09.05.2023, Miroslav Fuks

FC Vysočina čeká další důležitý duel – v neděli na Slavii B

FC Vysočina čeká další důležitý duel – v neděli na Slavii BFC Vysočina v neděli 14. května dopoledne završí sérii tří náročných záchranářských duelů s celky z chvostu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po zápasech v Prostějově a doma s Třincem zavítá poprvé v historii na půdu „B“ týmu Slavie Praha. Důležitý zápas na stadiónu v Horních Počernicích vypukne v 10:15 hodin.

 

Zatímco duel na trávníku juniorky Slavie bude pro FC Vysočina premiérou, tak hornopočernický stadión Na Chvalech je našemu klubu známý z druholigových zápasů proti „béčku“ Sparty nebo na počátku tisíciletí proti Xaverovu. V nedělním dopoledni nastoupíme proti celku, jehož sestava je vždy tak trochu loterií a neznámou. Vždyť kouč Marek Jarolím do druholigových zápasů nasadil v šestadvaceti kolech už 49 hráčů!!! Mezi nimi i dvacítku fotbalistů, kteří byli či stále jsou členy kádru prvního týmu Jindřicha Trpišovského. Ostatně, po dvou startech mají v letošním ročníku i jihlavští odchovanci Lukáš Masopust a Stanislav Tecl, čtyřikrát pak nastoupil exjihlavský Petr Hronek.

Neznamená to však, že by „béčko“ Slavie nemělo jádro stabilních hráčů, jejichž nasazení lze v neděli s velkou pravděpodobností očekávat. Jsou jimi gólman Dvořák, obránci Labík a Křičfaluši, záložníci Šubert, Nikl, Kopáček, Planka, Adam Pudil a Štěpán Beran, a útočníci Singhateh a Šmiga. Navíc za rezervu sešívaných na jaře po komplikovaném zranění poměrně pravidelně nastupuje zkušený bývalý reprezentant Jan Bořil.

Jak moc nepříjemná je pro trenérské plány variabilita a nepředvídatelnost slavistické jedenáctky? „Na soupeře se samozřejmě vždy chystáme. Chceme vědět, v jakém hraje rozestavení, na jakých principech má hru postavenou. Primárně se však soustředíme na náš výkon, na náš herní projev. Chceme se prezentovat kombinačním fotbalem, zároveň aktivním a nátlakovým. Takže ať Slavie nasadí kohokoliv, my se budeme koncentrovat na nás. Naopak, případná přítomnost hráčů slavistického „áčka“ může pro naše kluky představovat pozitivní motivaci,“ řekl kouč David Ouhlehla k utkání na stadiónu předposledního celku tabulky, který dosud vybojoval 26 bodů.

Lze definovat hráče, na které si budete muset dát v neděli největší pozor? „Nepříjemný je tahový rychlostní útočník Singhateh. Dále disponují velice dobrým pohyblivým středem hřiště, šikovnými rychlými křídelními hráči a zajímavými stopery s výbornou rozehrávkou. Určitě půjde o zajímavý zápas.“

Jaký pohled po týdnu nabízí jihlavská marodka? Co Zoubele, Vlk, Piško a další hráči? „Těší mne, že se nám marodka začíná vyprazdňovat a může vybírat z větší plejády hráčů. Konkrétně Matěj Vlk, u kterého byl předpoklad, že jej mononukleóza do jarních duelů nepustí, už trénuje naplno. A jeví se velmi slušně, je použitelný jak na křídle, tak i na kraji obrany,“ doplnil Oulehla.

Vzájemná bilance ve II. lize: 1 utkání  1 - 0 - 0  1:0 | doma: 1 utkání  1 - 0 - 0  1:0 | venku: 0 utkání
Poslední vzájemné utkání: 21.10.2022 - Fotbalová Vysočina se po dlouhém šestizápasovém čekání na výhru konečně dočkala tříbodového zisku! Ve vyrovnaném utkání proti velmi dobře hrající juniorce Slavie Praha ji trefil v 92. minutě Filip Vedral po přihrávce Miroslava Křehlíka. Vysočinu v utkání několikrát podržel gólman Adam Jágrik.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Selnar, 4 - Tureček, Araujo-Wilson, 2 – Vedral, Zoubele, Gabriel, Ogiomade, 1 – Křivánek, Peřina, Svoboda, Shudeiwa, vlastní.

SK Slavia Praha B

Sestava v posledním utkání: Stejskal – Hošek, Bořil, Kričfaluši, Konečný, Labík – Šubert (69. Planka), Nikl, Kopáček (78. A.Pudil), Beran (78. D.Hájek) – Singhateh.
Trenér: Marek Jarolím
Střelci: 6 – Š.Beran, Šubert, 4 – Šmiga, 3 – Singhateh, 2 – Nikl, A.Pudil, M.Jurásek, 1 – Bárta, Kopáček, Planka, Jurečka, Kneifel, D.Fila.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu