnání. Jenže v závěru první půle přišly další dva góly a brankové hody hlavně na úkor FCV pokračovaly i ve druhém dějství až dospěly k hrozivému výsledku 7:2 (4:1). Sešívaní se tak vymanili z pásma sestupu, na nějž má Jihlava náskok pouhé 4 body.

 
Slavia BSlavia B
27.kolo, neděle 14.5.2023, 10:15
7:2
(4:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 4. Beran, 9. Beran, 42. Kopáček, 45. Beran, 47. Beran, 62. Kričfaluši, 77. Pech – 22. L. Fila, 70. Křehlík
ŽK: 61. Vedral, 64. Piško
Rozhodčí: Všetečka – Matoušek, Kotalík
Diváci: 412
Slavia B: Stejskal – Bořil (72. Hošek), Konečný, Kričfaluši, Labík (72. Hunal), Nikl – Kopáček (63. Šmiga), Pech, Šubert, Beran (63. Planka) – M.Jurásek. Náhradníci: Dvořák – M. Pudil, Singhateh.
FC Vysočina: Jágrik - Svoboda, Vedral, Gabriel, Křišťál - Tureček (80. Shudeiwa.), Lacko (63. Piško) - Křehlík, Selnar (63. Šancl), Fila (63. Ogiomade) - Araujo-Wilson (72. Tall). Náhradníci: Soukup – Irodotos.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Oulehla učinil jednu změnu oproti duelu s Třincem, když místo zraněného Záhradnika nastoupil další mladík Fila. Alespoň na lavičce po vleklém zranění figuroval Shudeiwa, stejně tak se vrací Ogiomade a po nemoci Piško. Sešívaní po zklamání z derby nasadili tři náhradníky z včerejšího utkání – tradičně Bořila, dále Pecha a Matěje Juráska.

Oba celky do duelu vstoupily s velkým nasazením, bojovností a intenzivním presinkem. A právě ten se Slavii už ve 4. minutě vyplatil, když po zisku míče po pravém křídle pronikl Bořil, předložil na malé vápno nepříjemný míč, který po několik odrazech nekompromisně zavěsil Beran – 1:0. Prakticky vzápětí vyslal Vedral kolmicí do vápna Araujo-Wilsona, jenž se pokusil o kličku gólmanu Stejskalovi, ale ten jeho závěr vystihl. Jenže ofenzivní snaha Vysočiny byla vodou na mlýn rychlým brejkům Slávistů, kteří už v 10. minutě vedli 2:0. Znovu Beran dostal zhruba na penaltu ideální přihrávku od Nikla, který předtím obešel i Jágrika, a prostřelil bránící hráče v modrém. Ve 14. minutě vyzkoušel Šubert pozornost jihlavského brankáře střelou z osmnácti metrů. Jágrik bez obtíží lapil i střelu ze střední vzdálenosti z kopačky Juráska. Ve 22. minutě se Jihlava vrátila do hry o body! Araujo-Wilson udržel před vápnem míč, přiťukl Selnarovi a ten balón posunul na Filu, jenž se za vápnem trefil přesně k pravé tyči Stejskalovy branky – 2:1. V 37. minutě si do vápna zprava naběhl Gabriel, dostal přesnou přihrávku a z úhlu se snažil propálit Stejskala, ale jeho ránu zastavila tyč! V 39. minutě Stejskal zariskoval v rozehrávce, Selnar uzmul míč čevenobílým zadákům, ocitl se před gólmanem Slavie, šel do kličky a skácel se ve vápně. Sudí Všetečka penaltový faul neviděl, navíc Křehlík Stejskalem odražený míč do odkryté branky z úhlu nedopravil. Nadějné minuty FCV utnul závěr prvního dějství. Labík ve 42. minutě poslala do vápna přesný centr na hlavu Kopáčka, který Jágrikovi nedal šanci – 3:1. A o tři minuty bylo ještě hůře – Šubert balón prostrčil an Berana, který přízemní střelou na bližší tyč zkompletoval hattrick - 4:1!

Kdo čekal, že se Vysočina pokusí hned zkraje poločasu něco udělat s výsledkem, musel být zklamaný. Sešívaným mladíkům stačily pouhé dvě minuty ke zvýšení na hrozivých 5:1. Byl u toho znovu nezastavitelný Beran, který si seběhl na zadní tyč, kde přesnou hlavičkou usměrnil do sítě povedený centr Pecha. V 54. minutě byl do otevřené jihlavské obrany zprava uvolněn nabíhající Bořil, ale jeho oblouček odhlavičkoval Vedral. V 62. minutě Šubert zahrával standardku, domácí si vynutili závar před Jágrikem, v němž měl nejvíce přehledu a důrazu Křičfaluši – 6:1. V 68. minutě Jágrik vyřešil ošemetnou situaci ve svém pokutovém území odvážným skokem po nohy slavistického útočníka. A na druhé straně se chvíli poté zrodilo snížení stavu, když vlevo umotal obránce Ogiomade, poslal centr na přední tyč do vápna, který Araujo-Wilson posunul na zadní k volnému a skórujícímu Křehlíkovi – 6:2. Průběžné „tenisové“ skóre mohl v 77. minutě upravit Gabriel, kterého do vápna uvolnil Tall, ale Stejskal jeho střelu vytěsnil na břevno a poskakující míč stačili domácí obránci odkopnout do bezpečí. Prakticky vzápětí platilo klasické „nedáš – dostaneš“. Po rychlém kontru přišel pas na malé vápno, kde se důrazným zakončením prosadil Pech – 7:2. V 79. minutě Šancl rozjel rychlou akci, průnikovou přihrávkou vyslal Křehlíka, který se do strany zbavil Stejskala, ale z velkého úhlu jej neprostřelil. V 83. minutě to po jihlavské standardce a následném závaru zkoušel efektně nůžkami Tall, ale branku o metr minut. Závěr se už dohrával bez většího vzruchu a bez ohledu na to utkání dospělo k zopakování historicky nejvyšší porážky FC Vysočina.

Fotogalerie

         
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Slavia B | 1:0
27.kolo | Slavia B - FC Vysočina | 7:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu