03.03.2023, Miroslav Fuks

Vysočina do jara vstoupila pouze bezbrankovou remízou s Chrudimí

Vysočina do jara vstoupila pouze bezbrankovou remízou s ChrudimíDruholigové probuzení ze zimního fotbalového spánku na Vysočině branku nepřineslo. Vysočina se o gólový úspěch celé utkání vehementně snažila, ale nedokázala proměnit ani to nemnoho vyložených příležitostí. Chrudim si přijela pro cenný bod a ten si z promrzlé Jihlavy nakonec odvezla.

 
FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, pátek 3.3.2023, 18:00
0:0
(0:0)
ChrudimChrudim
 

ŽK: 84. Lacko, 88. Křišťál
Rozhodčí: Kotala – Bureš, Žurovec
Diváci: 479
FC Vysočina: Jágrik – T. Svoboda, Křišťál, Gabriel, Peřina – Lacko, Tureček – Ogiomade (74. Zoubele), Selnar (88. Křehlík), L. Fila (59. Zahradník) – Araujo-Wilson (74. Tall). Náhradníci: Soukup – Vítek, Shudeiwa.
Chrudim: Floder – Halász, Hašek, Míka, V. Svoboda II – Sotorník (90+1. Skwarczek), Řezníček, Kodýdek (77. Kejř), Průcha, P. Juliš (46. Kesner) – Jedlička (69. Firbacher). Náhradníci: Brát – Látal, Bauer.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Ondřej Smetana pro základní sestavu žádné překvapení nepřichystal. Při její tvorbě postrádal vyžlucené Vedrala a Křivánka, dále rekonvalescenta Piška a nemocnou zimní posilu Vlka.

Vysočina sice prakticky celý prvních pět minut držela míč a snažila se kombinací narušit defenzívu červených, ovšem první šanci si vypracovali hosté. Odražený míč si po akci z pravého křídla našel na penaltě Jedlička a vypálil těsně nad. V 10. minutě zahrozila i Vysočina, když si vlevo Peřina narazil se Selnarem a poslal před branku centr. U něj byl na malém vápně jako první Araujo-Wilson, ovšem ve složité pozici vyprodukoval jen nedůrazný pokus, s nímž si Floder lehce poradil. Peřina byl nadále aktivní a o dvě minuty později si nadějně naběhl zleva do vápna a vyprodukoval střílený centr, který však chrudimští srazili na roh. Při něm se snažil odražený míč hlavou zakončit Ogiomade, ale poslal jej mimo tři tyče. Vysočina byla rozhodně aktivnější a lepším celkem, ovšem krom kombinační převahy, rohových kopů a centrů z křídel na gólovou šanci dlouho čekala. Ve 23. minutě po centru z pravého křídla od Svobody hlavičkoval Fila, ovšem velmi nedůrazně. Gólmana vůbec neohrozil. Ve 27. minutě žlutým vyšla parádní kombinace v podání Svobody a Ogiomadeho na zakončujícího Araujo-Wilsona, který však z první pálil metr vedle branky. V 34. minutě o sobě dali vědět po dlouhé době hosté. Průcha se z dobrých třiceti metrů opřel do balónu a poslal jej vysoko nad břevno. Ve 40. minutě to uvnitř vápna zkoušel z první Svoboda, ale jeho nedůrazným pokus letěl metr vedle. Ve 42. minutě byl tento levý bek mnohem nebezpečnější, když se do kulatého nesmyslu opřel z dvaceti metrů a poslal jej těsně vedle levé tyče Jágrikovy branky. Prokřehlí diváci se tak v prvním poločase brankou zahřát nemohli.

Domácí i do druhého dějství vyběhli aktivně a v 51. minutě měli největší šanci dosavadního průběhu utkání. Svoboda odcentroval zprava na malé vápno přesně na hlavu Fily, který však míč trknul těsně nad břevno. O pět minut později na druhé straně zahrozil Jedlička, k němuž se po rohu dostal míč po několika odrazech, a hostující útočník jej zakončil díky domácí teči vedle levé tyčky. Moc nechybělo a MFK šel do vedení. Další minuty se nesly ve znamení platonické jihlavské snahy a nebezpečných náznaků ze strany Chrudimi. Ke kýženému gólu, který by duel „odšpuntoval“, bylo daleko. Kouč Smetana na bezbrankový stav reagoval postupným vystřídáním tří ze čtyř ofenzivních borců. K oživení sestavy samozřejmě sáhl i hostující Radek Kronďák. V 83. minutě už fanoušci křičeli gól, ovšem Svobodova přihrávka nebyla Selnarem z malého vápna zasunuta do branky, ale skončil jen na reflexivně reagujícím Floderovi. Odražený míč vedl k centru zleva, který si nalezl urostlý Tall a jeho gólovou hlavičku vyrazil znovu skvělý Floder! Vysočina podporovaná diváky měla v závěru slušný tlak. V 90. minutě po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Tall, ale Floder byl opwět na místě.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | Chrudim - FC Vysočina | 1:2
17.kolo | FC Vysočina - Chrudim | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu